Geneesmiddelen Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs

Lees meer

Resultaten 1 t/m 20 van 56

Healthypharm Wormkuur/mebendazol
Healthypharm Wormkuur/mebendazol
6 tabletten
Morgen in huis
2,30
Bekijk product: Healthypharm Wormkuur/mebendazol
Panadol Junior Zetpillen 250 mg 1 jaar - 6 jaar
Panadol Junior Zetpillen 250 mg 1 jaar - 6 jaar
10 zetpillen
Morgen in huis
5,22
Bekijk product: Panadol Junior Zetpillen 250 mg 1 jaar - 6 jaar
Daro Paracetamol Vloeibaar Kind
Daro Paracetamol Vloeibaar Kind
100 ml
Morgen in huis
5,69
Bekijk product: Daro Paracetamol Vloeibaar Kind
Healthypharm Loratadine Hooikoorts
Healthypharm Loratadine Hooikoorts
30 tabletten
Morgen in huis
3,94
Bekijk product: Healthypharm Loratadine Hooikoorts
Leidapharm Laxeertabletten Bisacoldyl 5 mg
Leidapharm Laxeertabletten Bisacoldyl 5 mg
30 tabletten
Morgen in huis
1,82
Bekijk product: Leidapharm Laxeertabletten Bisacoldyl 5 mg
Leidapharm Paracetamol 240 mg
Leidapharm Paracetamol 240 mg
10 zetpillen
Morgen in huis
1,99
Bekijk product: Leidapharm Paracetamol 240 mg
Dr. Swaab Zinkolie
Dr. Swaab Zinkolie
100 ml
Morgen in huis
7,54
Bekijk product: Dr. Swaab Zinkolie
Healthypharm Kinder Neusspray Xylometazol
Healthypharm Kinder Neusspray Xylometazol
10 ml
Morgen in huis
2,70
Bekijk product: Healthypharm Kinder Neusspray Xylometazol
Otrivin Neusspray Kinderen 2-12 jaar 0.5 mg Xylo
Otrivin Neusspray Kinderen 2-12 jaar 0.5 mg Xylo
10 ml
Morgen in huis
6,29
Bekijk product: Otrivin Neusspray Kinderen 2-12 jaar 0.5 mg Xylo
Sinaspril Paracetamol 120 mg
Sinaspril Paracetamol 120 mg
16 kauwtabletten
Morgen in huis
3,44
Bekijk product: Sinaspril Paracetamol 120 mg
Leidapharm Kinderparacetamol 120 mg
Leidapharm Kinderparacetamol 120 mg
10 kauwtabletten
Morgen in huis
1,73
Bekijk product: Leidapharm Kinderparacetamol 120 mg
Healthypharm Paracetamol Kind 120mg
Healthypharm Paracetamol Kind 120mg
10 zetpillen
Morgen in huis
1,85
Bekijk product: Healthypharm Paracetamol Kind 120mg
Betadine Oplossing
Betadine Oplossing
30 ml
Morgen in huis
5,99
Bekijk product: Betadine Oplossing
Betadine Zalf
Betadine Zalf
30 gr
Morgen in huis
6,55
Bekijk product: Betadine Zalf
Luuf Balsem Kind
Luuf Balsem Kind
30 gram
Morgen in huis
6,99
Bekijk product: Luuf Balsem Kind
Luuf Balsem Baby
Luuf Balsem Baby
30 gram
Morgen in huis
6,99
Bekijk product: Luuf Balsem Baby
Aspirine 100 mg
Aspirine 100 mg
20 tabletten
Morgen in huis
3,79
Bekijk product: Aspirine 100 mg
Vicks VapoRub
Vicks VapoRub
50 gr
Morgen in huis
8,16
Bekijk product: Vicks VapoRub
Dr. Swaab Zinkzalf
Dr. Swaab Zinkzalf
30 gr
Morgen in huis
3,98
Bekijk product: Dr. Swaab Zinkzalf
Nestosyl Creme
Nestosyl Creme
30 gr
Morgen in huis
9,59
Bekijk product: Nestosyl Creme

Geneesmiddelen speciaal voor baby’s en kinderen

Als je kind niet lekker in zijn vel zit, wil je je kind extra vertroetelen en helpen om snel te herstellen. Vaak geef je dan een geneesmiddel. Op Plein.nl vind je een groot aanbod van geneesmiddelen van diverse merken.

