Leidapharm Ibuprofen 400 mg Liquid Caps 20 capsules

Op voorraad
4,18

Pijnstillend, koortswerend, ontstekingsremmend

Leidapharm Ibuprofen 400 mg Liquid Caps heeft een pijnstillende, koortswerende, ontstekingsremmende werking die tussen de 4 en 8 uur aanhoudt. Ibuprofen is te gebruiken bij allerlei soorten pijn zoals menstruatiepijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na inenting, kiespijn, hoofdpijn, spierpijn of reumatische pijn. Door de ontstekingsremmende werking is Ibuprofen juist geschikt voor pijnen waarbij ook sprake is van een ontsteking. Liquid Capsules werken sneller dan de gewone ibuprofen tabletten. Ibuprofen 400 mg is geschikt voor volwassenen en kinderen zwaarder dan 40 kg (ongeveer 12 jaar of ouder)

 • Makkelijk om door te slikken
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar (zwaarder dan 40 kg)
 • Bevat 400 gram ibuprofen
 • Liquid Caps werken sneller dan de gewone ibuprofen tabletten
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8716049035430
Registratienummer 112443
Productnaam Leidapharm Ibuprofen 400 mg liquid capsules
Registratiecode RVG
ATC-code M01AE01
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1
Maximale dagdosering 3
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies 6 uur tussenpozen aanhouden; innemen met water, niet kauwen
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op doordrukstrip na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. - Ibuprofen voor kinderen niet langer dan 24 uur gebruiken voor kinderen jonger dan 5 maanden. - Ibuprofen niet langer dan 3 dagen gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Bij volwassenen dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen bij koorts of langer dan 5 dagen bij pijn gebruiken zonder overleg met arts. - Niet gebruiken bij mensen ouder dan 70 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts bij hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of een verhoogd risico hierop, astma of psoriasis. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden of bij zwangerschap. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij huiduitslag of wondjes in de mond. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn dit kan hoofdpijn veroorzaken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Liquid capsule
Te gebruiken bij Ter verlichting van hoofdpijn, reumatische pijn, spierpijn, spit, menstruatiepijn, tand- en kiespijn, pijn en koorts bij griep en verkoudheid en pijn en koorts bij vaccinatie.
Niet gebruiken bij Eerdere reactie of overgevoelig bij gebruik acetylsalicylzuur of soortgelijke pijnstillers (NSAID's). Maagdarmbloeding of maagzweer, lever-, nier- of hartfunctiestoornissen. Laatste 3 maanden zwangerschap. Ernstige uitdroging. Actieve bloeding of aandoening die lijdt tot een abnormale vorming van bloedcellen.Gebruik andere NSAID pijnstillers of meer dan 75 mg aspirine per dag. Adolescenten en kinderen met een lichaamsgewicht lager dan 40 kg.
Zwangerschap Nee, tenzij op strikt advies arts tijdens eerste 6 maanden zwangerschap
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers. Kan vruchtbaarheid beïnvloeden gedurende gebruik. Niet i.c.m andere geneesmiddelen en alcohol. Indien dit geneesmiddel langer dan 3 dagen moet worden gebruikt door kinderen en adolescenten, of indien symptomen verergeren dient een arts geraadpleegd te worden. Bij geen verbetering bij koorts of migraine niet langer dan 3 dagen gebruiken, bij pijn niet langer dan 4 dagen, zonder arts te raadplegen.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Ibuprofen 400 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Introductie:

Ibuprofen is te gebruiken bij pijn waarbij ook sprake is van een ontsteking, zoals bij gewrichtspijn, reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew en jicht. Bovendien bij migraine, hoofdpijn en menstruatieklachten, zoals abnormaal vaginaal bloedverlies. Het wordt soms ook gebruikt bij artrose (versleten gewrichten), spierpijn en klachten door griep of verkoudheid.

Ibuprofen, naproxen en diclofenac zijn ontstekingsremmende pijnstillers, de zogenaamde NSAID’s (Non-Steroïdal Anti-Inflammatory Drugs). Voor mensen met ernstig hartfalen, bekende hartklachten of mensen die een beroerte hebben gehad, is het verstandig voor gebruik van een van deze pijnstillers met een arts te overleggen.

Dosering en gebruik

Kijk voor de juiste dosering altijd op het etiket van de apotheek of in de bijsluiter.
Wie? Kinderen en volwassenen boven de 12 jaar met een minimaal gewicht van 40 kg
Hoe? Innemen met een half glas water.
Wanneer? Als je snel effect wilt op een lege maag innemen. Heb je snel last van de maag of gebruik je dit medicijn continu? Neem het dan tijdens of na het eten. je vermindert hierdoor de bijwerkingen op de maag. Bij zetpillen maakt dit niet uit. Indien gewenst kun je er een maagbeschermer bij slikken.
Waarschuwingen: Niet te gebruiken bij maagzweren of bloedstollingsstoornissen. Aanbevolen doseringen niet overschrijden. Lees voorgebruik de bijsluiter.

 • Bij chronische pijnklachten is het belangrijk dit medicijn consequent in te nemen. Dan houdt u de pijn het beste onder controle.
 • Bij ochtendstijfheid door reuma: neem voor de nacht een tablet met vertraagde afgifte of een zetpil.
 • Jichtaanvallen. Als u dit medicijn gebruikt tegelijk met medicijnen die jichtaanvallen moeten voorkomen. Begin tegelijk met beide soorten medicijnen.
 • Migraine. Neem dit medicijn meteen in als u een migraine-aanval voelt opkomen. Het heeft dan het meeste effect.
 • Bij Menstruatiepijn: Beginnen met 1200 mg (3 tabletten) per dag verdeeld over 3 keer. In ernstige gevallen kan de dosering worden verhoogd tot 1600 mg (4 tabletten) per dag verdeeld over 3 - 4 keer.

Dosering

In het algemeen geven de onderstaande doseringen voldoende resultaat:
De aanbevolen dosis voor volwassenen en adolescenten zwaarder dan 40 kg (12 jaar of ouder) is:
1 capsule (400 mg ibuprofen) tot maximaal drie capsules per dag, indien nodig. Neem alleen een zodanige hoeveelheid capsules om de symptomen te verlichten en laat minstens 6 uur tussen elke inname.
Neem niet meer dan drie capsules (1200 mg ibuprofen) in binnen 24 uur. Aanbevolen dosering niet overschrijden.

Zwangerschap:
Gebruik dit medicijn NIET vanaf de zevende maand van de zwangerschap, want dan is de kans op bijwerkingen bij de baby te groot. Overleg met je arts als je dit medicijn wilt gebruiken tijdens de eerste zes maanden van de zwangerschap of als je zwanger wilt worden. Je hebt door dit medicijn iets meer kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen bij de baby. De kans hierop is zeer klein, maar neemt toe bij een hogere dosering en bij langduriger gebruik. Als je dit medicijn gebruikt heb je bovendien iets minder kans om zwanger te worden. Men adviseert dit medicijn alleen tijdens zwangerschap als de pijnstiller paracetamol onvoldoende werkt. Bespreek met uw arts of je (tijdelijk) kunt overstappen op een ander medicijn dat wel veilig is. Als dat niet mogelijk is, zal de arts een zo laag mogelijke dosering adviseren, voor een zo kort mogelijke periode.

Borstvoeding:
Als u dit medicijn in de normale dosering gebruikt, kunt u veilig borstvoeding geven. Het komt slechts in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Het wordt al jarenlang gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

Het werkzame bestanddeel is ibuprofen. De werkzame stof in dit middel is ibuprofen. Elke capsule bevat 400 mg ibuprofen.
De andere stoffen in dit middel zijn:
Macrogol 600, Kaliumhydroxide, Gezuiverd water
Capsule wand: Gelatine, Vloeibaar sorbitol, gedeeltelijk gedehydreerd (E420)

Productinformatie over Leidapharm Ibuprofen 400 mg Liquid Caps

 • Merk: Leidapharm
 • Ean: 8716049035430
 • Artikel: 1022-514