Panadol Zapp 500 mg 20 tabletten

Op voorraad
3,59

Panadol Zapp

Panadol Zapp 500 mg, Filmomhulde Tabletten (Paracetamol) wordt gebruikt bij de behandeling van milde tot matige pijn en/of koorts bij volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Je kunt Panadol Zapp gebruiken bij hoofdpijn, kiespijn, spierpijn, spit, zenuwpijn, menstruatiepijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na vaccinatie. De tabletten zijn makkelijke door te slikken door de vorm en een filmcoating van de tablet. Het actieve bestandsdeel is Paracetamol. 

 • Makkelijk slikbaar
 • Geschikt bij milde pijn
 • Werkt koorstverlagend
 • Zonder conserveringsmiddelen

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5054563089342
Registratienummer 26469
Productnaam Panadol Zapp
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE01
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1-2, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 4-6, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies In geheel doorslikken met voldoende water, 4 uur tussenpozen aanhouden
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de werkzame stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Lever- of nierstoornissen, syndroom van Gilbert, Glucose-6-fosfaatdehydrogenasedeficiëntie, versnelde afbraak rode bloedcellen, uitdroging, chronische ondervoeding, astma met allergie voor aspirine, infectie met ademhalingsproblemen, misselijkheid/braken na inname paracetamol. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter. Bij pijn niet langer gebruiken dan 5 dagen, bij koorts niet langer gebruiken dan 3 dagen. Niet langer gebruiken dan 14 dagen.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van meer dan 5 tabletten paracetamol per dag, gedurende meer dan 2 weken.
Werkzame stoffen Paracetamol 500 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering:

 • Volwassen: 1 a 2 tabletten (500 - 1000 mg) per keer, zo nodig iedere 4 tot 6 uur herhalen, maximaal 6 tabletten (3000 mg) per etmaal;
 • Tieners boven de 12 jaar: 1 tablet per keer (500 mg), maximaal 4 - 6 keer per dag;
 • Niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Gebruik

De zetpil met de punt naar voren in de anus brengen. Bevochtiging van de zetpil bevordert het naar binnen glijden. Wanneer de symptomen van pijn en/of koorts weer opkomen, kan toediening herhaald worden. Echter, niet vaker toedienen dan om de 6 uur.Gebruik altijd de laagste effectieve dosering om uw symptomen te verlichten.

Waarschuwingen

Bevat paracetamol. Wanneer u te veel paracetamol gebruikt, kan dit uw lever ernstig schaden. Gebruik dit geneesmiddel niet als u, al dan niet op medisch voorschrift, andere geneesmiddelen gebruikt die paracetamol bevatten ter behandeling van pijn, koorts, symptomen van verkoudheid en griep.

De aangegeven dosering niet overschrijden.

Bij kinderen tot 4 jaar wordt gebruik van langer dan 2 dagen ontraden.

Voor kinderen ouder dan 4 jaar niet langer gebruiken dan 14 dagen. 

Als de pijn langer dan 5 dagen of de koorts langer dan 3 dagen aanhoudt, of erger wordt, of als er zich andere verschijnselen voordoen, dient de behandeling te worden gestopt en een arts te worden geraadpleegd.De effectieve dagelijkse dosis mag niet hoger zijn dan 60 mg/kg/dag (tot 2 g/dag) in de volgende situaties:

 • milde tot matige leverinsufficiëntie, Syndroom van Gilbert (familiaire niet-hemolytische geelzucht)
 • uitdroging
 • chronische ondervoeding

Productinformatie over Panadol Zapp 500 mg

 • Merk: Panadol
 • Ean: 5054563089342
 • Artikel: 1021-944