Sinaspril Paracetamol 120 mg Vloeibaar 100 ml

Op voorraad
6,49

Sinaspril Vloeibaar 120 mg

Sinaspril Vloeibaar is een kinderpijnstiller met 120 mg paracetamol. Sinaspril kan gebruikt worden bij koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na inenting, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn en spierpijn bij kinderen vanaf 3 maand. De stroop is makkelijk toe te dienen door het meegeleverde maatlepeltje en heeft een lekkere bananensmaak.

  • Bananensmaak
  • Snel en effectief bij pijn en koorts
  • Een goed alternatief voor zetpilletjes
  • Altijd de juiste dosering met het bijgesloten lepeltje
  • Voor kinderen vanaf 3 maand tot 1 jaar
  • Lactose- en glutenvrij

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091022357
Registratienummer 06251
Productnaam Sinaspril vloeibaar
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE01
Netto inhoud 100 ML
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 2,5-15 ml, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 10-90 ml, afhankelijk leeftijd
Leeftijd 3 mnd-12 jaar
Gebruiksadvies 4 uur tussenpozen aanhouden, onverdund innemen, dosering afpassen met bijgeleverde maatlepel
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Vloeibaar
Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Niet gebruiken bij Overgevoelig voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap NVT
Borstvoeding NVT
Gebruiksbeperking Lever- of nierfunctiestoornissen. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter. Kan rijvaardigheid,machinebediening beïnvloeden. Niet geschikt bij fructose-intolerantie, glucose-galactose-malabsorptiesyndroom of sucrase-isomaltase deficiëntie. Niet langer gebruiken dan 14 dagen. Bij kinderen tot 4 jaar niet langer gebruiken dan 2 dagen. Bij kinderen ouder dan 4 zo kort mogelijk gebruiken.
Huisarts Als er sprake is van langer dan 2 weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij 3 dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn.
Werkzame stoffen Paracetamol 24 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Kinderen van 3 maanden tot 1 jaar: 2,5 ml per keer, 4-6 keer per 24 uur.

Voor oudere kinderen zijn er Sinaspril kauwtabletten of je kunt de hoeveelheid van Sinaspril vloeibaar aanpassen.
Kinderen van 1-2 jaar: 5 ml per keer, 4 tot 6 maal per 24 uur
Kinderen van 2-4 jaar: 5-7,5 ml per keer, 4 tot 6 maal per 24 uur
Kinderen van 4-6 jaar: 7,5 ml per keer, 4 tot 6 maal per 24 uur
Kinderen van 6-9 jaar: 10 ml per keer, 4 tot 6 maal per 24 uur
Kinderen van 9-12 jaar: 15 ml per keer, 4 tot 6 maal per 24 uur

Tussen elke toediening moet minimaal 4 uur zitten. 
Je kunt Sinaspril Vloeibaar mengen met bijvoorbeeld de fles, fruithapje of een beker melk. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voorgebruik de bijsluiter. 

Ingrediënten

Propyleenglycol (E1520), natriumbenzoaat (E211), glycerol (E422), sorbitol (E420), sucrose, bananen-essence, roodmengsel E122/E124, citroenzuur (E330), ethanol, natriumchloride, gedemineraliseerd water.

Samenstelling
120 mg paracetamol per 5 ml stroop.

Bewaren

Na het openen van de glazen fles is Sinaspril paracetamol 120 vloeibaar 6 maanden houdbaar. 

Productinformatie over Sinaspril Paracetamol 120 mg Vloeibaar

  • Merk: Sinaspril
  • Ean: 8713091022357
  • Artikel: 711-900