Leidapharm Ibuprofen 400 mg Liquid Caps 20 capsules

Op voorraad
3,69
 • Gratis bezorging vanaf 35,- *
 • Bestelling uiterlijk donderdag in huis
 • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Pijnstillend, koortswerend, ontstekingsremmend

Leidapharm Ibuprofen bevat een medicijn genaamd ibuprofen. Ibuprofen behoort tot een groep geneesmiddelen die niet-steroïde ontstekingsremmers (NSAID’s) worden genoemd. Deze geneesmiddelen bieden verlichting bij pijn en koorts. Leidapharm Ibuprofen 400 mg Liquid Caps geeft en snelle verlichting bij pijn zoals

 • Hoofdpijn
 • Acute migraine met of zonder aura
 • Spierpijn
 • Menstruatiepijn
 • Koorts
 • Pijn bij verkoudheid
 • Pijn die gepaard gaat met een ontsteking zoals bij gewrichtspijn, reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew en jicht. 

Liquid Capsules werken sneller dan de gewone ibuprofen tabletten. Ibuprofen 400 mg is geschikt voor volwassenen en kinderen zwaarder dan 40 kg (ongeveer 12 jaar of ouder)

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Meer informatie over Leidapharm Ibuprofen 400 mg Liquid Caps

Wie? Leidapharm Ibuprofen wordt gebruikt bij volwassenen en kinderen met een lichaamsgewicht van 40 kg of zwaarder (12 jaar of ouder) 
Gebruik: Lees altijd voor gebruik de gehele bijsluiter door voor informatie over dosering, bijwerkingen, contra-indicaties en wisselwerkingen met andere geneesmiddelen.
De aanbevolen dosis voor volwassenen en kinderen zwaarder dan 40 kg (ongeveer 12 jaar of ouder) is:
1 capsule (400 mg ibuprofen) tot maximaal drie capsules per dag, indien nodig. Neem alleen een zodanige
hoeveelheid capsules om uw symptomen te verlichten en laat minstens 6 uur tussen elke inname.
Neem niet meer dan drie capsules (1200 mg ibuprofen) in binnen 24 uur. Aanbevolen dosering niet overschrijden.
Hoe? Met vloeistof gevulde capsules (liquid). Zonder te kauwen, dus heel doorslikken met een half glas water. Gebruik naast ibuprofen een maagbeschermer.
Wanneer? Als u snel effect wilt op een lege maag innemen. Heeft u snel last van uw maag of gebruikt u dit medicijn continu? Neem de capsule dan in tijdens of na het eten of neem uit voorzorg een maagbeschermer in. U vermindert hierdoor de bijwerkingen op de maag. Bij zetpillen maakt dit niet uit.

 • Bij chronische pijnklachten is het belangrijk dit medicijn consequent in te nemen. Dan houdt u de pijn het beste onder controle.
 • Bij ochtendstijfheid door reuma: neem voor de nacht een tablet met vertraagde afgifte of een zetpil.
 • Jichtaanvallen. Als u dit medicijn gebruikt tegelijk met medicijnen die jichtaanvallen moeten voorkomen. Begin tegelijk met beide soorten medicijnen.
 • Migraine. Neem dit medicijn meteen in als u een migraine-aanval voelt opkomen. Het heeft dan het meeste effect.
 • Als u lichte tot matige pijn heeft die zonder ontsteking of kramp gepaard gaat, overweeg dan of een pijnstiller op basis van paracetamol niet afdoende is. Paracetamol kent minder bijwerkingen dan Ibuprofen.

Bijwerkingen: Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn maagklachten, darmklachten, hoofdpijn, draaierigheid, vermoeidheid en huiduitslag. In de bijsluiter van dit product staan alle (mogelijke) bijwerkingen vermeld. Leest u voor gebruik van Ibuprofen de bijsluiter. De informatie op deze site is niet de officiële bijsluiter.

Vergeten:

 • Gebruikt u dit middel zonder recept voor een kortdurende klacht en heeft u het middel nog nodig? Dan kunt u het innemen, als u ervoor zorgt dat u de volgende doses pas na vier uur neemt. Bovendien: neem per dag nooit meer dan de maximale dosering die in de bijsluiter staat (meestal is dit 1200 mg).
 • Bij chronische pijnklachten is het belangrijk dit medicijn consequent in te nemen. Mocht u toch een dosis vergeten zijn:
 • Als u dit medicijn één keer per dag gebruikt: Duurt het nog meer dan acht uur voor u de volgende dosis normaal inneemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan acht uur? Sla de vergeten tablet dan over.
 • Als u dit medicijn twee keer per dag gebruikt: Duurt het nog meer dan vier uur voor u de volgende dosis normaal inneemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan vier uur? Sla de vergeten dosis dan over.
 • Als u dit medicijn drie of vier keer per dag gebruikt: duurt het nog meer dan twee uur voor u de volgende dosis normaal inneemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan twee uur? Sla de vergeten dosis dan over.

Als ik Ibuprofen gebruik mag ik dan..... Autorijden? Draaierigheid, duizelingen of vermoeidheid komen een enkele keer voor bij dit medicijn. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft. Alcohol drinken? Alcohol irriteert de maag, net als dit medicijn. U kunt daardoor eerder last krijgen van uw maag. Probeer het drinken van alcohol eerst met mate. U kunt dan zelf inschatten of u hier veel last van krijgt. In het algemeen is enkele keren per week een glas wijn geen probleem. Alles eten? Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen. Wisselwerking: Ibuprofen heeft met een aantal medicijnen een wisselwerking. Als u medicijnen gebruikt leest u dan voor gebruik de bijsluiter van dit product goed door of de werkzamestof in uw medicijnen wordt benoemd. De informatie op onze site is niet de officiële bijsluiter zoals bij het product geleverd. Mocht u twijfelen raadpleeg dan uw huisarts of apotheker.
Zwangerschap en Borstvoeding: Gebruik dit medicijn NIET vanaf de zevende maand van de zwangerschap, want dan is de kans op bijwerkingen bij de baby te groot. Overleg met uw arts als u dit medicijn wilt gebruiken tijdens de eerste zes maanden van de zwangerschap of als u zwanger wilt worden. U heeft door dit medicijn iets meer kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen bij de baby. De kans hierop is zeer klein, maar neemt toe bij een hogere dosering en bij langduriger gebruik. Als u dit medicijn gebruikt heeft u bovendien iets minder kans om zwanger te worden. Men adviseert dit medicijn alleen tijdens zwangerschap als de pijnstiller paracetamol onvoldoende werkt. Bespreek met uw arts of u (tijdelijk) kunt overstappen op een ander medicijn dat wel veilig is. Als dat niet mogelijk is, zal de arts een zo laag mogelijke dosering adviseren, voor een zo kort mogelijke periode. Als u dit medicijn in de normale dosering gebruikt, kunt u veilig borstvoeding geven. Het komt slechts in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Het wordt al jarenlang gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.
Stoppen: U kunt op elk moment in één keer met het gebruik van dit medicijn stoppen.

Productinformatie over Leidapharm Ibuprofen 400 mg Liquid Caps

 • Merk: Leidapharm
 • Ean: 8716049035430
 • Artikel: 1022-514