Panadol Junior Zetpillen 500 mg 6 jaar - 12 jaar 10 zetpillen

Op korte termijn leverbaar
Laat je mailadres achter en ontvang een bericht wanneer dit product weer op voorraad is. Je inschrijving wordt 2 maanden bewaard.
5,39

Panadol Junior Zetpillen 500 mg 6 jaar - 12 jaar

Panadol Junior Zetpillen 500 mg (Paracetamol) wordt gebruikt bij de behandeling van milde tot matige pijn en/of koorts bij kinderen van 6 tot 12 jaar.
Je gebruikt Panadol Junior bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid, bij koorts en pijn na inenting, bij kiespijn, hoofdpijn, spierpijn en zenuwpijn.
Panadol zetpillen breng je rectaal in daardoor zeer geschikt voor kinderen die moeite hebben om tabletten door te slikken. 

 • Zetpillen
 • Bij milde tot matige pijn na inenting, kiespijn, hoofdpijn, spierpijn en zenuwpijn. 
 • Bevat geen suiker, lactose, gluten of kleurstoffen.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8710464105624
Registratienummer 22840
Productnaam Panadol Junior Zetpillen 500 mg voor Kinderen vanaf 6 jaar
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE01
Netto inhoud 10 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1
Maximale dagdosering 2-4, afhankelijk leeftijd
Leeftijd 6-15 jaar
Gebruiksadvies Met puntzijde voorop anaal inbrengen, bevochtigen zetpil bevordert inglijden, 6 uur tussenpozen aanhouden. Dosering en maximale dagdosering is niet alleen afhankelijk van leeftijd, maar ook van lichaamsgewicht. Zie bijsluiter voor het juiste doseeradvies. Bij geen verbetering van de klacht niet langer gebruiken dan 5 dagen bij pijn en bij koorts niet langer dan 3 dagen, zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Zetpil
Te gebruiken bij Voor de symptomatische behandeling van milde tot matige pijn en/of koorts.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Lever- of nierstoornissen, syndroom van Gilbert, Glucose-6-fosfaatdehydrogenasedeficiëntie, versnelde afbraak rode bloedcellen, uitdroging, chronische ondervoeding, astma met allergie voor aspirine, infectie met ademhalingsproblemen, misselijkheid/braken na inname paracetamol. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter.
Huisarts Als er sprake is van langer dan 2 weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij 3 dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn.
Werkzame stoffen Paracetamol 500 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering

Als uw arts niet anders voorschrijft is de dosering voor kinderen als volgt:
Kinderen in de leeftijd van 6 tot 9 jaar (22-30 kg lichaamsgewicht):
1 zetpil 500 mg per keer, maximaal 2 tot 3 zetpillen (1000-1500 mg) per 24 uur.
Kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar (30-40 kg lichaamsgewicht):
1 zetpil 500 mg per keer, maximaal 3 zetpillen (1500 mg) per 24 uur.
Kinderen in de leeftijd van 12 tot 15 jaar (40-55 kg lichaamsgewicht):
1 zetpil 500 mg per keer, maximaal 4 zetpillen (2000 mg) per 24 uur.

Het laagste aantal toedieningen per dag is voor de jongste kinderen in de genoemde leeftijdsgroep. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Waarschuwingen

 • Bevat paracetamol. Wanneer je te veel paracetamol gebruikt, kan dit de lever ernstig schaden.
 • Gebruik dit geneesmiddel niet als je, al dan niet op medisch voorschrift, andere geneesmiddelen gebruikt die paracetamol bevatten ter behandeling van pijn, koorts, symptomen van verkoudheid en griep.
 • Bij kinderen tot 4 jaar wordt gebruik van langer dan 2 dagen ontraden.
 • Voor kinderen ouder dan 4 jaar niet langer gebruiken dan 14 dagen.
 • Als de pijn langer dan 5 dagen of de koorts langer dan 3 dagen aanhoudt, of erger wordt, of als er zich andere verschijnselen voordoen, dient de behandeling te worden gestopt en een arts te worden geraadpleegd.

Samenstelling

De werkzame stof in dit middel is paracetamol
De hulpstof in dit middel is een vette zetpilbasis (adeps solidus).

Panadol Junior Zetpillen bevatten geen suiker, lactose, gluten of kleurstoffen.

Productinformatie over Panadol Junior Zetpillen 500 mg 6 jaar - 12 jaar

 • Merk: Panadol
 • Ean: 8710464105624
 • Artikel: 713-771