Bluem tandpasta is speciaal ontwikkeld door een team van implantologen, kaakchirurgen en tandartsen. De tandpasta van Bluem bestaat uit een unieke formule. Deze formule bestaat uit actieve zuurstof uit onder andere honing en bevat xylitol en lactoferrine. Door de actieve zuurstof worden de schadelijke bacteriën in de mond verminderd en helpt daardoor het tandvlees gezond te houden. Tevens is de kans op gaatjes kleiner door de toevoeging van Xylitol.
De Lactoferrine werkt als een natuurlijk antibioticum en zorgt ervoor dat gisten en schimmels minder kans hebben om te overheersen in de mond. Lactoferrine heeft nog een zeer belangrijke functie, het zorgt er voor dat bot sneller ingroeit en aangroeit. Deze tandpasta van Bluem is daarom zeer geschikt voor mensen die implantaten hebben of krijgen.
Door de afwezigheid van fluoride en schurende ingrediënten wordt corrosie van de titanium toplaag van het implantaat en de beschadiging van implantaten en kronen voorkomen.
Voor een optimaal resultaat is het advies om 2 tot 3 keer per dag te poetsen met Bluem. Als ondersteuning van de dagelijkse mondhygiëne kun je Bluem mondwater gebruiken.
De honing die Bluem tandpasta en mondwater bevat laat gelijk zuurstof vrij, wanneer het in contact komt met het speeksel in de mond, dit noemt men Glucose Oxidase (GOX). Daarnaast heeft honing diverse effecten:
Het normaliseert en controleert de zes meest voorkomende mondbacteriën. Deze bacteriën zijn onder andere verantwoordelijk voor parodontitis en peri-implantitis.
Daarnaast helpt honing ook bij het verminderen van plaque.
Xylitol is een natuurlijke zoetstof die voorkomt in vezels van vele soorten groenten en fruit. Omdat Xylitol bij consumptie nauwelijks wordt omgezet in zuur is het minder schadelijk voor het gebit dan suiker of andere zoetstoffen. Xylitol heeft een positieve werking op tanden en kiezen. In de V.S. wordt het door de FDA (Food and Drug Administration) aanbevolen als middel tegen tandbederf. Het heeft een frisse smaak en wordt daarom ook veel gebruikt in kauwgom. De werking berust op het feit dat de voor tandbederf verantwoordelijke bacterie, Streptococcus Mutans, door xylitol niet kan verteren en daardoor afsterft. Bovendien bemoeilijkt xylitol het proces waarbij bacteriën zich als tandplak aan het tandglazuur hechten.
Het gebruik van Xylitol tijdens de zwangerschap brengt geen risico met zich mee. Zuigelingen hebben juist baat bij het gebruik van Xylitol door de moeder, doordat er minder besmetting is met bacteriën die tandbederf veroorzaken.
Glycerin, Aqua, Hydrated Silica, Mel, PEG-32, Aroma, Cocamidopropyl Betaine, Cellulose Gum, Xylitol, Sodium Citrate, Magnesium Sulfate, Lactoferrin, Methyl Salicylate, Sodium Perborate, Sodium Saccharin, Sodium Methylparaben, Citric Acid, CL42090