Aspirine Kind 100 mg 20 tabletten

Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Pijnstillend voor een goed alternatief
Pijnstillend
3,32
 • Gratis bezorging vanaf 35,-
 • Bestel nu, betaal later
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Aspirine 100

Aspirine 100 is speciaal voor kinderen. Asperine 100 werkt koortsverlagend, pijnstillend, bij koorts en pijn na vaccinatie, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spierpijn en reumatische pijn. Bij kinderen met waterpokken of griep mag acetylsalicylzuur de werkzame stof van asperine alleen op advies van de arts worden toegepast.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Er geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

CDB logo

Medische informatie

GTIN 8713091001055
Extra handel artikel aanduiding waarde 01414
Product naam ASPIRINE 100
Registratiecode RVG
GPC Pijnstiller algemeen
Aanbevolen dosering 1-3, afhankelijk leeftijd.
Maximale dosering 7-15
Leeftijd 3-12 jaar
Gebruiks advies 4 uur tussenpozen aanhouden
Bewaar advies 6- Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaar 56- Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Niet gebruiken bij kinderen met waterpokken of griep. Voor gebruik met arts overleggen bij: hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of verhoogd risico hierop, bij slechte nierfunctie, astma, zwangerschap, psoriasis, gebruik andere medicijnen of een leeftijd ouder dan 70 jaar.
Verkoopsvoorwaarden Uitsluitend apotheek of drogist
Afleverstatus UAD
Toedingingsvorm Tablet
Gebruiksindicatie Ter verlichting van hoofdpijn, reumatische pijn, spierpijn, spit, menstruatiepijn, tand- en kiespijn, pijn en koorts bij griep en verkoudheid en pijn en koorts bij vaccinatie.
Contra-Gebruiksindicatie # Overgevoelig voor salicylzuurverbindingen of astma na gebruik andere NSAID's. Lever-, nier- en hartfunctiestoornissen; een bloedziekte of actieve bloeding. Gebruik methotrexaat en bloedstollingsremmende middelen. Laatste 3 mnd zwangerschap.
Gebruik tijdens zwangerschap Overleg arts, gebruik eerste 6 maanden
Gebruik tijdens borstvoeding Nee
Gebruiksbeperking Griep, waterpokken en niet i.c.m. andere medicijnen/ alcohol. Tot 4 jaar max 2 dagen gebruiken. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Huisarts bezoeken Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Ingrediënten Acetylsalicylzuur 100 mg
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via drogist@plein.nl of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Dosering

 • Kinderen van 3-6 jaar: 1-2 tabletten per keer, maximaal 7-8 tabletten per 24 uur, verdeeld over 4-6 giften
 • Kinderen van 7-9 jaar: 2 tabletten per keer, maximaal 10-12 tabletten per 24 uur, verdeeld over 4-6 giften
 • Kinderen van 10-11 jaar: 2-3 tabletten per keer, maximaal 15 tabletten per 24 uur, verdeeld over 4-6 giften
 • Voor tieners wordt verwezen naar Aspirine 500
Let op! Niet gebruiken door maagpatiënten die bij eerder gebruik maagpijn kregen, bij een maag-/darmzweer, maag-/darmbloedingen, overgevoeligheid voor salicylzuurverbindingen of andere soortgelijke pijnstillers, bij leveraandoeningen, ernstige nierklachten, neiging tot bloeden of stollingsstoornissen, behandeling met antistollingsmiddelen.

Bij waterpokken en griep

Alleen Aspirine gebruiken in overleg met de huisarts.

Samenstelling

Bevat 100 mg acetylsalicylzuur (acetosal) per tablet.

Productinformatie over Aspirine Kind 100 mg

 • Merk: Aspirine
 • Ean: 8713091001055
 • Artikel: 712-884

Reviews Schrijf jouw review

Door Youri Hesselt op 15 maart 2017
 • -
 • -
Dit vind ikzelf een erg fijn product voor kinderen. Mijn zoon knapte er zeer snel door op. Ik heb het nu al meerdere keren moeten gebruiken en telkens met een fijn resultaat.
Bekijk alle reviews
3,32
Niet leverbaar
Dit product maakt geen deel meer uit van ons assortiment. Neem eens een kijkje in de categorie Pijnstillend voor een goed alternatief
Pijnstillend
 • Gratis bezorging vanaf 35,-
 • Bestel nu, betaal later
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Reviews Schrijf jouw review

Door Youri Hesselt op 15 maart 2017
 • -
 • -
Dit vind ikzelf een erg fijn product voor kinderen. Mijn zoon knapte er zeer snel door op. Ik heb het nu al meerdere keren moeten gebruiken en telkens met een fijn resultaat.
Bekijk alle reviews