Leidapharm Ibuprofen 200mg 10 tabletten

Op voorraad
1,05

Leidapharm Ibuprofen 200 

Leidapharm Ibuprofen 200 mg is een pijnstiller die stilt pijn, remt ontstekingen en verlaagt koorts. Ibuprofen helpt bij verschillende soorten pijn en ontstekingen van gewrichten, zoals bij jicht, reumatoïde artritis of de ziekte van Bechterew. Maar ook bij pijn door artrose (dunner kraakbeen in uw gewricht), hoofdpijn, migraine, menstruatieklachten, spierpijn, griep en verkoudheid.
De dragees hebben een pijnstillende, ontstekingsremmende en koortsverlagende werking die tussen de 4 en 8 uur aanhoudt. Dankzij het gladde omhulsel zijn de dragees gemakkelijk door te slikken.

 

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712755211243
Registratienummer 21902
Productnaam Leidapharm ibuprofen 200 mg
Registratiecode RVG
ATC-code M01AE01
Netto inhoud 10 St
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1-2
Maximale dagdosering 6
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies 6-8 uur tussenpozen aanhouden; innemen met water, niet kauwen
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden; beneden 25 °C in oorspronkelijke verpakking ter bescherming tegen vocht.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op blisterverpakking na EXP (maand en jaar), laatste dag vermelde maand.
Risicowaarschuwing Overleg eerst met uw huisarts voordat u dit middel gaat gebruiken: Als u een hart-of vaatziekte heeft. Als u een maag- of darmaandoening heeft, of een verhoogd risico op maagproblemen. Als uw nieren minder goed werken dan zou moeten (verminderde nierfunctie). Als u astma heeft. Als u zwanger bent. Als u psoriasis heeft. Als u andere geneesmiddelen gebruikt. Als u ouder dan 70 bent.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting van hoofdpijn, reumatische pijn, spierpijn, spit, menstruatiepijn, tand- en kiespijn, pijn en koorts bij griep en verkoudheid en pijn en koorts bij vaccinatie.
Niet gebruiken bij Eerdere reactie of overgevoelig bij gebruik acetylsalicylzuur of soortgelijke pijnstillers (NSAID's). Maagdarmbloeding of maagzweer, lever-, nier- of hartfunctiestoornissen. (Verhoogde neiging tot) bloedingen of gebruik bloedverdunners. Laatste 3 maanden zwangerschap.
Zwangerschap Nee
Borstvoeding Overleg arts
Gebruiksbeperking Niet i.c.m. alcohol of andere geneesmiddelen. Kan duizeligheid veroorzaken en vruchtbaarheid beu00efnvloeden. Bij 12-18 jaar niet langer gebruiken dan 3 dagen. Ouder dan 18 jaar niet langer gebruiken dan 7 dagen.
Huisarts Als u langer dan 2 weken pijnklachten heeft. Als u al langer dan een week griepverschijnselen heeft die niet verbeteren. Als u 3 dagen per week of vaker pijnstillers nodig heeft tegen hoofdpijn. Als u een NSAID gebruikt en last krijgt van uw maag en/of donkerzwarte ontlasting krijgt. Als u meer dan 5 tabletten paracetamol per dag nodig heeft, gedurende meer dan 2 weken.
Werkzame stoffen Ibuprofen 200 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Introductie:

Ibuprofen is een ontstekingsremmende pijnstiller. Dit soort pijnstillers wordt ook wel NSAID genoemd. Het werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend. Het is te gebruiken bij pijn waarbij ook sprake is van een ontsteking, zoals bij gewrichtspijn, reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew en jicht. 
Let op: kans op maag- en darmzweren en bloedingen. Heb je eerder een maag- of darmzweer gehad, gebruik je bloedverdunners of ben je ouder dan 70 jaar? Vraag dan aan je arts of apotheker of deze pijnstiller geschikt voor je is.

Gebruik

Kinderen en volwassenen boven de 12 jaar maximaal 1200 mg (6 dragees) verdeeld over 3-4 per 24 uur. 

 • Koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, hoofdpijn, spierpijn en reumatische pijn:
  Voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar is de eerste dosis 400 mg (2 dragees) zonodig gevolgd door 200-400 (1 of 2 dragees) mg per keer. Maximaal 1200 mg (6 dragees) per 24 uur.
 • Menstruatiepijn: Beginnen met 1200 mg (6 dragees) per dag verdeeld over 3-4 keer. In ernstige gevallen kan de dosering worden verhoogd tot 1600 mg (8 dragees) per dag verdeeld over 3-4 keer.
 • Voor alle overige toepassingen lees het doseringsadvies in de bijsluiter.

