Roter Paracetamol 500 mg Smelttablet Bessen 20 tabletten

Op voorraad
5,89

Roter Paracetamol 500 mg Bessen Smelttablet

Roter Paracetamol 500mg met bessen smaak is een geneesmiddel dat koortsverlagend en pijnstillend werkt. Het is te gebruiken bij verschillende soorten milde tot matige pijn zoals hoofdpijn, migraine, koorts, griep, verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking, middenoorontsteking, spierpijn, gewrichtspijn en menstruatieklachten.
Je kan  de smelttablet opzuigen waardoor je geen water nodig hebt.

 • Smelttablet
 • Pijnstillend
 • Koortsverlagend
 • Bessensmaak
 • Makkelijk in te nemen
 • Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713304103781
Registratienummer 28825
Productnaam Roter Paracetamol instant smelttablet 500 MG bessen
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE01
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1-2 afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 3-6, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 9 jaar
Gebruiksadvies Opzuigen of oplossen in half glas water, niet op kauwen, 4 uur tussenpozen aanhouden
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Smelttablet
Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Niet gebruiken bij Allergie voor een van de stoffen in dit geneesmiddel. Fenylketonurie.
Zwangerschap Mogelijk, zie bijsluiter
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Lever- of nierinsufficiëntie. Niet i.c.m andere geneesmiddelen. Niet geschikt bij lichaamsgewicht lager dan 27 kilo. Niet langer dan 14 dagen gebruiken.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van meer dan 5 tabletten paracetamol per dag, gedurende meer dan 2 weken.
Werkzame stoffen Paracetamol 500 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

De tablet moet opgezogen worden of opgelost worden in een half glas water. De tabletten mogen niet gekauwd worden.

 • Kinderen van 9 tot 12 jaar:
  1 tablet per keer, maximaal 3-4x per dag.
 • Kinderen van 12-15 jaar:
  1 tablet per keer, maximaal 4-6x per dag.
 • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar:
  1 tablet per keer, max. 6 keer per dag.

De laagste herhaling (3 of 4 keer per dag) is bedoeld voor kinderen in het lagere segment van de betreffende leeftijdsgroep. De aanbevolen dosering niet overschrijden.
1 tot 2 tabletten van 500 mg per keer, maximaal 6 tabletten per dag. De tijd tussen twee innames dient tenminste 4 uur te bedragen. 
Dit medicijn mag uitsluitend gebruikt worden door volwassenen en kinderen die meer dan 27 kg wegen.

Samenstelling

Bevat 500 mg paracetamol per tablet. Andere bestanddelen (hulpstoffen) zijn mannitol (E421), crospovidone, aspartaam (E951), bessenaroma, magnesiumstearaat, polymethacrylaat, hydrofoob colloïdaal kiezelzuur.

Let op!

Niet gebruiken bij overgevoeligheid voor paracetamol of fenylketonurie (te wijten aan de aanwezigheid van aspartaam). Lees voor gebruik de bijsluiter.

Productinformatie over Roter Paracetamol 500 mg Smelttablet Bessen

 • Merk: Roter
 • Ean: 8713304103781
 • Artikel: 727-575