Sinaspril Paracetamol 120 mg 16 kauwtabletten

Op voorraad
4,55

Sinaspril Paracetamol 120mg

Sinaspril Kauwtabletten is een pijnstiller speciaal ontwikkeld voor kinderen en werkt pijnstillend en koortsverlagend. Sinaspril Kauwtabletten bevat 120 mg paracetamol. Sinaspril Kauwtabletten werkt bij verkoudheid, koorts of griep, koorts en pijn na vaccinatie, middenoorontsteking en andere milde tot matige pijnen. 

 • Werkt snel bij pijn en koorts
 • De kauwtabletten zijn makkelijk in te nemen
 • Kinderpijnstiller geschikt voor baby's vanaf 3 maanden
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091028311
Registratienummer 12941
Productnaam Sinaspril Paracetamol 120 mg
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE01
Netto inhoud 16 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 0,5-3, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 2-18, afhankelijk leeftijd
Leeftijd 3 mnd-6 jaar
Gebruiksadvies 4 uur tussenpozen aanhouden, opkauwen of fijngemaakt met vloeistof innemen
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Kauwtablet
Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Niet gebruiken bij Overgevoelig voor een van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap NVT
Borstvoeding NVT
Gebruiksbeperking Lever- of nierfunctiestoornissen. Niet samen met bepaalde geneesmiddelen, zie bijsluiter. Niet langer gebruiken dan 14 dagen. Bij kinderen tot 4 jaar niet langer gebruiken dan 2 dagen.
Werkzame stoffen Paracetamol 120 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Werking:

Paracetamol vermindert pijn (= analgetische werking) en onderdrukt koorts (= antipyretische werking). De werking van paracetamol is niet precies bekend. Mogelijk remt deze stof de productie van prostaglandinen in het centrale zenuwstelsel. De pijnstillende en koortsverlagende werking begint na 15-30 min en duurt ca. 3-5 uur.

Hoe te gebruiken?

Wijze van toediening
Je kunt je kind de kauwtabletten laten opkauwen of de tablet fijnmaken en met vloeistof laten innemen. De breukstreep is alleen om het breken te vereenvoudigen zodat het inslikken makkelijker gaat en niet om de tablet in gelijke doses te verdelen. De kauwtabletten mogen op een lege maag worden ingenomen.

 • Kinderen van 3-12 maanden: 4-6 x per dag 60 mg paracetamol. NB. Tenminste 4 uur wachten tussen de NB. Niet langer dan 2 dagen gebruiken.
 • Kinderen van 1-2 jaar: 4-6 x per dag 120 mg paracetamol. NB. Tenminste 4 uur wachten tussen de NB. Niet langer dan 2 dagen gebruiken.
 • Kinderen van 2-4 jaar: 4-6 x per dag 120-180 mg paracetamol. NB. Tenminste 4 uur wachten tussen de NB. Niet langer dan 2 dagen gebruiken.
 • Kinderen van 4-6 jaar: 4-6 x per dag 180 mg paracetamol. NB. Tenminste 4 uur wachten tussen de opeenvolgende doseringen.
 • Kinderen van 6-9 jaar: 4-6 x per dag 240-250 mg paracetamol. NB. Tenminste 4 uur wachten tussen de opeenvolgende doseringen.
 • Kinderen van 9-12 jaar: 4-6 x per dag 360-375 mg paracetamol. NB. Tenminste 4 uur wachten tussen de opeenvolgende doseringen.

Algemene informatie over gebruik en dosering:

 • De behandeling dient zo kort mogelijk te zijn in zo laag mogelijke dosering.
 • Na het innemen van uw dosis paracetamol moet u minimaal 4 uur wachten met het nemen van een volgende dosis, ook wanneer de klachten eerder terugkomen.
 • De aangegeven dosering per 24 uur niet overschrijden vanwege het risico op ernstige schade aan
  de lever.
 • Niet gebruiken in combinatie met andere paracetamol-bevattende producten.
 • Wanneer de symptomen van pijn en/of koorts weer opkomen, kan toediening herhaald worden volgens aangegeven doseringsschema.
 • Als de pijn langer duurt dan 5 dagen of de koorts langer aanhoudt dan 3 dagen of erger wordt, neem dan contact op met je arts.
 • Bij kinderen tot 4 jaar wordt toediening gedurende meer dan 2 dagen ontraden

Ook het gebruik van zelfzorg-medicijnen die zonder recept verkrijgbaar zijn, is niet geheel zonder gevaar. Je moet je daarom altijd nauwkeurig aan de gebruiksaanwijzing in de bijsluiter houden. Vraag advies aan je huisarts, apotheker of drogist wanneer je de bijsluiter niet begrijpt of van de gebruiksaanwijzing wil afwijken. 

Welke stoffen zitten er in dit medicijn?

De werkzame stof in dit medicijn is: 120 mg paracetamol per kauwtablet.

De andere bestanddelen (hulpstoffen) in dit medicijn zijn: pepermuntolie, natriumsaccharine
(E954), natriumcyclamaat (E952), natriumstearaat (E470A), cellulose (E460), colloidaal watervrij silica (E551), glucose en ethylcellulose. 

Productinformatie over Sinaspril Paracetamol 120 mg

 • Merk: Sinaspril
 • Ean: 8713091028311
 • Artikel: 916-180