Aspirine C 10 bruistabletten

Op voorraad
4,89

Aspirine C

Aspirine C is een krachtige pijnstiller en te gebruiken bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na vaccinatie, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn, menstruatiepijn en reumatische pijn. Speciaal voor griep en verkoudheid is er Aspirine C met een hoge dosis vitamine C. Die zorgt voor het verhogen van de weerstand.

  • Handige bruistabletten
  • Met frisse citroensmaak
  • Krachtige pijnstiller met vitamine C
  • Aspirine C is geschikt voor tieners vanaf 12 jaar.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091000003
Registratienummer 06303
Productnaam Aspirine C bruis
Registratiecode RVG
ATC-code N02BA51
Netto inhoud 10 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1-2, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 4-10
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Na de maaltijd,oplossen in glas water en opdrinken; 4 uur tussenpozen aanhouden
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 3 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts bij hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of een verhoogd risico hierop, astma of psoriasis. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden, bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij optreden van oorsuizen, gehoorverlies, duizeligheid of wondjes in de mond.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Bruistablet
Te gebruiken bij Ter verlichting van hoofdpijn, reumatische pijn, spierpijn, spit, menstruatiepijn, tand- en kiespijn, pijn en koorts bij griep en verkoudheid en pijn en koorts bij vaccinatie.
Niet gebruiken bij 4- Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Overgevoelig voor salicylzuurverbindingen of astma na gebruik andere NSAID's. Lever-, nier- en hartfunctiestoornissen; een bloedziekte of actieve bloeding. Gebruik methotrexaat en bloedstollingsremmende middelen. Natriumbeperkt dieet, vorming nierstenen. Tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap.
Zwangerschap Overleg arts, gebruik eerste 6 maanden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet gebruiken bij griep of waterpokken bij jongeren zonder advies arts. Dit middel gaat niet samen met alcohol. Niet langer dan 5 dagen gebruiken.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Acetylsalicylzuur 400 mg , Ascorbinezuur (vitamine C) 240 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Meer informatie over Apsirine C

Aspirine heeft een pijnstillend, koortsverlagende ontstekingsremmend effect. Aspirine bevat acetylsalicylzuur en behoort tot de pijnstillergroep NSAID’s (Non-Steroidal Anti-Inflammatory Drugs). NSAID's hebben een krachtiger pijnstillend effect dan bijvoorbeeld paracetamol. Bij niet-bacteriële infecties is een NSAID zoals acetylsalicylzuur bijzonder geschikt vanwege de ontstekingsremmende en koortsverlagende werking. Aspirine kan worden gebruikt bij bijvoorbeeld klachten door griep en/of koorts of verkoudheid, rugpijn, gewrichtspijn, nek- of schouderpijn en kiespijn, hoofdpijn en spierpijn.

Dosering en gebruik:

12 jaar: 3 maal daags 1 tablet.
Tieners van 12-13 jaar: 1 bruistablet per keer, maximaal 4 bruistabletten per 24 uur. 
Tieners 14-15 jaar: 1 bruistablet per keer, maximaal 5 bruistabletten per 24 uur.
Volwassenen: 1-4 maal daags 1-2 tabletten, maximaal 10 bruistabletten per 24 uur.
Het gebruik tijdens zwangerschap alleen uitsluitend op advies van de arts. Het gebruik van Aspirine C wordt tijdens de borstvoeding afgeraden. Niet te gebruiken onder de leeftijd van twaalf jaar.
Let op:
Je mag Aspirine C niet gebruiken in combinatie van antistollingsmiddelen en bij een zoutarm dieet en als je overgevoelig bent of een allergie heeft voor een van de bestanddelen van dit product. Daarnaast is Aspirine C ongeschikt voor mensen met maagklachten, leveraandoeningen, slechte bloedstolling, overgevoeligheid voor salicylzuur-verbindingen.

Samenstelling

Werkzame stof:
Bevat 400 mg acetylsalicylzuur (acetosal) en 240 mg ascorbinezuur (vitamine C) per tablet.
Hulpstoffen: Natriumcitraat, natriumwaterstofcarbonaat, citroenzuur en natriumcarbonaat. 
Eén bruistablet bevat 502 mg natrium.

Productinformatie over Aspirine C

  • Merk: Aspirine
  • Ean: 8713091000003
  • Artikel: 712-885