Luuf Balsem Baby 30 gram

Op voorraad
6,99

Luuf Verkoudheid Balsem Baby

Luuf Verkoudheidsbalsem voor baby verlicht de verschijnselen van verkoudheid. Luuf Verkoudheidsbalsem is speciaal samengesteld uit stoffen die geschikt zijn voor de babyhuid. De actieve bestanddelen zijn zuiver natuurlijke etherische oliën. Luuf Verkoudheidsbalsem Voor Baby smeert goed uit, plakt niet en wordt goed door de huid opgenomen. Dosering's Morgens en 's avonds 3 à 5 cc (=1 theelepeltje) insmeren op borst en rug van baby. Daarna ingewreven plaats bedekken met doeken of kleding.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8711744038243
Registratienummer 06188
Productnaam LUUF Verkoudheidbalsem baby
Registratiecode RVG
ATC-code R05X
Netto inhoud 30 GR
GPC-nummer 10000875
GPC-omschrijving Borstinwrijfmiddelen
Dosering 0,5-1 theelepel
Maximale dagdosering 2x
Leeftijd 6 mnd-3 jaar
Gebruiksadvies Insmeren op borst, rug of hals en warm toedekken. Bij geen verbetering van de klacht, niet langer dan 14 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een donkere en droge plaats
Houdbaarheidinstructie Na opening 12 maanden houdbaar. Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op de verpakking achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 maanden. Niet gebruiken bij kinderen met epilepsie, astma, andere ademhalingsziekte of die eerder koortsstuipen hebben gehad. Niet gebruiken op de beschadigde huid. Vermijd contact met ogen en slijmvliezen. Niet om in te nemen.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Zalf
Te gebruiken bij Bij verkoudheidsverschijnselen voor baby’s vanaf 6 maanden en kleuters tot 3 jaar.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Vanwege gehaltes kamfer niet gebruiken bij astma bronchiale of ademhalingsweg aandoeningen.
Zwangerschap NVT
Borstvoeding NVT
Gebruiksbeperking Niet in ogen, op slijmvliezen of op beschadigde huid gebruiken. Inhalatie bij kinderen tot 2 jaar kan benauwdheid veroorzaken. Niet inslikken.
Huisarts Als de klachten na twee weken nog even erg zijn als in het begin. Als een kind jonger dan 18 voor het eerst klachten krijgt die op allergie lijken.
Werkzame stoffen Eucalyptusolie 15 mg , Kamfer 50 mg , Terpentijnolie,tymol 40 mg , Majoramolie 10 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Zalf voor inhalatiedamp

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Productinformatie over Luuf Balsem Baby

  • Merk: Luuf
  • Ean: 8711744038243
  • Artikel: 711-618