Saridon Tabletten 20 tabletten

Op voorraad
3,54

Saridon

Saridon bevat als actieve bestanddelen 250 mg paracetamol, 150 mg propyfenazon en 50 mg coffeïne per tablet. Dit maakt Saridon een sterke pijnstiller. Saridon  werkt snel en effectief bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn, menstruatiepijn en koorts en pijn na vaccinatie.

  • Werkt snel en effectief
  • Voor verlichting van stevige hoofdpijn
  • Ook voor verlichting van o.a. zenuwpijn, kiespijn, spierpijn, spit en bij griep en verkoudheid
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091022272
Registratienummer 03780
Productnaam Saridon
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE51
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1-2
Maximale dagdosering 6
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies 4 uur tussenpozen aanhouden, innemen met ruime hoeveelheid water
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Gebruik niet meer dan 5 tabletten per dag zonder met een arts te overleggen. - Voor gebruik met arts overleggen bij: hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of verhoogd risico hierop, bij slechte nierfunctie, astma, zwangerschap, psoriasis, gebruik andere medicijnen of een leeftijd ouder dan 70 jaar.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Niet gebruiken bij Allergie voor een van de werkzame stoffen. Overgevoelig voor pyrazolinon derivaten, afwijkingen bloedbeeld, ernstig hartfalen, eerdere maagdarmbloeding door gebruik NSAID's en bekend met maagzweer. Laatste 3 maanden zwangerschap.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Lever-/nierfunctiestoornissen. Schadelijk bij overmatig alcoholgebruik. Niet langer dan 14 dagen gebruiken, zonder overleg arts.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Coffeïne 50 mg , Paracetamol 250 mg , Propyfenazon 150 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering:

Volwassenen: 1-2 tabletten per keer, maximaal 6 tabletten per 24 uur. Tussen twee innamen moet minstens 4 uur liggen. Niet geschikt voor kinderen.  

Let op!
Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de bestanddelen of voor andere stoffen die behoren tot de zogenaamde "pyrazolinen-groep" zoals o.a. fenylbutazon en dipyron en bij afwijkingen in het bloedbeeld. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Het melden van bijwerkingen
Krijg je last van bijwerkingen, neem dan contact op met je arts of apotheker. Dit geldt ook voor bijwerkingen die niet in deze bijsluiter staan. U kunt bijwerkingen ook rechtstreeks melden via het Nederlandse Bijwerkingen Centrum Lareb, website www.lareb.nl. Door bijwerkingen te melden, kun je helpen meer informatie te verkrijgen over de veiligheid van dit medicijn

Samenstelling

De werkzame stoffen in dit middel zijn: paracetamol 250 mg, propyfenazon 150 mg en coffeïne 50
mg.
De andere stoffen (hulpstoffen) in dit middel zijn: cellulose, hydroxypropylmethylcellulose, melkeiwitten, zetmeel, talk, magnesiumstearaat en colloïdaal silicium oxide.

Saridon bevat lactose.
Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts
voordat u dit geneesmiddel inneemt.

Productinformatie over Saridon Tabletten

  • Merk: Saridon
  • Ean: 8713091022272
  • Artikel: 711-898