Mattisson Wijnsteen Bakoeder Bio biedt een natuurlijke en chemievrije manier om te bakken. Het is een ideale keuze voor het rijzen van broden en het luchtiger maken van gebak en koekjes. Wijnsteen ontstaat als natuurlijk bijproduct in wijnvaten tijdens het rijpingsproces van wijn. De overgebleven wijnsteenkristallen worden zorgvuldig gereinigd en fijn gemalen tot wijnsteenpoeder.
Gebruik ongeveer 20 gram per 500 gram meel.
Koel, droog en gesloten bewaren.
Biologische Maiszetmeel, 24,7% zuurteregelaar: wijnsteen (monokaliumtartraat E336), rijsmiddel: natriumbicarbonaat (E500), E336 is kaliumzout uit wijnsteen, een natuurlijk zuur dat ook voorkomt in verschillende soorten fruit, zoals druiven, E500 is een natuurlijk mineraal, gemaakt uit steenzout of zeewater.
Vrij van allergenen.
Voedingswaarde | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 1004 kJ / 235 kcal |
Vet | 0 gram |
Koolhydraten | 44 gram |
Waarvan suikers | 0 gram |
Eiwitten | 0 gram |
Zout | 17.5 gram |