Nicorette Mondspray Mint Duo 1 mg

Op voorraad
49,99

Nicorette Mondspray Mint ondersteunt Stoppen met roken

Nicorette Mint Mondspray is een nicotinevervanger die helpt om op kritieke momenten de verleiding van een sigaret te weerstaan als je wilt stoppen met roken. De spray wordt in de mond verstoven en brengt je behoefte aan een sigaret binnen 60 seconden onder controle. Bevat circa 150 spray's.

  • Snel: Verminder je trek in een sigaret na 30 seconden, bij 2 verstuivingen.
  • Effectief: NICORETTE Spray geeft je 150% meer kans om te stoppen met roken*
  • Handig formaat met 150 verstuivingen (1mg/verstuiving)

*Gemeten over 52 weken, in vergelijking met een placebo

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 3574661522074
Registratienummer 111210
Productnaam Nicorette Mondspray menthol mint 1 mg duo pack
Registratiecode RVG
ATC-code N07BA01
Netto inhoud 2 ST
GPC-nummer 10000682
GPC-omschrijving Anti-rook middelen
Dosering 1-2 verstuivingen per keer
Maximale dagdosering 64 verstuivingen over 16 uur per 24 uur
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Niet samen met eten innemen. Volg de stappen van het afbouwschema uit de bijsluiter. Instructie gebruik spraypomp: ontgrendel de pomp, de pomp laden door 3x in te drukken tot mist zichtbaar, vervolgens pomp krachtig indrukken bij het in de mond sprayen, vermijd de lippen, niet inhaleren tijdens verstuiven en tot paar seconden na sprayen niet slikken. Zie uitgebreide instructie met afbeeldingen in de bijsluiter. Over het algemeen kan gestopt worden na 3 maanden gebruik. Als na 6 weken gebruik het aantal sprays per dag niet verminderd kan worden, raadpleeg arts. Niet langer dan 6 maanden gebruiken
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt of een andere aandoening heeft. - Zonder overleg met een arts niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet gebruiken bij een slecht nier- of leverfunctie. - Maximaal 6 maanden gebruiken zonder overleg met arts. - Buiten bereik van kinderen bewaren. - Tijdens het sprayen niet inhaleren en na het sprayen een aantal seconden niet slikken. Niet eten en drinken rond het moment van toedienen.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Spray
Te gebruiken bij Te gebruiken als hulpmiddel bij het stoppen met roken.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor één van de werkzame stoffen, personen jonger dan 18 jaar of iemand die nooit heeft gerookt.
Zwangerschap Overleg arts
Borstvoeding Overleg arts
Gebruiksbeperking Hartklachten, hoge bloeddruk, allergische reacties, lever- en nieraandoeningen, overactieve schildklier, tumor bijnier, maag- of darmzweer, ontsteking van de slokdarm. Niet samen met andere geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter.
Huisarts Bij gebruik van medicijnen als theofylline, antidepressiva, antipsychotica, bètablokkers, medicijnen tegen hartritmestoornissen of tegen kanker. Bij zwangerschap of het geven van borstvoeding. Bij (ernstig) astma of COPD, hartaandoeningen en/of diabetes. Bij eerdere stoppogingen zonder resultaat.
Werkzame stoffen Nicotine 1 mg/sp
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij stoppen met roken
Hulpstoffen :
Propyleenglycol (E 1520) en esters van propyleenglycol minder dan 11mg/verstuiving Dit middel bevat 11 mg propyleenglycol per verstuiving.
Ethanol <100mg/dosis Dit middel bevat kleine hoeveelheden ethanol (alcohol), minder dan 100 mg per dosis
Natrium, minder dan 1 mmol (23 mg) per dosis Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per dosis, dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Nicorette Menthol mint mondspray

Nicorette Menthol mint mondspray is een spray die in de mond verstoven wordt.
Nicorette Menthol mint mondspray is geschikt om op moeilijke momenten snel de behoefte aan een sigaret te onderdrukken. Bijvoorbeeld na de maaltijd, wanneer je gestresseerd bent of in een omgeving waar gerookt wordt. Zo beperk je het risico op herval en vergroot je de kans om succesvol te stoppen.

Hoe werkt Nicorette Menthol mint mondspray?

Nicorette Menthol mint mondspray bevat per verstuiving 1mg nicotine voor therapeutisch gebruik. De nicotine wordt door het mondslijmvlies in het lichaam opgenomen. De spray verlicht snel de trek in een sigaret op moeilijke momenten en helpt je succesvol te stoppen.
Wil je in een filmpje zien hoe de Nicorette Menthol mint mondspray werkt?

Welke dosering moet je volgen?

  • Maximaal 4 verstuivingen per uur
  • Maximaal 64 verstuivingen per dag

Verstuif één keer wanneer je normaal gezien een sigaret zou roken of wanneer de behoefte (te) sterk wordt. Als de behoefte na enkele minuten nog niet onder controle is, mag je een tweede verstuiving gebruiken. Volg het stappenplan hieronder!

Stoppen in drie stappen

Als je het roken wil verleren met de hulp van Nicorette Menthol mint mondspray, moet je eerst en vooral de sigaret volledig achterwege laten. Het is de bedoeling dat de spray je sigaretten van meet af aan vervangt en dat je het gebruik van de spray in 12 weken geleidelijk aan afbouwt.
Stap I: week 1-6 1 à 2 verstuivingen per achterwege gelaten sigaret.Start met 1 verstuiving. Vermindert je trek niet na enkele minuten, gebruik dan een tweede verstuiving. De meeste rokers zullen nood hebben aan 1 à 2 verstuivingen om het halfuur of uur. Stap II: week 7-9 Het aantal verstuivingen dag na dag afbouwen. Tegen het einde van week 9 zou je nog maar de helft van je startgemiddelde mogen gebruiken.
Stap III: week 10-12 Verminder het aantal verstuivingen per dag tot maximaal 4 tijdens week 12. Stop volledig wanneer het gebruik is afgebouwd tot 2-4 verstuivingen per dag. Je kan de spray na stap III gebruiken om je rookstop vol te houden in situaties waarin de verleiding zeer groot is. Gebruik in deze periode maximaal 4 verstuivingen per dag. Nicorette Menthol Mint Mondspray moet bij voorkeur gebruikt worden in combinatie met een gedragsondersteunend programma.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

De werkzame stof in dit middel is nicotine. Eén verstuiving staat gelijk aan 1 mg nicotine.
De andere stoffen in dit middel zijn: propyleenglycol (E1520), watervrij ethanol, trometamol, poloxameer 407, glycerol (E422), natriumbicarbonaat, levomenthol, muntsmaak, verkoelend aroma, sucralose, kaliumacesulfaam, butylhydroxytolueen (E321), zoutzuur (voor aanpassing van de pH) en gezuiverd water.

Productinformatie over Nicorette Mondspray Mint Duo

  • Merk: Nicorette
  • Ean: 3574661522074
  • Artikel: 996-849
* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs