Natuurlijk alternatief van suiker en zoetmiddelen Erythritol is een natuurlijke zoetstof die van nature voorkomt in sommige paddenstoelen, vruchten (o.a. watermeloen, druif en peer) en gefermenteerde voeding zoals wijn, kaas en soja-saus. Erythritol is de enige natuurlijke polyol en is geproduceerd middels natuurlijke fermentatie en heeft ongeveer 70% van de zoetkracht van gewone suiker. Erythritol is een ideale vervanger van riet-, bietsuiker of andere zoetmiddelen. Geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten. Bevat geen calorieën, het wordt alleen opgenomen in de dunne darm en via de urinewegen uitgescheiden en hierdoor worden de calorieën van erythritol niet opgenomen. Erythritol beiënvloedt de bloedsuikerspiegel niet en is daardoor een goed alternatief voor diabetici.
Mattisson Erythritol is een ideale vervanger van riet-, bietsuiker of andere zoetmiddelen. Geeft een heerlijke zoete smaak aan smoothies, yoghurt, tussendoortjes, dranken, ijs en andere (na)gerechten.
100% Erythritol.
Vrij van allergenen.
Voedingswaarde | Per 100 g |
---|---|
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
Vet | 0 g |
Waarvan verzadigde vetten | 0 g |
Koolhydraten | 99.8 g |
Waarvan suikers | 0 g |
Eiwitten | 0 g |
Zout | 0.05 g |