Leidapharm Laxeertabletten Bisacoldyl 5 mg 30 tabletten

Op voorraad
2,05

Bij moeilijke stoelgang

Leidapharm laxeertabletten op basis van bisacoldyl bevordert de stoelgang. Bisacodyl behoort tot de groep van de zogenaamde laxantia (middelen tegen verstopping).
Je gebruikt bisacodyl

 • Bij verstopping
 • Voor het ledigen van de darmen voorafgaande aan operaties of röntgenonderzoek van de buikorganen.
 • Om het moeten "persen" te voorkomen bij aambeien.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712755204788
Registratienummer 21904=52273
Productnaam Leidapharm Laxeertabletten Bisacodyl 5 mg
Registratiecode RVG
ATC-code A06AB02
Netto inhoud 30 ST
GPC-nummer 10000866
GPC-omschrijving Laxeer
Dosering 1-2 , afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 1-2
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Tablet met glas water innemen, niet kauwen; bij voorkeur voor het slapengaan innemen. Niet langer dan 3 dagen gebruiken. Bij aanhoudende klachten, raadpleeg arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Gebruik dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen, want dat geeft risico op luie darmen en uitdroging. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken bij zwangerschap, ouderen of een slechte nierfunctie. - Niet tegelijk innemen met melk of middelen tegen maagzuur. - Per dag minstens 1,5-2 liter water drinken. - De tabletten niet kauwen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Maagsapresistente tablet
Te gebruiken bij Moeilijke stoelgang (verstopping of obstipatie).
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Darmafsluiting, darmstilstand, omstandigheden waarbij onmiddellijk moet geopereerd, plotseling optredende ontstekingen ingewanden of ernstige uitdroging, plotseling optredende buikpijn.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter.
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter.
Gebruiksbeperking Niet samen met plaspillen, bijnierschorshormonen, melk of middelen tegen maagzuur, zie bijsluiter. Intolerantie bepaalde suikers.
Huisarts Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken (kijk in de bijsluiter). Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree (frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting).
Werkzame stoffen Bisacodyl 5 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij moeilijke stoelgang

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering

Verstopping:

 • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 10 mg per keer, ten hoogste 20 mg per dag
 • Kinderen van 4 tot 12 jaar: 5 mg per keer, zonodig 10 mg per keer, ten hoogste 10 mg per dag
 • Kinderen van 2 tot 4 jaar: in overleg met een arts 5 mg per keer, zonodig 10 mg per keer, ten hoogste 10 mg per dag
 • Kinderen jonger dan 2 jaar: in overleg met een arts 5 mg per keer, ten hoogste 10 mg per dag

Lediging van de darmen:

 • Uitsluitend onder medisch toezicht!
  Volwassenen: tot 30 mg 's avonds, gevolgd door 10 mg, in de vorm van zetpillen, de volgende dag

Waarschuwingen
Niet gebruiken bij plotselinge buikpijn of ernstige uitdrogingsverschijnselen.

Samenstelling

De werkzame stof is bisacodyl. Iedere tablet bevat 5 mg bisacodyl. 
Als hulpstoffen zijn gebruikt: lactose, maïszetmeel, povidone (E1201), magnesiumstearaat (E470B), methacrylzure copolymeer, talk (E553B), titaandioxide (E171), triethylcitraat (E1505), colloidaal silica, natriumbicarbonaat (E500), natriumlaurylsulfaat, chinolinegeel (E104), ijzeroxide geel (E172) en zonnegeel (E110). 

Productinformatie over Leidapharm Laxeertabletten Bisacoldyl 5 mg

 • Merk: Leidapharm
 • Ean: 8712755204788
 • Artikel: 732-390