Gaviscon Duo Kauwtabletten 24 stuks

Op voorraad
8,14
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *
 • Vandaag besteld, morgen in huis
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Gaviscon Duo Kauwtabletten

De kauwtabletten van Gaviscon Duo  hebben een dubbele werking door de combinatie van twee antacida, oftewel maagzuur-neutraliserende middelen, namelijk de carbonaten calciumcarbonaat en natriumbicarbonaat en een alginaat. Gaviscon Duo het neutraliseert overmatig maagzuur, waardoor de pijn en het ongemak afneemt én het vormt een beschermend laagje over de maaginhoud, waardoor het branderige gevoel in de borststreek wordt verlicht.
Gaviscon Duo wordt gebruikt voor de behandeling van klachten die veroorzaakt worden door maagzuur dat in de slokdarm terechtkomt. Deze klachten kunnen bestaan uit brandend maagzuur, zure oprispingen en indigestie, en kunnen bijvoorbeeld ontstaan na de maaltijd of tijdens de zwangerschap. 

 • Werkt snel
 • Met frisse pepermuntsmaak
 • Makkelijk voor thuis of onderweg
 • Vormt een beschermend laagje over de maaginhoud
 • Geschikt voor gebruik tijdens de zwangerschap.
 • Bevat geen Ranitidine.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 5000158071247
Extra handel artikel aanduiding waarde 106364
Certificering Waarde A02BX13
Product naam Gaviscon Duo kauwtabletten
Registratiecode RVG
GPC Maagzuur/indigestie/flatulentie
Aanbevolen dosering 2-4
Maximale dosering 16
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiks advies Goed kauwen, na de maaltijd en voor slapen gaan.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 30 °C.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Bijwerkingen en waarschuwingen - Bij gebruik samen met andere medicijnen raadpleeg eerst de bijsluiter of arts. - Zonder overleg arts niet gebruiken bij slechte nierfunctie.
Verkoopsvoorwaarden Algemene Verkoop
Afleverstatus AV
Toedingingsvorm Kauwtablet
Gebruiksindicatie Dit middel wordt gebruikt voor de behandeling van klachten die veroorzaakt worden door maagzuur dat in de slokdarm terechtkomt. Deze klachten kunnen bestaan uit brandend maagzuur, zure oprispingen en indigestie, en kunnen bijvoorbeeld ontstaan na de maaltijd of tijdens de zwangerschap
Contra-Gebruiksindicatie Overgevoelig voor een van de werkzame bestanddelen of hulpstoffen in dit geneesmiddel.
Gebruik tijdens zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruik tijdens borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Natrium- en calciumbeperkt dieet, nier- of hartaandoening, bij minder maagzuur in maag. Fenylketonurie. Niet langer dan 7 dagen gebruiken, zonder overleg met arts.
Huisarts bezoeken Als het gaat om kinderen met maagklachten (pijn in de bovenbuik). Bij eerder gebruik middelen tegen maagklachten zonder blijvend effect. Als de klachten verergeren of het voedsel niet goed zakt in de slokdarm. Bij braken i.c.m. afvallen en/of algehele malaise. Als er minder dan 1 jaar geleden een zweer aan maag of twaalfvingerige darm is behandeld. Als het gaat om een persoon ouder dan 50 jaar die voor het eerst klachten heeft. Bij een drukkende, zeurderige pijn in de buik tijdens zwangerschap. Bij pijn die uitstraalt naar de arm(en), kaken of de rug. Als de maagklachten verontrusten of binnen 2 weken niet verbeteren, ondanks gezonde voeding, bewegen of gebruik middel tegen maagklachten.
Ingrediënten Natriumalginaat 250 mg , Calciumcarbonaat 187 mg , Natriumbicarbonaat 106 mg
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij brandend maagzuur en zure oprispingen

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Dosering en gebruik

Gebruik bij volwassenen (inclusief ouderen) en kinderen vanaf 12 jaar: neem bij het optreden van klachten twee tot vier tabletten in na de maaltijd en voor het slapengaan, maximaal viermaal daags.
Gebruik bij kinderen jonger dan 12 jaar: uitsluitend te gebruiken op medisch advies.
Aanbevolen dosering niet overschrijden
Dit product geeft een beschermend laagje over de maaginhoud maar behoort niet tot de maagbeschermers die aanbevolen worden bij medicijnen zoals ibuprofen.
Lees voor gebruik altijd eerst de bijsluiter.

Ingrediënten

De werkzame stoffen in dit middel zijn 250 mg natriumalginaat, 106,5 mg natriumbicarbonaat
en 187,5 mg calciumcarbonaat per kauwtablet. De andere stoffen in dit middel zijn xylitol, carmellosenatrium, magnesiumstearaat, macrogol 20.000, mannitol (E421), copovidon, acesulfaam K, aspartaam (E951), pepermuntsmaakstof en karmozijn (E122). Dit middel bevat geen suiker en gluten. 

Wanneer moet je contact opnemen met een arts?

 • Als je klachten na 7 dagen niet minder zijn geworden of over zijn
 • Als je naast brandendmaagzuur en oprispingen andere klachten hebt die te maken hebben met de spijscertering
 • Voordat je Gaviscon gaat gebruiken moet je bij nierklachten eerst advies vragen
 • Als je lijdt of hebt geleden aan een ernstige nier- of hartaandoening, neem dan voor gebruik contact op met je huisarts om te overleggen of dit product geschikt is voor je
 • Je een elektrolytenverstoring hebt
 • Je dit product wilt geven aan kinderen jonger dan 12 jaar

Gaviscon en andere geneesmiddelen

Wacht na het innemen van andere geneesmiddelen minimaal twee uur voordat je Gaviscon inneemt. Dit middel kan namelijk de werking van sommige andere geneesmiddelen beïnvloeden. 

Productinformatie over Gaviscon Duo Kauwtabletten

 • Merk: Gaviscon
 • Ean: 5000158071247
 • Artikel: 978-603