Bijwerkingen:

Behalve het gewenste effect kan dit medicijn bijwerkingen geven. De belangrijkste bijwerkingen zijn maagklachten, darmklachten, hoofdpijn, draaierigheid, vermoeidheid en huiduitslag. In de bijsluiter van dit product staan alle (mogelijke) bijwerkingen vermeld. Leest u voor gebruik van Ibuprofen de bijsluiter. De informatie op deze site is niet de officiële bijsluiter.

Vergeten:

 • Gebruikt u dit middel zonder recept voor een kortdurende klacht en heeft u het middel nog nodig? Dan kunt u het innemen, als u ervoor zorgt dat u de volgende doses pas na vier uur neemt. Bovendien: neem per dag nooit meer dan de maximale dosering die in de bijsluiter staat (meestal is dit 1200 mg).
 • Bij chronische pijnklachten is het belangrijk dit medicijn consequent in te nemen. Mocht u toch een dosis vergeten zijn:
 • Als u dit medicijn één keer per dag gebruikt:Duurt het nog meer dan acht uur voor u de volgende dosis normaal inneemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan acht uur? Sla de vergeten tablet dan over.
 • Als u dit medicijn twee keer per dag gebruikt: Duurt het nog meer dan vier uur voor u de volgende dosis normaal inneemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan vier uur? Sla de vergeten dosis dan over.
 • Als u dit medicijn drie of vier keer per dag gebruikt: duurt het nog meer dan twee uur voor u de volgende dosis normaal inneemt? Neem de vergeten dosis dan alsnog in. Duurt het nog minder dan twee uur? Sla de vergeten dosis dan over.

Als ik Ibuprofen gebruik mag ik dan.....

 • Autorijden? - Draaierigheid, duizelingen of vermoeidheid komen een enkele keer voor bij dit medicijn. Neem geen deel aan het verkeer als u hier last van heeft.
 • Alcohol drinken? - Alcohol irriteert de maag, net als dit medicijn. U kunt daardoor eerder last krijgen van uw maag. Probeer het drinken van alcohol eerst met mate. U kunt dan zelf inschatten of u hier veel last van krijgt. In het algemeen is enkele keren per week een glas wijn geen probleem.
 • Alles eten? - Bij dit medicijn zijn hiervoor geen beperkingen.

Wisselwerking:

Ibuprofen heeft met een aantal medicijnen een wisselwerking. Als u medicijnen gebruikt leest u dan voor gebruik de bijsluiter van dit product goed door of de werkzamestof in uw medicijnen wordt benoemd. De informatie op onze site is niet de officiële bijsluiter zoals bij het product geleverd. Mocht u twijfelen raadpleeg dan uw huisarts of apotheker.

Zwangerschap en Borstvoeding:

Zwangerschap:
Gebruik dit medicijn NIET vanaf de zevende maand van de zwangerschap, want dan is de kans op bijwerkingen bij de baby te groot. Overleg met uw arts als u dit medicijn wilt gebruiken tijdens de eerste zes maanden van de zwangerschap of als u zwanger wilt worden. U heeft door dit medicijn iets meer kans op een miskraam of aangeboren afwijkingen bij de baby. De kans hierop is zeer klein, maar neemt toe bij een hogere dosering en bij langduriger gebruik. Als u dit medicijn gebruikt heeft u bovendien iets minder kans om zwanger te worden. Men adviseert dit medicijn alleen tijdens zwangerschap als de pijnstiller paracetamol onvoldoende werkt. Bespreek met uw arts of u (tijdelijk) kunt overstappen op een ander medicijn dat wel veilig is. Als dat niet mogelijk is, zal de arts een zo laag mogelijke dosering adviseren, voor een zo kort mogelijke periode.
Borstvoeding:
Als u dit medicijn in de normale dosering gebruikt, kunt u veilig borstvoeding geven. Het komt slechts in kleine hoeveelheden in de moedermelk terecht. Het wordt al jarenlang gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven, zonder nadelige gevolgen voor het kind.

 

Productinformatie over Leidapharm Ibuprofen 200mg

 • Merk: Leidapharm
 • Ean: 8712755211243
 • Artikel: 947-271