Nicorette Mondspray Fruit & Mint 1mg Duo 2 stuks

Op voorraad
49,99

Nicorette Mondspray Fruit & Mint 1mg Duo

Nicorette Mondspray Fruit & Mint 1mg Duo helpt bij het stoppen met roken. De spray verlicht de trek in een sigaret na 30 seconden, bij 2 verstuivingen. Start steeds met één verstuiving. Vermindert je trek niet, gebruik dan een tweede verstuiving. Nicorette® Mondspray is een aangewezen methode om zowel onmiddellijk als geleidelijk aan te stoppen met roken. De therapeutische nicotinespray onderdrukt ontwenningsverschijnselen zoals prikkelbaarheid en toegenomen eetlust, waardoor de kans op een succesvolle rookstop toeneemt.

  • Duo verpakking
  • Fruit & mint smaak
  • 1 mg
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 3574661564807
Registratienummer 119185
Productnaam Nicorette Mondspray Fruit & Mint 1 mg/spray duopak
Registratiecode RVG
ATC-code N07BA01
Netto inhoud 2x 150 ML
GPC-nummer 10000682
GPC-omschrijving Anti-rook middelen
Dosering 1-2 verstuivingen per keer
Maximale dagdosering 64 verstuivingen over 16 uur per 24 uur
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Niet samen met eten innemen. Volg de stappen van het afbouwschema uit de bijsluiter. Instructie gebruik spraypomp: ontgrendel de pomp, de pomp laden door 3x in te drukken tot mist zichtbaar, vervolgens pomp krachtig indrukken bij het in de mond sprayen, vermijd de lippen, niet inhaleren tijdens verstuiven en tot paar seconden na sprayen niet slikken. Zie uitgebreide instructie met afbeeldingen in de bijsluiter. Over het algemeen kan gestopt worden na 3 maanden gebruik. Als na 6 weken gebruik het aantal sprays per dag niet verminderd kan worden, raadpleeg arts. Niet langer dan 6 maanden gebruiken
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt of een andere aandoening heeft. - Zonder overleg met een arts niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet gebruiken bij een slecht nier- of leverfunctie. - Maximaal 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts. - Buiten bereik van kinderen bewaren. - Tijdens het sprayen niet inhaleren en na het sprayen een aantal seconden niet slikken. Niet eten en drinken rond het moment van toedienen.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Spray voor oromucosaal gebruik
Te gebruiken bij Te gebruiken als hulpmiddel bij het stoppen met roken.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de werkzame stoffen, personen jonger dan 18 jaar of iemand die nooit heeft gerookt.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Gebruiksbeperking Hartklachten, hoge bloeddruk, allergische reacties, lever- en nieraandoeningen, overactieve schildklier, tumor bijnier, maag- of darmzweer, ontsteking van de slokdarm. Niet samen met andere geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter.
Huisarts Bij gebruik van medicijnen als theofylline, antidepressiva, antipsychotica, bètablokkers, medicijnen tegen hartritmestoornissen of tegen kanker. Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Bij (ernstig) astma of COPD, hartaandoeningen en/of diabetes. Bij eerdere stoppogingen zonder resultaat.
Werkzame stoffen Nicotine 1 mg/sp
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij stoppen met roken
Hulpstoffen :
Watervrij ethanol
Trometamol
Poloxameer 407
Glycerol (E422)
Natriumbicarbonaat (E500)
Levomenthol
Aroma van rode vruchten
Verkoelend aroma
Sucralose (E955)
Kaliumacesulfaam (E950)
Butylhydroxytolueen (E321) Dit middel bevat butylhydroxytolueen (E321), dit kan plaatselijk huidreacties veroorzaken (bijv. contactdermatitis), of irritatie aan de ogen en slijmvliezen.
Zoutzuur Voor aanpassing van de zuurgraad (pH)
Gezuiverd water
Propyleenglycol en esters van propyleenglycol 12 mg (orale inname) Dit middel bevat 12 mg propyleenglycol per verstuiving. Dit middel bevat ongeveer 7 mg alcohol (ethanol) per verstuiving, overeenkomend met 97 mg/ml. De hoeveelheid per verstuiving in dit middel komt overeen met minder dan 2 ml bier of 1 ml wijn. Er zit een kleine hoeveelheid alcohol in dit middel. Dit is zo weinig dat u hier niets van merkt.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Nicorette fruit & mint mondspray

Nicorette fruit & mint mondspray is een nicotinevervanger in de vorm van een spray die in de mond verstoven wordt. Nicorette fruit & mint mondspray is geschikt om op moeilijke momenten snel de behoefte aan een sigaret te onderdrukken. Bijvoorbeeld na de maaltijd, wanneer je gestresseerd bent of in een omgeving waar gerookt wordt. Zo beperk je het risico op herval en vergroot je de kans om succesvol te stoppen.

Hoe werkt Nicorette fruit & mint mondspray?

Nicorette fruit & mint mondspray bevat per verstuiving 1mg nicotine voor therapeutisch gebruik. De nicotine wordt door het mondslijmvlies in het lichaam opgenomen. De spray verlicht snel de trek in een sigaret op moeilijke momenten en helpt je succesvol te stoppen.
Wil je in een filmpje zien hoe de Nicorette fruit & mint mondspray werkt?

Welke dosering moet je volgen?

  • 1-2 verstuivingen
  • 64 verstuivingen over 16 uur per 24 uur

Verstuif één keer wanneer je normaal gezien een sigaret zou roken of wanneer de behoefte (te) sterk wordt. Als de behoefte na enkele minuten nog niet onder controle is, mag je een tweede verstuiving gebruiken. Volg het stappenplan hieronder!

>Stoppen in drie stappen

Als je het roken wil verleren met de hulp van Nicorette fruit & mint mondspray, moet je eerst en vooral de sigaret volledig achterwege laten. Het is de bedoeling dat de spray je sigaretten van meet af aan vervangt en dat je het gebruik van de spray in 12 weken geleidelijk aan afbouwt. Stap I: week 1-6 1 à 2 verstuivingen per achterwege gelaten sigaret. Start met 1 verstuiving. Vermindert je trek niet na enkele minuten, gebruik dan een tweede verstuiving. De meeste rokers zullen nood hebben aan 1 à 2 verstuivingen om het halfuur of uur. Stap II: week 7-9 Het aantal verstuivingen dag na dag afbouwen. Tegen het einde van week 9 zou je nog maar de helft van je startgemiddelde mogen gebruiken. Stap III: week 10-12 Verminder het aantal verstuivingen per dag tot maximaal 4 tijdens week 12. Stop volledig wanneer het gebruik is afgebouwd tot 2-4 verstuivingen per dag. Je kan de spray na stap III gebruiken om je rookstop vol te houden in situaties waarin de verleiding zeer groot is. Gebruik in deze periode maximaal 4 verstuivingen per dag. Nicorette Fruit & Mint Mondspray moet bij voorkeur gebruikt worden in combinatie met een gedrag ondersteunend programma.

Productinformatie over Nicorette Mondspray Fruit & Mint 1mg Duo

  • Merk: Nicorette
  • Ean: 3574661564807
  • Artikel: 1057-527
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs