Microlax Klysma 4 stuks

Op voorraad
7,19

Microlax Klysma 4 stuks bij obstipatie

Microlax klysma’s bij moeilijke stoelgang, obstipatie ten gevolge van harde ontlasting of bij moeite met ophouden van ontlasting. Maakt de ontlasting zachter en bevordert binnen 5 tot 20 minuten darmlediging.

  • Biedt bij obstipatie binnen 5-20 minuten snel en planbaar verlichting
  • Mild in het gebruik, ook bij baby's. Mocht u toch nog vragen hebben, verdient het de aanbeveling contact op te nemen met uw huisarts.
  • Mini-tube is dunner dan een zetpil
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 3574661442747
Registratienummer 05069
Productnaam Microlax oplossing voor rectaal gebruik
Registratiecode RVG
ATC-code A06AG11
Netto inhoud 5 ML
GPC-nummer 10000866
GPC-omschrijving Laxeer
Dosering 1 tube
Maximale dagdosering 1
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies Knijp druppel uit tube om canule vettig te maken, rectaal toedienen, afhankelijk leeftijd canule tot markering of volledig inbrengen en tube leegknijpen, tube ingeknepen zachtjes terugtrekken ter verwijdering. Een langdurige behandeling wordt afgeraden, raadpleeg uw arts als de symptomen aanhouden. Gebruik niet langer dan 14 dagen zonder hierover met uw arts te overleggen
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking bij kamertemperatuur (15-25 °C).
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar zonder overleg arts. - Niet gebruiken bij plotseling optredende buikpijn. - Niet langdurig gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen de canule slechts voor de helft in het rectum (einde endeldarm bij anus) brengen.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Klysma
Te gebruiken bij Moeilijke stoelgang (verstopping of obstipatie).
Niet gebruiken bij Bloedende aambeien, ontsteking endeldarm, zwerende ontstekingen dikke darm.
Zwangerschap Mogelijk, overleg arts
Borstvoeding Mogelijk, overleg arts
Gebruiksbeperking Voor gebruik bij kinderen jonger dan 6 jaar raadpleeg arts.
Huisarts Bij gebruik van een medicijn dat verstopping kan veroorzaken (kijk in de bijsluiter). Als er al enige dagen zonder succes een laxeermiddel is gebruikt. Als het gaat om kinderen waarbij voedingsadviezen of laxerende limonadesiroop niet geleid hebben tot verbetering. Bij verstopping waarbij een krampende buikpijn i.c.m. overgeven en een opgeblazen gevoel optreedt. Bij overloopdiarree (frequent optreden van een bruine veeg in de broek of luier of frequent kleinere hoeveelheden dunne waterige ontlasting).
Werkzame stoffen Natriumlaurylsulfoacetaat 9 mg/ml , Sorbitol 625 mg/ml
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij moeilijke stoelgang
Hulpstoffen :

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Hoe werkt Microlax bij Obstipatie

Niet naar de wc kunnen. We hebben er allemaal wel eens mee te maken. In Nederland kennen we daar verschillende woorden voor; Men spreekt van obstipatie als de ontlasting hard en droog is en daardoor moeilijk uit te scheiden. Het wordt ook wel verstopping of constipatie genoemd. Microlax biedt door zijn snel intredende werking (binnen 5-20 minuten) hulp bij verstopping. De 5 ml mini-tube is eenvoudig, hygiënisch en discreet in gebruik door de makkelijke invoer in de endeldarm. De werkzame stoffen natriumcitraat, dedecyl(sulfo-acetaat) en sorbitol zorgen ervoor dat het in de ontlasting gebonden water vrijkomt en de ontlasting zachter wordt. Binnen 5-20 minuten vindt gewoonlijk al een 'planbare' stoelgang plaats. De gel-achtige inhoud van de mini-tube heeft een lokale en fysische werking. Mini-tubes zoals Microlax bevatten slechts 5ml en werken snel en mild. Door de lokale werking in de endeldarm blijft een inwerking op het darmkanaal achterwege.

Dosering en gebruik

Microlax wordt goed verdragen en kan daarom zelfs incidenteel tijdens de zwangerschap worden gebruikt of aan baby's worden toegediend. Voor zwangere vrouwen en kinderen onder de 6 jaar is het advies om voor gebruik de huisarts te raadplegen.

In de meest gevallen werkt MICROLAX binnen 5 tot 20 minuten. Gebruik MICROLAX klysma’s niet te lang achter elkaar want een laxeermiddel kan er voor zorgen dat de darmen "lui" worden.

Dosering van de Klysma

1 tube per keer toedienen. Als regel treedt 5 tot 20 minuten na het toedienen van de oplossing voor rectaal gebruik ontlasting op.
Bij kinderen wordt dezelfde hoeveelheid als bij volwassenen toegediend. Om echter eventuele beschadiging aan het darmvlies te voorkomen, dien je de canule maar voor de helft (tot de markering op de canule) in te brengen.

Gebruiksadvies:
1. Houd de tube aan het onderste gedeelte van de canule vast en draai en trek met een lichte beweging de dop eraf.
2. Knijp voorzichtig een druppel vloeistof uit de tube; hierdoor wordt de canule vettig, hetgeen het inbrengen in het rectum vergemakkelijkt.
3. Breng de canule in het rectum (bij kinderen slechts tot de helft, zie de markering op de canule).
4. Knijp de gehele inhoud van de tube eruit.
5. Trek de canule zachtjes uit het rectum terug, terwijl u de tube ingeknepen houdt.

Let op!
Niet gebruiken bij bloedende aambeien, zwerende ontstekingen van de dikke darm (colitis ulcerosa) of proctitis (ontsteking van de endeldarm).

Naar de huisarts
Als de klachten binnen 2 weken niet over zijn of minder zijn geworden dient je contact op te nemen met je arts om er achter te komen of de klachten geen medische oorzaak hebben.
Als je dit middel wilt gaan gebruiken tijdens de zwangerschap is het verstandig om eerst een arts of verloskundige te raadplegen. 

Samenstelling

De werkzame stoffen in dit middel zijn: 9 mg natriumlaurylsulfoacetaat en 90 mg natriumcitraat per ml.
De andere stoffen in dit middel zijn: sorbitol (625 mg per ml), sorbinezuur, glycerol en gezuiverd water. 

Productinformatie over Microlax Klysma

  • Merk: Microlax
  • Ean: 3574661442747
  • Artikel: 994-642