Nurofen Fastine Liquid Caps 200 mg 10 capsules

Op voorraad
5,39

Pijnstillend en Koortsverlagend

Nurofen Fastine Liquid Caps met 200 mg Ibuprofen werkt ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend. Nurofen Fastine geeft snelle verlichting bij matige tot gemiddelde pijn, zoals pijn bij verkoudheid, hoofdpijn, menstruatiepijn en kiespijn. Nurofen Fastine Liquid Caps met 200 mg Ibuprofen is geschikt voor volwassenen, jongeren en kinderen vanaf 20 kg lichaamsgewicht (ongeveer 6 jaar oud) 

 • Liquid caps 
 • Geeft verlichting bij ontstekingen, koorts en pijn
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf ongeveer 6 jaar
 • Behoort tot de groep NSAID pijnstillers
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5000158106017
Registratienummer 102120
Productnaam Nurofen Fastine
Registratiecode RVG
ATC-code M01AE01
Netto inhoud 10 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1 -2, afhankelijk gewicht
Maximale dagdosering 3 - 6, afhankelijk gewicht
Leeftijd Vanaf 6 jaar en gewicht vanaf 20 kg
Gebruiksadvies 4-8 uur tussenpozen aanhouden; innemen met water, niet kauwen
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op doordrukstrip na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. - Ibuprofen voor kinderen niet langer dan 24 uur gebruiken voor kinderen jonger dan 5 maanden. - Ibuprofen niet langer dan 3 dagen gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Bij volwassenen dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen bij koorts of langer dan 5 dagen bij pijn gebruiken zonder overleg met arts. - Niet gebruiken bij mensen ouder dan 70 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts bij hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of een verhoogd risico hierop, astma of psoriasis. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden of bij zwangerschap. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij huiduitslag of wondjes in de mond. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn dit kan hoofdpijn veroorzaken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Liquid capsule
Te gebruiken bij Ter verlichting van hoofdpijn, reumatische pijn, spierpijn, spit, menstruatiepijn, tand- en kiespijn, pijn en koorts bij griep en verkoudheid en pijn en koorts bij vaccinatie.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Maagdarmbloeding , maagzweer, maagbloeding of-perforatie, ernstige lever-,nier-,hartfalen. Sprake is van een hersenbloeding of andere actieve bloedingen. Niet opgehelderde stoornissen in de boedaanmaak. Gedurende de laatste 3 maanden van de zwangerschap. Lichaamsgewicht lager dan 20 kg. Ernstige uitdroging.
Zwangerschap Nee
Borstvoeding Ja, korte tijd
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers. Kan vruchtbaarheid beïnvloeden. Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter. Bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken, bij pijn niet langer dan 4 dagen.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Ibuprofen 200 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Lees voor gebruik de bijsluiter. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

 • Bij volwassenen en jongeren vanaf ongeveer 40 kg:
  Aanvangsdosis: neem 1 of 2 capsules (200 mg of 400 mg ibuprofen) met water in. Neem indien nodig een extra dosis van 1 of 2 capsules (200 mg tot 400 mg ibuprofen) in, maar neem nooit meer in dan in totaal 6 capsules in 24 uur.
  De periode tussen twee doses mag voor de dosis van 200 mg niet korter zijn dan 4 uur en voor de dosis van 400 mg niet korter dan 6 uur.
 • Bij kinderen vanaf 20 kg (ongeveer 6 jaar) tot 39 kg lichaamsgewicht:  
  Nurofen Fastine mag bij kinderen alleen worden gebruikt als zij ten minste 20 kg wegen. Voor kinderen met minder lichaamsgewicht is er Nurofen Suspensie. De maximale totale dagdosis ibuprofen bedraagt 20-30 mg per kg lichaamsgewicht, verdeeld over 3 tot 4 enkelvoudige doses. De periode tussen twee doses mag niet korter zijn dan 6 uur. 

Let op!
Wanneer mag je dit middel niet gebruiken?

 • Als je  allergisch bent voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
 • Je een maagzweer of maagbloeding heeft (of twee of meer episoden van een maagzweer of maagbloeding heeft doorgemaakt).​
 • Je een voorgeschiedenis hebt van maag-darmbloeding of -perforatie gerelateerd aan eerdere behandeling met NSAID’s (niet-steroïde ontstekingsremmers).​
 • De patiënt een kind is met een lichaamsgewicht lager dan 20 kg.​ (ongeveer 6 jaar)
 • Je lijdt aan ernstige uitdroging (veroorzaakt door braken, diarree of onvoldoende vochtinname).​
 • Als je in de laatste drie maanden van de zwangerschap bent
 • Je snel bloedt of als u met antistollingsmiddelen wordt behandeld. ​
 • Je allergisch (overgevoelig) bent voor ibuprofen, ponceau 4R (E124) of voor een van de andere stoffen in dit geneesmiddel.
 • Je ooit last hebt gehad van kortademigheid, astma, loopneus, zwelling van uw gezicht en/of handen of galbulten nadat je ibuprofen, acetylsalicylzuur (ofwel aspirine) of andere, vergelijkbare pijnstillers (NSAID’s) hebt gebruikt.​
 • Je lijdt aan een onverklaarde stoornis van de bloedaanmaak.​
 • Je lijdt aan ernstig nier-, lever- of hartfalen.​
 • Je hebt een hersenbloeding (cerebrovasculaire bloeding) of een andere actieve bloeding.​

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is ibuprofen. Elke capsule bevat 200 mg ibuprofen.
De andere stoffen in dit middel zijn: Vulling : Macrogol 600, Kaliumhydroxide (minimale zuiverheid 85%), Gezuiverd water ; Omhulsel van de capsule : Vloeibaar sorbitol (E420), gedeeltelijk gedehydreerd, Gelatine, Ponceau 4R (E124) ; Inkt : Opacode WB white NS-78-18011 bestaand uit titaandioxide (E171), propyleenglycol, hydroxypropylmethylcellulose (E464).

Productinformatie over Nurofen Fastine Liquid Caps 200 mg

 • Merk: Nurofen
 • Ean: 5000158106017
 • Artikel: 968-290
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs