Otrivin Menthol Neusspray vanaf 12 jaar 10 ml

Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Keel & luchtwegen voor een goed alternatief
Keel & luchtwegen
6,69

Otrivin Menthol Neusspray vanaf 12 jaar 

Dit is een geneesmiddel. Lees voor gebruik de bijsluiter. Niet te gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar.

Otrivin Menthol Neusspray is te gebruiken bij neusverkoudheid en heeft een verfrissende werking en verzachtend effect.

  • De spray opent je verstopte neus snel en langdurig.
  • De spray werkt al binnen 2 minuten en houdt tot 12 uur lang aan.
  • Het zorgt ervoor dat je gemakkelijk door je neus kan ademhalen.
  • De vochtinbrengende stoffen in de formule verzachten een droge en geïrriteerde neusholte.

Otrivin bevat Xylometazoline Hydrochloride. Xylometazoline opent je neus door zwelling van de slijmvliezen te verminderen en zorgt ervoor de neusdoorgang vrij te houden waardoor je gemakkelijker kan ademhalen.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713177003003
Registratienummer 18445
Productnaam Otrivin XylometazolineHCL Menthol 1mg/ml neusspray
Registratiecode RVG
ATC-code R01AA07
Netto inhoud 10 ML
GPC-nummer 10000879
GPC-omschrijving Neusmiddelen
Dosering 1 spray per neusgat
Maximale dagdosering 3x
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Voor gebruik neus snuiten, hoofd iets voorover en verstuiver rechtop, spray in neusgat en gelijktijdig door neus inademen, herhaal bij andere neusgat; 8-10 uur tussen toedieningen aanhouden. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak
Houdbaarheidinstructie Na opening 1 maand houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet langer dan 7 dagen achtereen gebruiken, daarna één maand niet. Langdurig gebruik verergert de klachten. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken bij ouderen zonder overleg met een arts. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook medicijnen tegen depressie gebruikt. - Niet gebruiken bij hoge bloeddruk, hartziekten, verhoogde schildklierwerking, vergrote prostaat, suikerziekte en glaucoom (verhoogde oogboldruk) zonder overleg met een arts. - Vermijd herhaaldelijk gebruik tijdens de zwangerschap. - Vermijd contact met de ogen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Spray
Te gebruiken bij Verstopte neus.
Niet gebruiken bij Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Kortgeleden neusoperatie ondergaan en kinderen jonger dan 12 jaar.
Zwangerschap Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Borstvoeding Heeft niet de voorkeur, overleg met je arts
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 jaar voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken. Als de klachten uitsluitend aan één kant van de neus optreden. Als er al lange tijd dagelijks neusspray nodig is of wordt gebruikt.
Werkzame stoffen Xylometazolinehydrochloride 1 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij neusverkoudheid

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Otrivin Menthol Neuspray bij een verstopte neus

Werkzame stoffen: Xylometazoline, menthol, eucalyptol, loratadine of azelastine.

Gebruik:

Dosering: 1 tot 2 keer sprayen in elk neusgat, 3 maal per dag.

Niet langer dan 6-7 dagen achtereen gebruiken. Kinderen en ouderen reageren soms heel gevoelig op dit middel. De verstuiver, druppels of spray voor volwassen niet voor kinderen gebruiken! Voor kinderen van 2-12 jaar heeft Otrivin een speciale spray voor kinderen.

Algemeen

Ook het gebruik van zelfzorg-medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn, is niet geheel zonder gevaar. Je moet je daarom altijd nauwkeurig aan de gebruiksaanwijzing in de bijsluiter houden.

Vraag advies aan uw apotheker of drogist wanneer u de bijsluiter niet begrijpt. Als je van de adviezen in de bijsluiter wilt afwijken raadpleeg dan je arts.

Zwangerschap en boerstvoeding:

Overleg met een arts of verloskundige of dit Otrivin product het meest geschikt voor je is. Otrivin heeft meerdere producten die mogelijk een betere oplossing zijn.

Productinformatie over Otrivin Menthol Neusspray vanaf 12 jaar

  • Merk: Otrivin
  • Ean: 8713177003003
  • Artikel: 740-979

Otrivin Menthol Neusspray vanaf 12 jaar 10 ml

6,69
Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Keel & luchtwegen voor een goed alternatief
Keel & luchtwegen
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs