Panadol Plus Gladde Tablet 500 mg 24 tabletten

Op voorraad
3,39

Panadol Plus bij pijn en koorts 

Panadol Plus is een pijnstiller op basis van paracetamol en coffeïne. Coffeïne heeft een versterkende werking op paracetamol. Je kunt Panadol Plus gebruiken bij hoofdpijn, kiespijn, spierpijn, spit, zenuwpijn, menstruatiepijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid, koorts en pijn na inenting of vaccinatie. Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. Bij milde pijnen is in de meeste gevallen paracetamol de eerste en beste keus. De tabletten zijn glad waardoor je ze makkelijk door kunt slikken zijn. Panadol  Plus is niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar. Panadol Plus is een geneesmiddel. Deze verpakking bevat 24 gladde tabletten. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8710464105563
Registratienummer 22053
Productnaam Panadol Plus Gladde Tablet
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE51
Netto inhoud 24 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1-2, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 3-6
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies 4 uur tussenpozen aanhouden, innemen met ruime hoeveelheid water
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Nee
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Lever-en nierfunctiestoornissen, hemolytische anemie, uitdroging, chronische ondervoeding. Astma en gevoelig voor acetylsalicylzuur. Schadelijk bij overmatig alcoholgebruik. Bij koorts niet langer dan 3 dagen, bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken als de klacht aanhoud. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van meer dan 5 tabletten paracetamol per dag, gedurende meer dan 2 weken.
Werkzame stoffen Paracetamol 500 mg , Coffeïne 65 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn
Hulpstoffen :
Voorverstijfseld zetmeel
Maiszetmeel
Talk Dit is een glansmiddel
Natriumcarboxymethylcellulosepolymeer (type A)
Hypromellose
Stearinezuur Dit is een antiklontermiddel
Polyvidon
Triacetin
Kaliumsorbaat (E202) Dit is een conserveermiddel.
Gezuiverd water

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Wij adviseren niet verder te gaan met de bestelling van dit geneesmiddel wanneer je nog geen antwoord hebt op je vragen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering

 • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar: 1-2 tabletten per keer, maximaal 6 tabletten per 24 uur;
 • Kinderen van 9-12 jaar: 1 tablet per keer, 3 tot 4 maal per 24 uur;
 • Tieners van 12-15 jaar: 1 tablet per keer, 4 tot 6 maal per 24 uur.

Aanbevolen dosering niet overschrijden tenzij je huisarts dit heeft geadviseerd.

Gebruik

De tablet heel doorslikken met voldoende water. Eventueel de tablet in een ruime hoeveelheid water uiteen laten vallen, goed omroeren en opdrinken. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Waarschuwingen

 • Panadol Plus Gladde tablet is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12 jaar. Tussen twee innamen dient minstens 4 uur te liggen.
 • Gebruik altijd de laagste effectieve dosering om uw symptomen te verlichten gedurende een zo kort mogelijke tijd.
 • Bevat paracetamol. Wanneer u te veel paracetamol gebruikt, kan dit uw lever ernstig schaden.
 • Wees voorzichtig met paracetamol als je (veel) alcohol hebt genuttigd.
 • Gebruik dit geneesmiddel niet als u, al dan niet op medisch voorschrift, andere geneesmiddelen gebruikt die paracetamol bevatten ter behandeling van pijn, koorts, symptomen van verkoudheid en griep.
 • De aangegeven dosering niet overschrijden. Wanneer de symptomen van pijn en/of koorts weer opkomen, kan toediening herhaald worden volgens aangegeven doseringsschema.
 • Als de pijn langer dan 5 dagen of de koorts langer dan 3 dagen aanhoudt, of erger wordt, of als er zich andere verschijnselen voordoen, dient de behandeling te worden gestopt en een arts te worden geraadpleegd.
 • De effectieve dagelijkse dosis mag niet hoger zijn dan 60 mg/kg/dag (tot 2 g/dag) in de volgende situaties:
 1. volwassenen die minder dan 50 kg wegen
 2. milde tot matige leverinsufficiëntie, Syndroom van Gilbert (familiaire niet-hemolytische geelzucht)
 3. uitdroging
 4. chronische ondervoeding

Productinformatie over Panadol Plus Gladde Tablet 500 mg

 • Merk: Panadol
 • Ean: 8710464105563
 • Artikel: 713-767