Maalox Bij Brandend Maagzuur 40 kauwtabletten

Op voorraad
8,79

Maalox kauwtabletten bij teveel maagzuur

Maalox tabletten is een  zuurbindend middel (antacida). De kauwtabletten verminderen de hoeveelheid zuur in de maag. Maalox wordt gebruikt voor de behandeling van klachten die worden veroorzaakt door een teveel aan zuur in de maag en slokdarm, zoals brandend maagzuur en zure oprispingen.

  • Vermindert de hoeveelheid zuur in de maag.
  • Op basis van aluminiumoxide en magnesiumhydroxide
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712172862639
Registratienummer 112421
Productnaam Maalox kauwtabletten
Registratiecode RVG
ATC-code A02AB10
Netto inhoud 40 ST
GPC-nummer 10000863
GPC-omschrijving Maagzuur/indigestie/flatulentie
Dosering 4x per dag 1.
Maximale dagdosering 8
Leeftijd Vanaf 2 jaar
Gebruiksadvies Uur na maaltijd en vlak voor slapen gaan, goed kauwen. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 7 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar en bij ouderen ( vanaf 60 jaar) zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken bij een slechte nierfunctie, nierstenen of te laag fosfaatgehalte zonder overleg met een arts. - Niet langdurig gebruiken zonder overleg met een arts.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Kauwtablet
Te gebruiken bij Bij klachten die worden veroorzaakt door een teveel aan zuur in de maag en slokdarm, zoals brandend maagzuur en zure oprispingen
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Ernstige nierfunctiestoornissen. Intolerantie bepaalde suikers.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers. Kinderen jonger dan 2 jaar. Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter. Niet langdurig gebruiken, tenzij op advies arts.
Huisarts Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Werkzame stoffen Aluminiumoxide 200 mg , Magnesiumhydroxide 400 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij brandend maagzuur en zure oprispingen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

De gebruikelijke dosering is een kauwtablet per keer, vier keer per dag (24 uur).
Gebruik de kauwtablet steeds een uur na elke maaltijd en vlak voor het slapen gaan. Kauw de  tabletten goed. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voorgebruik de gebruiksaanwijzing

Samenstelling

1 kauwtablet bevat algedraat, overeenkomend met aluminiumoxide 200 mg en magnesiumhydroxide 400 mg.
sacharose (welke 3% zetmeel bevat), sorbitol (E420), mannitol (E421), magnesiumstearaat (E470b), natriumsacharine (E954), pepermuntsmaakstof en sucrose.

Maalox bevat sorbitol Dit middel bevat 125 mg sorbitol per kauwtablet. 3/3 Maalox kauwtablet PIL 021122 Sorbitol is een bron van fructose. Als uw arts je heeft gezegd dat je bepaalde suikers niet verdraagt of als bij er is erfelijke fructose-intolerantie is vastgesteld (een zeldzame erfelijke aandoening waarbij een persoon fructose niet kan afbreken), neem dan contact op met uw arts voordat u (of uw kind) dit middel toegediend krijgt.
Maalox bevat sucrose Als je arts heeft verteld dat je bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met je arts voordat u dit medicijn inneemt.
Maalox bevat natrium Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per kauwtablet , dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.

Zwangerschap en borstvoeding

Ben je zwanger, denk je zwanger te zijn, wil je zwanger worden of geef je borstvoeding? Neem dan contact op met je arts of apotheker voordat je dit geneesmiddel gebruikt?

Rijvaardigheid en het gebruik van machines

Maalox heeft waarschijnlijk geen effect op het besturen van voertuigen of het bedienen van machines.

Productinformatie over Maalox Bij Brandend Maagzuur

  • Merk: Maalox
  • Ean: 8712172862639
  • Artikel: 981-161