Shiepz Melatonine 5 mg 30 tabletten

Op voorraad
15,05

Shiepz Melatonine 5 mg

Shiepz Melatonine 5 mg Tabletjes is een geneesmiddel en bevat per tabletje 5 mg melatonine. Melatonine helpt om de ervaring van een jetlag te verlichten. Jetlag is een stoornis van het slaap-waakritme, die kan optreden na het passeren van meerdere tijdzones door een vliegreis.

 • Verlicht de ervaring van een Jetlag
 • Makkelijk in te nemen tabletje
 • Niet gebruiken onder de 18 jaar
 • Voor kortdurende behandeling
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8711744051358
Registratienummer 125560
Productnaam Shiepz Melatonine 5 MG
Registratiecode RVG
ATC-code N05CH01
Netto inhoud 30 ST
Dosering 1 tablet innemen op lokale bedtijd
Maximale dagdosering 5 mg per 24 uur
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Het is belangrijk dat melatonine op het juiste moment wordt ingenomen. Als de tablet op het verkeerde tijdstip wordt ingenomen, kan melatonine slaperigheid veroorzaken en aanpassing aan de lokale tijd vertragen. Daarom mogen de tabletten niet voor 20:00 uur en na 04:00 uur worden ingenomen. De tabletten moeten worden doorgeslikt met een glas water. Het advies is om niets te eten 2 uur vóór en in de 2 uur na het geplande moment van het innemen van melatonine. Neem contact op met een arts als de symptomen binnen 4 dagen niet verbeteren of erger worden. De tablet van 5 mg mag niet extra worden ingenomen naast de tablet van 3 mg. De dosis die de symptomen voldoende verlicht, moet gedurende de kortste tijd worden ingenomen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere plaats.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Een dosering van 0,3 mg of hoger niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar zonder overleg met een arts. - Dit medicijn kan versuffend werken: rijd geen auto en bedien geen zware machines zolang u hier last van heeft. Zorg dat kinderen veilig spelen (bijvoorbeeld niet hoog in een klimrek) als zij dit medicijn hebben gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt of een andere aandoening heeft. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Niet langer dan 2 weken achtereen gebruiken (dit geldt voor alle doseringen).
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Voor de behandeling van jetlag bij volwassenen. Jetlag is een stoornis van het slaap-waakritme, die kan optreden na het passeren van meerdere tijdzones door een vliegreis.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet samen met alcohol en bepaalde medicijnen, lees voor gebruik de bijsluiter. Eet niet in de periode van 2 uur vóór tot 2 uur na het innemen van melatonine. Roken kan de werking van dit zelfzorggeneesmiddel verminderen.
Huisarts Als een klant doorslaapproblemen heeft en melatonine wil gebruiken
Werkzame stoffen Melatonine 5 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

De aanbevolen dosering is dagelijks één tablet gedurende maximaal 4 dagen. De eerste dosis moet worden ingenomen bij aankomst op de plaats van bestemming op je gebruikelijke bedtijd (lokale tijd). De dosis op de dagen erna moet ook op de gebruikelijke bedtijd worden ingenomen. Het is belangrijk dat melatonine op het juiste moment wordt ingenomen.
Geef dit geneesmiddel niet aan kinderen en jongeren tot 18 jaar. Wanneer je zwanger bent, zwanger denkt te zijn, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft, is het beter dit middel niet te gebruiken. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Raadpleeg je arts indien je geneesmiddelen gebruikt.

Ingrediënten

Calciumwaterstoffosfaatdihydraat, microkristallijne cellulose, magnesiumstearaat, watervrij colloïdaal, siliciumdioxide en voorverstijfseld zetmeel.

Samenstelling
5 mg melatonine per tabletje

Extra informatie

 • Niet te gebruiken bij kinderen en jongeren tot 18 jaar.
 • Lees voor gebruik de bijsluiter.
 • Wanneer je zwanger bent, zwanger denkt te zijn, zwanger wilt worden of borstvoeding geeft, is het beter dit middel niet te gebruiken.
 • Bewaren bij kamertemperatuur (15-25 C), op droge en donkere plaats (in originele verpakking).
 • Buiten bereik van jonge kinderen bewaren.

Productinformatie over Shiepz Melatonine 5 mg

 • Merk: Shiepz
 • Ean: 8711744051358
 • Artikel: 1023-356
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs