Nurofen Suspensie voor Kinderen Suikervrij 100 mg/5 ml 100 ml

Op voorraad
5,79

Nurofen Suspensie voor Kinderen Suikervrij

Nurofen Suikervrije Suspensie voor kinderen 100 mg/5 ml is speciaal ontwikkeld voor een kortstondige symptomatische behandeling van koorts en lichte tot matige pijn bij kinderen vanaf 3 maanden. De suspensie is makkelijk te doseren en heeft een aangename sinaasappelsmaak. Nurofen Suikervrije Suspensie voor kinderen 100 mg/5 ml behoort tot de groep NSAID pijnstillers.

 • Suikervrije suspensie
 • Sinaasappelsmaak
 • Ontstekingsremmend en koortsverlagend
 • Behoort tot de groep NSAID pijnstillers
 • Geschikt voor kinderen vanaf 3 maand

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5000167093735
Registratienummer 19838
Productnaam Nurofen supsensie kind SV
Registratiecode RVG
ATC-code M01AE01
Netto inhoud 100 ML
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 2,5-15 ml, afhankelijk gewicht
Maximale dagdosering 3x per 24 uur
Leeftijd 3 mnd-12 jaar en gewicht vanaf 5,6 kg
Gebruiksadvies 6-8 uur tussenpozen aanhouden, schudden voor gebruik
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. - Ibuprofen voor kinderen niet langer dan 24 uur gebruiken voor kinderen jonger dan 5 maanden. - Ibuprofen niet langer dan 3 dagen gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Bij volwassenen dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen bij koorts of langer dan 5 dagen bij pijn gebruiken zonder overleg met arts. - Niet gebruiken bij mensen ouder dan 70 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts bij hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of een verhoogd risico hierop, astma of psoriasis. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden of bij zwangerschap. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij huiduitslag of wondjes in de mond. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn dit kan hoofdpijn veroorzaken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Suspensie
Te gebruiken bij Bij koorts en matige tot gemiddelde pijn
Niet gebruiken bij Eerdere reactie of overgevoelig bij gebruik acetylsalicylzuur of soortgelijke pijnstillers (NSAID's). Maagdarmbloeding of maagzweer, lever-, nier- of hartfunctiestoornissen. Laatste 3 maanden zwangerschap.
Zwangerschap N.V.T.
Borstvoeding N.V.T.
Gebruiksbeperking Niet samen met bloeddrukverlagende middelen of middelen tegen bloedstolling, acetylsalicylzuur of andere NSAID's en glucocorticosteroïden, zie bijsluiter. Maximaal 3 dagen gebruiken.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Ibuprofen 100 mg/5 ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

De laagste effectieve dosis moet worden gebruikt voor de kortste periode die nodig is om de symptomen te verlichten. Als je een infectie hebt, raadpleeg dan direct een arts als de symptomen (zoals koorts en pijn) blijven bestaan of erger worden.

Schud de flacon voor gebruik. 5 ml suspensie bevat 100 mg ibuprofen. De maximum totale dosering per dag bedraagt 20-30 mg ibuprofen per kg lichaamsgewicht, verdeeld over 3 of 4 giften. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.
Voor Nurofen voor Kinderen suikervrije suspensie kun je als richtlijn het volgende aanhouden (het lichaamsgewicht van het kind is hierbij belangrijker dan de leeftijd):

 • 5,6-7,6 kg/3-6 maanden = 2,5 ml, zonodig na minimaal 6 – 8 uur nogmaals een dosis, maximaal 3 keer per dag
 • 7,7-9 kg/6-12 maanden = 2,5 ml, zonodig na minimaal 6 uur nogmaals een dosis, maximaal 4 keer per dag
 • 10-15 kg/1-3 jaar = 5 ml, zonodig na minimaal 6 – 8 uur nogmaals een dosis, maximaal 3 keer per dag
 • 16-20 kg/4-6 jaar = 7,5 ml, zonodig na minimaal 6 – 8 uur nogmaals een dosis, maximaal 3 keer per dag
 • 21-29 kg/7-9 jaar = 10 ml, zonodig na minimaal 6 – 8 uur nogmaals een dosis, maximaal 3 keer per dag
 • 30-40 kg/10-12 jaar = 15 ml, Zonodig na minimaal 6 – 8 uur nogmaals een dosis, maximaal 3 keer per dag 

Nurofen voor kinderen suikervrije suspensie is niet geschikt voor toediening aan kinderen jonger dan 3 maanden. Raadpleeg een arts: 

 • Voor kinderen in de leeftijdsgroep van 3-5 maanden dient medisch advies te worden ingewonnen als de symptomen verergeren of binnen 24 uur als de symptomen aanhouden.
 • Als bij kinderen in de leeftijd vanaf 6 maanden en jongeren dit product langer dan 3 dagen nodig is of als de symptomen verergeren, dient een arts te worden geraadpleegd.
 • Als je twijfelt over het gebruik van Nurofen bij je kind.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is ibuprofen.
De andere stoffen in dit middel zijn citroenzuur (E 330), natriumcitraat, natriumchloride, natriumsaccharide, domifenbromide, gezuiverd water, polysorbaat 80 (E 433), maltitolsiroop, glycerine, xanthaangom (E 415), sinaasappelsmaak.

Let op!
Soms gebruiken volwassenen kinderpijnstillers. Daarom staan in onderstaand rijtje ook beperkingen voor die voor volwassenen gelden. De werkzame stof in dit middel is ibuprofen. Ibuprofen behoort tot de  groep NSAID pijnstillers.
Wanneer mag je dit middel niet gebruiken?

 • Als je een maagzweer of maagbloeding hebt (of twee of meer episoden van een maagzweer of maagbloeding heeft doorgemaakt).​
 • Je een voorgeschiedenis hebt van maag-darmbloeding of -perforatie gerelateerd aan eerdere behandeling met nsaid’s.​ 
 • Je bent in de laatste drie maanden van de zwangerschap.​
 • Je overgevoelig bent voor ibuprofen, andere soortgelijke pijnstillers of andere bestanddelen van het product.​
 • Je eerder last heeft gehad van benauwdheid, astma, galbulten of een loopneus na gebruik van acetylsalicylzuur of andere soortgelijke pijnstillers.​
 • Je lijdt aan ernstig nier-, lever- of hartfalen.​
 • Als je kind jonger is dan 3 maanden

Productinformatie over Nurofen Suspensie voor Kinderen Suikervrij 100 mg/5 ml

 • Merk: Nurofen
 • Ean: 5000167093735
 • Artikel: 727-578