Het is belangrijk dat je goed op let of het geneesmiddel geschikt is voor je kind. Niet alle geneesmiddelen hebben dezelfde leeftijdsgrenzen. Als je een geneesmiddel gebruikt waarvoor je kind eigenlijk nog te jong is, kun je je kind een te hoge dosering geven. Met alle nadelige gevolgen van dien.

Bij baby’s en kinderen vindt vaak een snel herstel plaats als ze een geneesmiddel gebruiken. Als je na een paar dagen geen verbetering ziet, is het raadzaam om een arts te raadplegen. Dit kan bij je huisarts maar ook op thuisarts.nl of zelfzorg.nl. 

Op Plein vind je de volgende geneesmiddelen speciaal voor baby’s en kinderen: 

Pijnstillers

Veel voorkomende pijnklachten bij kinderen zijn oorpijn, buikpijn, pijn na vallen of stoten, of pijn na een inenting. Er zijn speciale pijnstillers voor kinderen en in diverse vormen zoals siroop, tablet en zetpil. Welke je geeft, is afhankelijk van de leeftijd van je kind. Iets oudere kinderen zullen minder problemen hebben met een pil, terwijl jongere kinderen gemakkelijker siroop innemen. Voor kleine kinderen of baby's is een zetpil heel geschikt. Bovendien werkt een zetpil snel. Bekende merken zijn Panadol zetpillen, Nurofen vloeibaar, Leidapharm paracetamol zetpillen of kauwtabletten, Sinaspril vloeibaar of kauwtabletten en Daro Paracetamol vloeibaar.

Hoestmiddelen

Kinderen hebben vooral last van hoest als de hoest wordt veroorzaakt door een virusinfectie zoals keelpijn of een verkoudheid. Kinderen hebben regelmatig last van een virusinfectie, want op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of school is er regelmatig een kindje ziek en ze besmetten elkaar gemakkelijk. 

Als je verkouden bent, zit er vaak veel slijm in de bronchiën. Je gaat dan hoesten om het slijm uit je luchtpijp te verwijderen. Dit noemen we een productieve hoest. Een productieve hoest wordt ook wel vastzittende hoest genoemd. Bekende merken voor een vastzittende hoest bij kinderen zijn Bisolvon Kind en Fluimicil Junior. 

Als er sprake is van een droge hoest wil je daar zo snel mogelijk van af. De hoest is namelijk zinloos omdat er niets in je luchtpijp zit dat eruit moet (in tegenstelling tot slijm bij een productieve hoest). Je kiest dan voor een middel dat hoestprikkeldempend werkt waardoor er geen signaal meer wordt gegeven door de hersenen om te gaan hoesten. Plein heeft geen geneesmiddelen voor jonge kinderen of baby’s tegen een droge hoest die hoestprikkeldempend werken. 

Geneesmiddelen voor de luchtwegen

Als je kind verkouden is, heeft het vaak last van een verstopte of snotneus. Bij baby’s moet je oppassen en goed opletten wat je aan ze geeft bij een verstopte neus. Producten die menthol bevatten of andere sterk geurende stoffen zoals kamfer en eucalyptus worden sterk afgeraden omdat deze een kramp van de stemspleet kunnen veroorzaken. Daarnaast irriteren deze stoffen de luchtwegen van kinderen. Als reactie gaat het lichaam meer slijm produceren waardoor je kind nog benauwder wordt en de neus nog meer dicht gaat zitten. 

Voor baby’s is er een speciale inhalatiezalf zonder menthol. Verder mogen baby’s alleen een neusspray gebruiken die een zoutoplossing bevat. Deze kun je vinden in de categorie zelfzorgmiddelen.

