Panadol Advance Caplet 500mg 20 tabletten

Op voorraad
2,39

Paracetamol bij pijn en koorts

Panadol 500 mg, Filmomhulde tablet, met als actief bestanddeel Paracetamol, werk pijnstillend en koortsverlagend. Het is te gebruiken bij verschillende soorten milde tot matige pijn zoals, hoofdpijn, migraine, koorts, griep, verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking, middenoorontsteking, oorpijn, artrose, spierpijn, gewrichtspijn en menstruatieklachten. De filmomhulde tabletten zijn makkelijke door te slikken door de ovale vorm en filmomhulling van de tablet. 

 • Werkt koortsverlagend en pijnstillend
 • Tablet heeft een ovale vorm 
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar
 • Makkelijk door te slikken
 • Zonder conserveringsmiddelen
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5054563084910
Registratienummer 112182
Productnaam Panadol Gladde Tablet 500 mg
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE01
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 0,5-2 per inname, afhankelijk leeftijd en gewicht
Maximale dagdosering 2-6, afhankelijk leeftijd en gewicht
Leeftijd Vanaf 6 jaar en gewicht 22 kg
Gebruiksadvies Minste toedieningen per etmaal voor jongste kinderen in leeftijdsgroep, innemen met ruime hoeveelheid water, 4 uur tussenpozen aanhouden. Bij verergering klachten of bij aanhoudende pijn niet langer gebruiken dan 5 dagen, bij aanhoudende koorts niet langer gebruiken dan 3 dagen. Zonder advies arts niet langer gebruiken dan 14 dagen.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'Niet gebruiken na' of 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Filmomhulde tablet
Te gebruiken bij Te gebruiken bij de symptomatische behandeling van milde tot matige pijn en/of koorts.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Overleg voor gebruik met arts bij lever- of nierfunctiestoornissen. Niet samen met bepaalde geneesmiddelen en alcohol (aangepaste dosering), zie bijsluiter.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van meer dan 5 tabletten paracetamol per dag, gedurende meer dan 2 weken.
Werkzame stoffen Paracetamol 500 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering:

 • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: 1-2 tabletten per keer, max.6 tabletten per 24 uur;
 • Kinderen van 9-12 jaar: 1 tablet per keer, 3 tot 4 maal per 24 uur;
 • Tieners van 12-15 jaar: 1 tablet per keer, 4 tot 6 maal per 24 uur;

De kleinste toedieningen per etmaal geldt voor de minimale leeftijd in een bepaalde groep. Na het innemen van de dosis paracetamol moet je minimaal 4 uur wachten met het nemen van een volgende dosis, ook wanneer de klachten eerder terugkomen. Aanbevolen dosering niet overschrijden

Wijze van gebruik: De tabletten doorslikken met een ruime hoeveelheid water.

Zwangerschap: Onderzoek toont aan dat paracetamol geen ongewenste invloed heeft op de zwangerschap of op de gezondheid van het ongeboren kind. In de aanbevolen dosering kan paracetamol gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

Borstvoeding: Hoewel paracetamol in kleine hoeveelheden wordt uitgescheiden in de moedermelk, zijn er geen ongewenste effecten gemeld bij kinderen die borstvoeding krijgen. In de aanbevolen dosering kan paracetamol kortdurend worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

Welke stoffen zitten er in dit middel?
- De werkzame stoff in dit middel is paracetamol
- De andere stoffen in dit middel zijn gepregelatiniseerd zetmeel, calciumcarbonaat (E170), alginezuur (E400), crospovidon (E1202), povidon K25 (E1201), magnesiumstearaat (E470B), colloïd siliciumdioxide (watervrij), carnaubawas, Opadry White YS-1-7300 (bestaande uit hypromellose 2910 (E464), titaniumdioxide (E171), macrogol 400, polysorbaat 80 (E433)

Productinformatie over Panadol Advance Caplet 500mg

 • Merk: Panadol
 • Ean: 5054563084910
 • Artikel: 1022-975