Maalox Bij Brandend Maagzuur 40 kauwtabletten

Op voorraad
7,49
  • Gratis bezorging vanaf 35,- *
  • Vandaag besteld, donderdag in huis
  • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Maalox Kauwtabletten

Maalox wordt gebruikt voor de behandeling van klachten die worden veroorzaakt door een teveel aan
zuur in de maag en slokdarm, zoals brandend maagzuur en zure oprispingen. De kauwtabletten verminderen de hoeveelheid zuur in de maag.

  • Vermindert de hoeveelheid zuur in de maag.
  • Op basis van aluminiumoxide en magnesiumhydroxide

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 8712172862639
Extra handel artikel aanduiding waarde 112421
Certificering Waarde A02AB10
Product naam Maalox kauwtabletten
Registratiecode RVG
GPC Maagzuur/indigestie/flatulentie
Aanbevolen dosering 4x per dag 1.
Maximale dosering 8
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiks advies Uur na maaltijd en vlak voor slapen gaan, goed kauwen. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 7 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Houdbaar Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen - Bij gebruik samen met andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. - Zonder overleg arts niet gebruiken bij slechte nierfunctie.
Verkoopsvoorwaarden Algemene Verkoop
Afleverstatus AV
Toedingingsvorm Kauwtablet
Gebruiksindicatie Bij klachten die worden veroorzaakt door een teveel aan zuur in de maag en slokdarm, zoals brandend maagzuur en zure oprispingen
Contra-Gebruiksindicatie Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Ernstige nierfunctiestoornissen. Intolerantie bepaalde suikers.
Gebruik tijdens zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers. Kinderen jonger dan 2 jaar. Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter. Niet langdurig gebruiken, tenzij op advies arts.
Huisarts bezoeken Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Ingrediënten Aluminiumoxide 200 mg , Magnesiumhydroxide 400 mg
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij brandend maagzuur en zure oprispingen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Dosering

De gebruikelijke dosering is een kauwtablet per keer, vier keer per dag (24 uur). Gebruik de kauwtablet steeds een uur na elke maaltijd en vlak voor het slapen gaan. Kauw de tabletten goed. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij De werking van uw nieren is ernstig gestoord (nierfunctiestoornissen).

Samenstelling

1 kauwtablet bevat algedraat, overeenkomend met aluminiumoxide 200 mg en magnesiumhydroxide 400 mg. sacharose (welke 3% zetmeel bevat), sorbitol (E420), mannitol (E421), magnesiumstearaat (E470b), natriumsacharine (E954), pepermuntsmaakstof en sucrose.

Zwangerschap en borstvoeding

Bent u zwanger, denkt u zwanger te zijn, wilt u zwanger worden of geeft u borstvoeding? Neem dan
contact op met uw arts of apotheker voordat u dit geneesmiddel gebruikt?


Rijvaardigheid en het gebruik van machines

Maalox heeft waarschijnlijk geen effect op het besturen van voertuigen of het bedienen van machines.
Maalox bevat sorbitol en sucrose
Als uw arts u heeft verteld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts
voordat u dit geneesmiddel inneemt.

Productinformatie over Maalox Bij Brandend Maagzuur

  • Merk: Maalox
  • Ean: 8712172862639
  • Artikel: 981-161