Bekend merk inhalatiezalf voor baby’s is Luuf Balsem Baby. Bekende merken neusspray voor kinderen zijn Leidapharm en Otrivin en voor inhalatiezalf kan je gebruik maken van Luuf Balsem Kind en Vicks VapoRub. 

Geneesmiddelen bij spijsverteringsproblemen

In principe moet je met kinderen die spijsverteringsproblemen hebben naar de huisarts en mag je niet zonder zijn of haar advies een laxeermiddel geven. Bij een kind hoort het spijsverteringskanaal gewoon goed te werken. Als dit niet het geval is moet een arts kijken of de oorzaak achterhaalt kan worden. Als je het advies van een arts hebt gekregen om een laxeermiddel te gebruiken dan kun je deze zonder problemen aan je kind geven. Voor kinderen heeft Plein.nl de volgende laxeermiddelen in het assortiment speciaal voor kinderen: 

• Microlax

• Healtypharm

• Actavis

• Dulcolax

• Leidapharm

Het tegenovergestelde van verstopping is diarree. Als je kind jonger dan 2 jaar is en het heeft last van diarree, dan moet je hem of haar goed in de gaten houden en niet te lang wachten om naar de huisarts te gaan. Aan baby’s en kleine kinderen kun je Norit geven als het diarree heeft. Let wel op als je kind andere geneesmiddelen gebruikt, want Norit kan de werking van andere medicijnen teniet doen. Om uitdroging te voorkomen kun je dit aanvullen met ORS

Het is overigens altijd handig om Norit in huis te hebben. Kinderen ontdekken de wereld met hun mond en als ze iets in hun mond stoppen dat giftig voor ze is, kan dit ernstige gevolgen hebben. Op de Gifwijzer bij Kinderen kun je zien wat je moet doen. In sommige gevallen moet je dan Norit geven.

Geneesmiddelen tegen allergie

Er bestaan meerdere allergieën, maar op Plein hebben we alleen geneesmiddelen tegen allergische rhinitis, een ontsteking van het neusslijmvlies. In Nederland heeft ongeveer 30 procent last van allergische rhinitis. Dat zijn maar liefst 5 miljoen mensen! Allergische rhinitis komt niet alleen voor bij volwassenen maar ook bij dreumesen, kinderen en pubers. Jonge kinderen kunnen een allergie hebben, maar meestal begint het als je kind tussen de 7 en 15 jaar is. 

Soorten allergische rhinitis:

• Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel (pollen,) bloeiende bomen, grassen en kruiden.

• De huisstofmijt is een piepklein, spinachtig diertje. Het is met het blote oog niet te zien en komt overal in huis voor. Favoriete plekken van huisstofmijt zijn warme en vochtige plaatsen zoals matrassen, kussens en gestoffeerd meubilair. Vaak niezen, een aanhoudende verstopte neus of tranende en rode ogen kunnen duiden op een allergie voor huisstofmijt. 

• Huidschilfers van dieren. Huisdieren verliezen net als mensen huidschilfers en sommige mensen zijn hier allergisch voor.

Allergietabletten

Er staat vaak hooikoortstabletten op de verpakking, maar deze tabletten zijn ook geschikt voor allergie tegen huisdierschilfers en huisstofmijt. De tabletten op in deze categorie zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Als je kindje jonger is , is het raadzaam om met een arts overleggen wat je het beste kunt doen.

Hooikoorts tabletten zijn op basis van Loratadine of Cetirizinedihydrochloride. Beide stoffen doen hetzelfde: ze verhelpen de klachten die ontstaan bij allergische rhinitis. Toch kan het zijn dat als de ene werkzame stof niet goed bij je werkt de andere dit wel doet. Als je de ene werkzame stof weinig resultaat geeft, kun je altijd de andere proberen. 

Er zijn verschillende merken hooikoortstabletten waaronder Allerfre, Healthypharm en Claritine. 

