Gaviscon Duo Suspensie 150 ml

Op voorraad
8,65

Gaviscon Duo Suspensie

De Suspensie van Gaviscon Duo  heeft een dubbele werking door de combinatie van twee antacida, oftewel maagzuur-neutraliserende middelen, namelijk de carbonaten calciumcarbonaat en natriumbicarbonaat en een alginaat. Gaviscon Duo het neutraliseert overmatig maagzuur, waardoor de pijn en het ongemak afneemt én het vormt een beschermend laagje over de maaginhoud, waardoor het branderige gevoel in de borststreek wordt verlicht.
Gaviscon Duo wordt gebruikt voor de behandeling van klachten die veroorzaakt worden door maagzuur dat in de slokdarm terechtkomt. Deze klachten kunnen bestaan uit brandend maagzuur, zure oprispingen en indigestie, en kunnen bijvoorbeeld ontstaan na de maaltijd of tijdens de zwangerschap. 

 • Werkt snel
 • Met frisse pepermuntsmaak
 • Vormt een beschermend laagje over de maaginhoud
 • Geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap
 • Bevat geen Ranitidine
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5000158071254
Registratienummer 106116
Productnaam Gaviscon Duo suspensie
Registratiecode RVG
ATC-code A02BX13
Netto inhoud 150 ML
GPC-nummer 10000863
GPC-omschrijving Maagzuur/indigestie/flatulentie
Dosering 10-20 ml, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 40-80ml
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Goed schudden voor gebruik, na de maaltijd en voor het slapengaan innemen
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken bij een slechte nierfunctie, nierstenen of te laag fosfaatgehalte zonder overleg met een arts. - Niet langdurig gebruiken zonder overleg met een arts.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Suspensie
Te gebruiken bij Dit middel wordt gebruikt voor de behandeling van klachten die veroorzaakt worden door maagzuur dat in de slokdarm terechtkomt. Deze klachten kunnen bestaan uit brandend maagzuur, zure oprispingen en indigestie, en kunnen bijvoorbeeld ontstaan na de maaltijd of tijdens de zwangerschap
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij overgevoelig voor een van de werkzame stoffen of hulpstoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar, tenzij op advies arts. Twee uur tussenpoze na inname andere medicijnen. Voor gebruik arts raadplegen bij (ernstige) nier- of hartproblemen, laag fosfaatgehalte in het bloed of laag maagzuurgehalte. Niet langer dan 7 dagen gebruiken zonder arts te raadplegen.
Huisarts Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Werkzame stoffen Natriumalginaat 50 mg/ml , Natriumbicarbonaat 21 mg/ml , Calciumcarbonaat 33 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij brandend maagzuur en zure oprispingen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Schudden voor gebruik.
Gebruik bij volwassenen (inclusief ouderen) en kinderen vanaf 12 jaar: 10-20 ml na de maaltijd en voor het slapengaan, maximaal viermaal daags.
Gebruik bij kinderen jonger dan 12 jaar: enkel te gebruiken op medisch advies.
Aanbevolen dosering niet overschrijden
Dit product geeft een beschermend laagje over de maaginhoud maar behoort niet tot de maagbeschermers die aanbevolen worden bij medicijnen zoals ibuprofen.
Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter.

Ingrediënten

De werkzame stoffen in dit middel zijn 500 mg natriumalginaat, 213 mg natriumbicarbonaat
en 325 mg calciumcarbonaat per 10 ml suspensie. De andere stoffen in dit middel zijn
carbomeer, methylparahydroxybenzoaat (E218), propylparahydroxybenzoaat (E216),
natriumsacharine, pepermuntsmaakstof, natriumhydroxide en water.
Dit middel bevat geen suiker en gluten.

Wanneer moet je contact opnemen met een arts?

 • Als je klachten na 7 dagen niet minder zijn geworden of over zijn
 • Als je naast brandendmaagzuur en oprispingen andere klachten hebt die te maken hebben met de spijscertering
 • Voordat je Gaviscon gaat gebruiken moet je bij nierklachten eerst advies vragen
 • Als je lijdt of hebt geleden aan een ernstige nier- of hartaandoening, neem dan voor gebruik contact op met je huisarts om te overleggen of dit product geschikt is voor je
 • Je een elektrolytenverstoring hebt
 • Je dit product wilt geven aan kinderen jonger dan 12 jaar

Gaviscon en andere geneesmiddelen

Wacht na het innemen van andere geneesmiddelen minimaal twee uur voordat je Gaviscon inneemt. Dit middel kan namelijk de werking van sommige andere geneesmiddelen beïnvloeden. 

Productinformatie over Gaviscon Duo Suspensie

 • Merk: Gaviscon
 • Ean: 5000158071254
 • Artikel: 978-602