Nicorette Mondspray Mint

Op voorraad
26,99
  • Gratis bezorging vanaf 35,- *
  • Vandaag besteld, woensdag in huis
  • Binnen 30 dagen gratis retourneren

Stoppen met roken

Nicorette Mint Mondspray (13,2 ml) helpt je op kritieke momenten de verleiding van een sigaret te weerstaan als je wilt stoppen met roken. De spray wordt in de mond verstoven en brengt je behoefte aan een sigaret binnen 60 seconden onder controle. Bevat circa 150 spray's.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

GTIN 3574661522067
Extra handel artikel aanduiding waarde 111210
Certificering Waarde N07BA01
Product naam Nicorette Mondspray menthol mint 1 MG
Registratiecode RVG
GPC Anti-rook middelen
Aanbevolen dosering 1-2 verstuivingen
Maximale dosering 64 verstuivingen over 16 uur
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiks advies Niet samen met eten innemen. Volg afbouwschema doseringen uit bijsluiter. Over algemeen kan gestopt worden na 3 maanden gebruik. Niet langer dan 6 maanden gebruiken zonder advies arts.
Bewaar advies Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Advies voor weggooien Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaar Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Bijwerkingen en waarschuwingen Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. Maximaal 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts. Tijdens het sprayen niet inhaleren en na het sprayen een aantal seconden niet slikken, niet eten en drinken rond het moment van toedienen. Buiten bereik van kinderen bewaren.
Verkoopsvoorwaarden Algemene Verkoop
Afleverstatus AV
Toedingingsvorm Spray
Gebruiksindicatie Hulpmiddel bij het stoppen met roken.
Contra-Gebruiksindicatie - - U bent een niet roker, jonger dan 18 jaar of overgevoelig voor één van de werkzame stoffen.
Gebruik tijdens zwangerschap Overleg arts
Gebruik tijdens borstvoeding Overleg arts
Gebruiksbeperking Hartklachten, hoge bloeddruk, allergische reacties, lever- en nieraandoeningen, overactieve schildklier, tumor bijnier, maag- of darmzweer, oesofagitis. Niet i.c.m. andere geneesmiddelen.
Huisarts bezoeken Bij gebruik van medicijnen als theofylline, antidepressiva, antipsychotica, bètablokkers, medicijnen tegen hartritmestoornissen of tegen kanker. Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Bij (ernstig) astma of COPD, hartaandoeningen en/of diabetes. Bij eerdere stoppogingen zonder resultaat.
Ingrediënten Nicotine 1 mg/sp
Documenten Bijsluiter
Toepassen bij Bij stoppen met roken
Hulpstoffen
Gezondheidsclaims

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Nicorette Menthol mint mondspray

Nicorette Menthol mint mondspray is een nicotinevervanger in de vorm van een spray die in de mond verstoven wordt.

Nicorette Menthol mint mondspray is geschikt om op moeilijke momenten snel de behoefte aan een sigaret te onderdrukken. Bijvoorbeeld na de maaltijd, wanneer je gestresseerd bent of in een omgeving waar gerookt wordt. Zo beperk je het risico op herval en vergroot je de kans om succesvol te stoppen.

Hoe werkt Nicorette Menthol mint mondspray?

Nicorette Menthol mint mondspray bevat per verstuiving 1mg nicotine voor therapeutisch gebruik. De nicotine wordt door het mondslijmvlies in het lichaam opgenomen. De spray verlicht snel de trek in een sigaret op moeilijke momenten en helpt je succesvol te stoppen.
Wil je in een filmpje zien hoe de Nicorette Menthol mint mondspray werkt?

Welke dosering moet je volgen?

  • Maximaal 4 verstuivingen per uur
  • Maximaal 64 verstuivingen per dag
Verstuif één keer wanneer je normaal gezien een sigaret zou roken of wanneer de behoefte (te) sterk wordt. Als de behoefte na enkele minuten nog niet onder controle is, mag je een tweede verstuiving gebruiken. Volg het stappenplan hieronder!

>Stoppen in drie stappen

Als je het roken wil verleren met de hulp van Nicorette Menthol mint mondspray, moet je eerst en vooral de sigaret volledig achterwege laten. Het is de bedoeling dat de spray je sigaretten van meet af aan vervangt en dat je het gebruik van de spray in 12 weken geleidelijk aan afbouwt. Stap I: week 1-6 1 à 2 verstuivingen per achterwege gelaten sigaret.Start met 1 verstuiving. Vermindert je trek niet na enkele minuten, gebruik dan een tweede verstuiving. De meeste rokers zullen nood hebben aan 1 à 2 verstuivingen om het halfuur of uur. Stap II: week 7-9 Het aantal verstuivingen dag na dag afbouwen. Tegen het einde van week 9 zou je nog maar de helft van je startgemiddelde mogen gebruiken. Stap III: week 10-12 Verminder het aantal verstuivingen per dag tot maximaal 4 tijdens week 12. Stop volledig wanneer het gebruik is afgebouwd tot 2-4 verstuivingen per dag. Je kan de spray na stap III gebruiken om je rookstop vol te houden in situaties waarin de verleiding zeer groot is. Gebruik in deze periode maximaal 4 verstuivingen per dag. Nicorette Menthol Mint Mondspray moet bij voorkeur gebruikt worden in combinatie met een gedragsondersteunend programma.

Productinformatie over Nicorette Mondspray Mint

  • Merk: Nicorette
  • Ean: 3574661522067
  • Artikel: 997-024