Healthypharm Naproxennatrium 220mg 10 tabletten

Op voorraad
2,19

Healthypharm Naproxennatrium 220mg

Healthypharm Naproxen 220mg heeft een ontstekingsremmende, pijnstillende en koortsverlagende werking en behoort tot de groep van de prostaglandinesynthetaseremmers. Dit middel kan worden gebruikt bij hoofdpijn, tand- en kiespijn, spierpijn, spit, reumatische pijn, menstruatiepijn, pijn en koorts bij griep en verkoudheid en na vaccinatie.

  • Ontstekingsremmende, pijnstillende en koortsverlagende werking
  • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8714632052536
Registratienummer 27371
Productnaam Healthypharm Naproxennatrium
Registratiecode RVG
ATC-code M01AE02
Netto inhoud 10 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1
Maximale dagdosering 3 tabletten per 24 uur, vanaf 65 jaar 2 tabletten per 24 uur
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Start dosering 2 tabletten, na 12 uur nog 1 tablet; daarna 2-3x per dag 1 tablet met 8-12 uur tussen de innames. 65-plussers niet meer dan 2x per dag 1 tablet met 12 uur tussen de innames. Tablet innemen met ruime hoeveelheid water of melk direct na een maaltijd. Niet langer dan 10 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar of een lichaamsgewicht minder dan 40 kilogram. - Bij volwassenen dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen bij koorts of langer dan 5 dagen bij pijn gebruiken zonder overleg met arts. - Niet gebruiken bij mensen ouder dan 70 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts bij hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of een verhoogd risico hierop, astma of psoriasis. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden of bij zwangerschap. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij huiduitslag of wondjes in de mond. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn dit kan hoofdpijn veroorzaken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting van hoofdpijn, reumatische pijn, spierpijn, spit, menstruatiepijn, tand- en kiespijn, pijn en koorts bij griep en verkoudheid en pijn en koorts bij vaccinatie.
Niet gebruiken bij Allergie voor de werkzame stof of een hulpstof in dit geneesmiddel. Ernstige nierfunctiestoornis, inwendige bloeding, maag- of darmzweer, maagslijmvliesontsteking , allergisch voor NSAID's (ibuprofen, acetylsalicylzuur, diclofenac, e.d.), ernstig hartfalen. Laatste 3 maanden van de zwangerschap.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Maag-, lever-, hart- en nierpatiënten. Kan tijdens gebruik de vruchtbaarheid beïnvloeden. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen. Voor ouderen geldt een aangepaste dagdosering.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Naproxennatrium 220 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Gebruik dit geneesmiddel altijd precies zoals beschreven in deze bijsluiter of zoals je arts of apotheker dat heeft verteld. Twijfel je over het juiste gebruik? Neem dan contact op met je arts of apotheker. Lees voor gebruik de bijsluiter. Naproxen is niet voor iedereen geschikt. 
Dosering

  • Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar
    De aanbevolen dosering is 1 tablet iedere 8 tot 12 uur. Bij ernstige klachten kunnen eventueel in het begin 2 tabletten worden genomen en, als de klachten aanhouden, na 12 uur nog een tablet. De maximale dosering is 3 tabletten per 24 uur.
  • Ouderen vanaf 65 jaar
    De maximale dosering is 2 tabletten per 24 uur.

Wijze van toediening
Slik dit middel met een ruime hoeveelheid water door, liefst meteen na een maaltijd.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

De werkzame stof in dit middel is naproxennatrium. Elke tablet bevat 220 mg naproxennatrium, overeenkomend met 200 mg naproxen.
De andere stoffen in dit middel zijn polyvidon, microkristallijne cellulose, natriumzetmeelglycolaat, colloïdaal silicium dioxide, magnesiumstearaat, talk, hypromellose, titaniumdioxide (E171), polyethyleenglycol. 

Naproxennatrium HTP 220 mg bevat natrium
Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per omhulde tablet, dat wil zeggen dat het in
wezen ‘natriumvrij’ is.

Productinformatie over Healthypharm Naproxennatrium 220mg