Bisolvon Drank voor Kinderen Aardbeiensmaak 125 ml

Op voorraad
7,49

Bisolvon Drank voor Kinderen

Bisolvon drank voor kinderen met aardbeiensmaak lost de hoest op. De verzachtende drank, pakt de oorzaak (slijm) aan en niet alleen de verschijnselen. Bisolvon drank voor kinderen wordt gebruikt als er sprake is van hoest met vastzittend slijm,dat moeilijk op te hoesten is. Soms hoor je een reutelend geluid vanuit de borstkas van je kind, wanneer het ademt of hoest. De speciale formule voor kinderen heeft een aangename smaak.
Bisolvon drank voor kinderen, in het kort:

 • Lost vastzittende hoest op
 • Werkzame stof broomhexine 4 mg
 • Te gebruiken vanaf 2 jaar
 • Na opening een half jaar houdbaar
 • Suikervrij dus geschikt voor diabetici
 • Glutenvrij
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712172864343
Registratienummer 107255
Productnaam BISOLVON drank voor kinderen met aardbeiensmaak 4 mg/5 ml
Registratiecode RVG
ATC-code R05CB02
Netto inhoud 125 ML
GPC-nummer 10000876
GPC-omschrijving Verkoudheid/hoest
Dosering 2,5-5 ml, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 7,5-30 ml, afhankelijk leeftijd
Leeftijd 2-10 jaar
Gebruiksadvies Benodigde hoeveelheid afmeten in bijgeleverd maatschaaltje; niet te snel stoppen met gebruik, optimaal effect duurt enkele dagen
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere en droge plaats
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Na opening 6 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 2 jaar. - Niet gebruiken als u amoxicilline, cefuroxin, doxycycline of erytromycine gebruikt zonder overleg met een arts. - Niet gelijktijdig gebruiken met hoestdempende middelen, zoals codeïne of noscapine. - Niet gebruiken als u een maagzweer heeft of heeft gehad. - Niet gebruiken tijdens de laatste 3 maanden van de zwangerschap.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Drank
Te gebruiken bij Bij vastzittende hoest, om het ophoesten van slijm in de luchtwegen te vergemakkelijken wanneer dat ophoesten door taai slijm wordt bemoeilijkt.
Niet gebruiken bij Allergie voor één van de stoffen in dit middel. Kinderen onder de 2 jaar.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers, dit middel bevat lactose. Dit middel kan duizeligheid veroorzaken. Bij gebruik antibiotica overleg arts. Niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder arts te raadplegen.
Huisarts Als het gaat om kinderen jonger dan 3 maanden. Bij een hoest die al langer dan 3 weken bestaat of als vermoedelijke bijwerking van een medicijn (bijv. bepaalde bloeddrukverlagers). Bij ongerustheid over de hoest.
Werkzame stoffen Broomhexinehydrochloride 0.8 mg/ml
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij vastzittende hoest door taai slijm

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Werking

 • De werkzame stof, broomhexine, helpt het lichaam bij het dunner maken van slijm in de luchtwegen van het kind
 • Bisolvon drank voor kinderen verhoogt de productie van waterachtig slijm in de luchtwegen en maakt het slijm dunner en minder klevering
 • Dit levert een bijdrage aan het transport, het helpt de luchtwegen, om het slijm uit de longen weg te voeren
 • Dankzij dit verdunnend effect, maakt Bisolvon het de luchtwegen makkelijker om het het slijm te transporteren. Het slijm wordt makkelijker opgehoest en je kind herstelt sneller
 • De hoest duurt minder lang bij het gebruik van Bisolvon. Bisolvon drank voor kinderen versnelt het herstel van de hoest bij je kind, waardoor het weer sneller naar school kan

Dosering

Kinderen van 2 tot 5 jaar: driemaal per dag 2 ½ tot 5 ml
Kinderen van 5 tot 10 jaar: driemaal per dag 5 tot 10 ml
Gebruik het meegeleverde maatschaaltje
Let op!: Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor broomhexine of één van de andere bestanddelen.

Samenstelling

Werkzame stof:  4 mg/5 ml broomhexinehydrochloride
Hulpstoffen: Vloeibaar maltitol (E965), sucralose (E955), benzoëzuur (E210), kersenaroma, aardbei-aroma, levomenthol, gedemineraliseerd water.

Productinformatie over Bisolvon Drank voor Kinderen Aardbeiensmaak

 • Merk: Bisolvon
 • Ean: 8712172864343
 • Artikel: 755-931