Leidapharm Xylometazoline HCl 1 mg/ml Neusspray 10 ml

Op voorraad
2,99

Leidapharm Xylometazoline Neusspray Oplossing voor volwassenen

Neusspray voor volwassenen van Leidapharm bevat Xylometazoline HCl 1 mg/ml 10 ml. De neusspray kan worden gebruikt bij een verstopte neus bij volwassenen en kinderen van 12 jaar en ouder. Je gebruikt de neusspray bij neusverkoudheid, verstopte neus en verstopte (bij)holtes.

 • De neusspray zorgt voor een snelle en langdurige verlichting van neusverstopping.
 • Het vermindert de zwelling van het slijmvlies in de neus en helpt zodoende de neusdoorgang vrij te houden, waardoor je gemakkelijker kan ademhalen.
 • De werking van dit middel begint binnen een 2 minuten en houdt tot 12 uur aan.
 • Leidapharm Neusspray met Xylometazoline HCl 1 mg/ml is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Voor jongere kinderen is er Leidapharm Xylometazoline HCl 0.5 mg/ml. 

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8716049035539
Registratienummer 127668=110779
Productnaam Leidapharm neusspray Xylometazoline HCL 1 mg/ml
Registratiecode RVG
ATC-code R01AA07
Netto inhoud 10 ML
GPC-nummer 10000879
GPC-omschrijving Neusmiddelen
Dosering 3x per dag 1-2 sprays per neusgat
Maximale dagdosering 3x
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en spray in neusgat, knijp eenmaal in flacon en gelijktijdig door neus inademen, herhaal bij andere neusgat; 8-10 uur tussen toedieningen aanhouden. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 30 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheidinstructie Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, daarna één maand niet. Langdurig gebruik verergert de klachten. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij ouderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen depressie gebruikt. - Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, suikerziekte en glaucoom (verhoogde oogboldruk) zonder overleg met een arts. - Vermijd herhaaldelijk gebruik tijdens de zwangerschap. - Vermijd contact met de ogen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Spray
Te gebruiken bij Verstopte neus.
Niet gebruiken bij 5- Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Kinderen jonger dan 12 jaar. Kortgeleden neusoperatie ondergaan.
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Gebruiksbeperking Vermijd gebruik rond ogen en mond. Kan slaapstoornissen, duizeligheid en beverigheid veroorzaken. Niet samen met middelen tegen depressiviteit, zie bijsluiter.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden. Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Werkzame stoffen Xylometazolinehydrochloride 1 mg/ml
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij neusverkoudheid
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: 1 verstuiving in elk neusgat, 3 maal per dag. Tussen 2 toedieningen dient er een tussentijd van 8 tot 10 uur te zitten. Niet meer dan 3 toedieningen per neusgat per dag. De aanbevolen dosering niet overschrijden.
I.v.m. de hygiëne en besmetting is het verstandig om de neusspray door één persoon te laten gebruiken.

Handel bij toediening zoals op het plaatje uit de bijsluiter is aangegeven.

 1. De beschermdop verwijderen.
 2. Als je het flesje voor de eerste keer gebruikt, moet je eerst een paar keer op de bovenkant van het neusstukje drukken om het pompsysteem met de oplossing te vullen.
 3. De verstuiver goed rechtop houden en het hoofd iets voorover buigen.
 4. 1 spray in elk neusgat toedienen, zoals op de tekening aangegeven. Terwijl jij pompt, moet er door de neus ingeademd worden. Na gebruik het uiteinde schoonmaken en het dopje terugplaatsen. Om een mogelijke verspreiding van de infectie te voor komen, mag het flesje slechts bij 1 persoon gebruikt worden. Als je merkt dat dit middel te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan jouw arts of apotheker.

Samenstelling

Één ml bevat 1,0 mg xylometazoline hydrochloride
Overige bestanddelen: Benzalkoniumchloride (0.1 mg/ml), dinatriumedetaatdihydraat (0.5 mg/ml), natriumdiwaterstoffosfaatdihydraat, dinatriumwaterstoffosfaatdodecahydraat, natriumchloride en water.

Allergenen informatie

Wanneer mag je dit middel niet gebruiken? - Je bent allergisch voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Deze stoffen kan jij vinden in rubriek 6 van de bijsluiter. - Wanneer je kort geleden een neusoperatie heeft ondergaan, raadpleeg dan eerst jouw arts alvorens dit middel te gebruiken. Bij kinderen jonger dan 12 jaar, raadpleeg dan ook jouw arts of apotheker.

Bewaaradvies

Bewaren beneden 30ºC, in de oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen licht. Na openen 1 maand houdbaar.

Productinformatie over Leidapharm Xylometazoline HCl 1 mg/ml Neusspray

 • Merk: Leidapharm
 • Ean: 8716049035539
 • Artikel: 1029-936