Hondenmand


Lees meer

Resultaten 1 t/m 20 van 46

Hondenmand

Een zachte en warme hondenmand die geborgenheid biedt en waar je hond zich veilig voelt, is een must voor je hond. Op Plein.nl vind je een breed assortiment hondenmanden.

Jouw hond heeft net als jijzelf voldoende rust nodig en een plek om zichzelf terug te trekken. Hieronder staan een aantal tips voor het kopen van de juiste hondenmand. 

Materiaal hondenmand

Onze hondenmanden zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De locatie van de mand speelt hierin ook een rol, dus ik raad je aan om eerst te kiezen waar je de mand neer wil zetten. In de gang kan het bijvoorbeeld tochten, dus als je de mand hier neer wil zetten is het raadzaam om te kiezen voor een dichte mand met opstaande rand. Afhankelijk van jouw hond is het belangrijk om te kiezen voor een materiaal waar jouw hond zich prettig bij voelt. Zo zijn er hondenmanden van imitatiebont. Deze zijn lekker zacht en bieden warmte en geborgenheid. Naast de varianten van imitatiebont verkopen we ook rieten manden en manden gemaakt van (steiger)hout. Lekker stoer en een mooie aanvulling in je interieur. 
Ook handig: veel kussens en manden zijn voorzien van een afneembare hoes waardoor je deze gemakkelijk kan wassen in de wasmachine.

Materiaal hondenkussen

Sommige mensen maken liever gebruik van een kussen, dus zonder mand. Dit is voordeliger in aanschaf en neemt minder ruimte in. Nadeel hiervan is dat er een stukje geborgenheid mist voor de hond en een los liggend kussen makkelijk verschuift. Je kunt hierbij wel kiezen voor bijvoorbeeld een waterdicht kussen of een kussen met rits, waarbij je de hoes gemakkelijk kunt afhalen. Schoonmaken wordt hiermee dus een stuk makkelijker gemaakt. Zowel de hondenmand als het hondenkussen neemt vaak een prominente plek in in huis, dus neemt niemand het je kwalijk als je voor een mooie hondenmand of mooi hondenkussen kiest. Het wordt toch deel van het interieur. Laat je dus vooral leiden door de comfort voor je hond en de lust voor jouw oog.

Grootte hondenmand

Hondenmanden zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen en veel baasjes vinden het lastig om te bepalen hoe groot deze hoort te zijn zodat je hond comfortabel kan liggen en relaxen. De vuistregel die wij altijd adviseren is om een mand te koop die in de omtrek 10 centimeter groter is dan je hond zelf. Koop een mand echter niet te groot, want de mand moet vooral een plek zijn waar je hond zich veilig en geborgen voelt.

Oudere hond

Heb je een oudere hond of een hond die last heeft van artrose of andere problemen met zijn gewrichten? Dan is het materiaal van de hondenmand erg belangrijk. De kern van de mand kan het beste van schuimrubber gemaakt zijn en de rand moet niet te hoog opstaan.

Hondenmand kopen op Plein.nl

Hondenkussen of hondenmand kopen? Op Plein.nl vind je een breed assortiment hondenmanden voor jouw favoriete huisdier. Van groot tot klein en van stoer tot lief: wij hebben voor ieder wat wils. Ontdek nu alle hondenmanden en bestel eenvoudig online. Altijd snel in huis en netjes bij je thuisbezorgd.

|