Homeopathische middelen

De homeopathische middelen van VSM zijn geschikt voor kinderen. Veel producten van A. Vogel zijn geschikt voor volwassenen en kinderen, al verschillen de leeftijdsgrenzen wel vaak per product. Als je kiest voor druppels is het belangrijk om te weten dat deze een klein percentage alcohol bevatten. 

De meeste homeopathische geneesmiddelen kunnen de claim waarvoor het middel dient niet wetenschappelijk onderbouwen waardoor er geen vermelding of verwijzing op de verpakking of onze site mag staan waarvoor het middel dient. Daarom vind je bij Plein geen informatie over waarvoor een middel gegeven kan worden. Onze drogist kan algemene informatie, zoals waar dient het voor en dosering, geven in een persoonlijk advies. Je kunt onze Drogist Marjolein een mail sturen met je vraag. 

Op Plein vind je onder andere homeopathische producten van de merken A. Vogel, VSM en Weleda. 

Geneesmiddelen voor de huid

Baby’s en dreumesen die een luier dragen, kunnen luieruitslag krijgen. Naast verzorgende crèmes kun je ook kiezen voor de zinkolie of zinkzalf van Dr. Schwaab of Daro. Zinkolie of -zalf herstelt de huid. 

Vooral in de zomermaanden kunnen kinderen last hebben van insectenbeten. Producten die de zwelling en jeuk verminderen vind je ook in deze categorie. 

Overige geneesmiddelen

Plein heeft ook geneesmiddelen tegen wormpjes, het doorkomen van tandjes, luizen, reisziekte en oorpijn in het assortiment. Naast geneesmiddelen heeft Plein ook medische hulpmiddelen en gezondheidsmiddelen die klachten bij het doorkomen van tandjes, luizen, oorpijn en reisziekte verminderen, verzachten en verhelpen. Als het product dat je zoekt dus niet bij geneesmiddelen staat, kijk dan ook eens bij de zelfzorgmiddelen. 

Verkoop van geneesmiddelen

In Nederland is de verkoop van geneesmiddelen geregeld in de geneesmiddelenwet. In deze wet is bepaald waar je welke geneesmiddelen mag kopen en waar de aanbieder aan moet voldoen. Op Plein.nl mogen wij  AV (Algemeen Verkrijgbare) geneesmiddelen en geneesmiddelen die je bij de Drogist (UAD) kunt kopen aanbieden. De gezondheidsspecialist van Plein.nl is een gediplomeerd Drogist.

Als je vragen hebt over (homeopathische) geneesmiddelen kun je onze Drogist Marjolein mailen via [email protected]. Daarnaast heeft het ministerie een logo ontwikkeld waaruit blijkt dat een site geen nepgeneesmiddelen verkoopt. Plein mag dit logo voeren want wij verkopen uiteraard alleen geneesmiddelen die aan de wet voldoen. Als je in de categorie geneesmiddelen zit, vindt je onderaan de pagina dit logo.

Gezondheidsproducten op Plein

Er zijn tegenwoordig ook veel medische hulpmiddelen die bij gezondheidsklachten goed kunnen helpen. Mocht je bij de geneesmiddelen niet het juiste product hebben gevonden, kijk dan eens in onze categorie Gezondheidsproducten. 

Als je een geneesmiddel of gezondheidsproduct besteld, lees dan altijd voor gebruik de volledige bijsluiter of gebruiksaanwijzing. 

Alle informatie over alle mogelijkheden van zelfzorg en zelfzorg producten of informatie wanneer het nodig is een arts te raadplegen is te vinden op thuisarts.nl of zelfzorg.nl. Hier vind je betrouwbare informatie over ziekte en gezondheid. 

Geneesmiddelen online kopen

Op Plein vind je een breed assortiment met geneesmiddelen. Ontdek nu jouw favoriete geneesmiddelen en bestel direct voordelig online. Vragen over jouw product? Onze klantenservice helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Je kunt hen al je vragen sturen via [email protected] of bellen op 088-8000 200.