Nurofen Suspensie voor Kinderen 200 mg/5 ml 100 ml

Op voorraad
7,99

Nurofen Suspensie 200 MG/5 ML

Nurofen Suspensie voor kinderen 200 mg/5 ml is speciaal ontwikkeld voor een kortstondige symptomatische behandeling van koorts en lichte tot matige pijn bij kinderen vanaf 6 jaar. De suspensie is makkelijk te doseren en heeft een aangename aardbeiensmaak. Nurofen voor kinderen 200 mg/5 ml behoort tot de groep NSAID pijnstillers.

 • Aardbeiensmaak
 • Ontstekingsremmend en koortsverlagend
 • Behoort tot de groep NSAID pijnstillers
 • Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8710552286198
Registratienummer 104637
Productnaam Nurofen voor kinderen Aardbei Suspensie
Registratiecode RVG
ATC-code M01AE01
Netto inhoud 100 ML
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 5-7,5 ml afhankelijk leeftijd en gewicht
Maximale dagdosering 3x
Leeftijd 6-12 jaar en gewicht vanaf 20 kg
Gebruiksadvies Goed schudden voor gebruik, gebruik bijgesloten maatlepel voor juiste dosering.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 6 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. - Ibuprofen voor kinderen niet langer dan 24 uur gebruiken voor kinderen jonger dan 5 maanden. - Ibuprofen niet langer dan 3 dagen gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Bij volwassenen dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen bij koorts of langer dan 5 dagen bij pijn gebruiken zonder overleg met arts. - Niet gebruiken bij mensen ouder dan 70 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts bij hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of een verhoogd risico hierop, astma of psoriasis. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden of bij zwangerschap. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij huiduitslag of wondjes in de mond. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn dit kan hoofdpijn veroorzaken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Suspensie
Te gebruiken bij Voor een kortstondige behandeling van de symptomen koorts en lichte tot matige pijn.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Niet geschikt voor kinderen jonger dan 6 jaar of lichter dan 20 kilogram. Als het kind overgevoelig is voor ibuprofen of vergelijkbare pijnstillers (NSAID's) of het heeft na gebruik van acetylsalicylzuur (aspirine) of soortgelijke pijnstillers (NSAID's) een astma aanval, kortademigheid, loopneus, zwelling gezicht en/of handen of netelroos gehad. Als het kind lijdt aan een maagdarmbloeding of -perforatie na eerder gebruik NSAID's of last heeft van terugkerende maag- of twaalfvingerige darmzweer, hartfalen, lever- of nierfalen, hersenbloeding of andere actieve bloeding, bloedingsstoornissen of stoornis in de bloedaanmaak, ernstige uitdroging of erfelijke problemen bij het verwerken van fruitsuikers.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Niet samen met alcohol of bepaalde geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Ibuprofen 200 mg/5 ml
Document Bijsluiter:
Hulpstoffen :
Maltitol (E965)/isomalt > 10g Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt. Kan een licht laxerende werking hebben. Calorische waarde 2,3 kcal/g
Natrium, minder dan 1 mmol (23 mg) per dosis Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per dosis, dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.
Propyleenglycol 16,45 mg/ 5 ml Dit middel bevat 16,45 mg propyleenglycol per 5 ml

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Nurofen Suspensie is voor oraal gebruik. Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals je arts of apotheker dat heeft verteld. Als je twijfelt over het juiste gebruik, neem dan contact op met uw arts of apotheker. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.

De gebruikelijke dosering bij pijn en koorts:

 • 6 - 9 jaar (20-30 kg) 5 ml (overeenkomend met 200 mg ibuprofen)/3 keer in 24 uur 
 • 9 - 12 jaar (30-40 kg) 7,5 ml (overeenkomend met 300 mg ibuprofen)/3 keer in 24 uur

Doses moeten ongeveer om de 6 tot 8 uur worden gegeven. Niet bedoeld voor kinderen jonger dan 6 jaar of lichter dan 20 kg.

WAARSCHUWING: Wijze van toediening met de maatlepel om in te nemen

 1. Schud de fles goed
 2. Gebruik het uiteinde van de maatlepel dat overeenstemt met de vereiste dosis
 3. Giet het geneesmiddel in de maatlepel
 4. Steek de maatlepel in de mond van het kind en dien de dosis toe
 5. Zet de dop na gebruik weer op de fles. Was de maatlepel af met warm water en laat hem drogen. Buiten het zicht en bereik van kinderen bewaren.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is ibuprofen. 1 ml suspensie voor oraal gebruik bevat 40 mg ibuprofen. 5 ml maatlepel suspensie voor oraal gebruik bevat 200 mg ibuprofen. 2,5 ml maatlepel suspensie voor oraal gebruik bevat 100 mg ibuprofen. Het ibuprofen gehalte komt overeen met 4% gewicht/volume.
De andere stoffen in dit middel zijn: citroenzuurmonohydraat, natriumcitraat, natriumchloride, natriumsaccharine, polysorbaat 80, domifenbromide, vloeibare maltitol, glycerol, xanthaangom, sinaasappelaroma (bevat tarwezetmeel) en gezuiverd water.

Let op!
Soms gebruiken volwassenen kinderpijnstillers. Daarom staan in onderstaand rijtje ook beperkingen voor die voor volwassenen gelden. De werkzame stof in dit middel is ibuprofen. Ibuprofen behoort tot de  groep NSAID pijnstillers.
Wanneer mag je dit middel niet gebruiken?

 • Als je  allergisch bent voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.

 • Als je kind jonger is dan 6 jaar

 • Je een maagzweer of maagbloeding heeft (of twee of meer episoden van een maagzweer of maagbloeding heeft doorgemaakt).​

 • Je een voorgeschiedenis heeft van maag-darmbloeding of -perforatie gerelateerd aan eerdere behandeling met NSAID’s.​

 • Je lijdt aan ernstige uitdroging (veroorzaakt door braken, diarree of onvoldoende vochtinname).​

 • Je kind erfelijke problemen heeft met het verwerken van fructose/fruitsuikers.

 • Je bent in de laatste drie maanden van de zwangerschap.​

 • Je bent allergisch voor ibuprofen of andere vergelijkbare pijnstillers (NSAID’s) of voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. ​

 • Je hebt ooit kortademigheid, astma, een loopneus, zwelling van het gezicht en/of handen of netelroos gehad na gebruik van acetylsalicylzuur (aspirine) of andere soortgelijke pijnstillers (NSAID’s).​

 • Je lijdt aan ernstig nier-, lever- of hartfalen.​

 • Je hebt een hersenbloeding (cerebrovasculaire bloeding) of een andere actieve bloeding.​

 • Je lijdt aan bloedstollingsstoornissen. Ibuprofen kan de bloedingstijd verlengen.

 • Je vertoont onopgehelderde stoornissen van de bloedaanmaak.​

Productinformatie over Nurofen Suspensie voor Kinderen 200 mg/5 ml

 • Merk: Nurofen
 • Ean: 8710552286198
 • Artikel: 994-402