Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% 150 gr

Op voorraad
29,49

Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% (diclofenac) bij gewrichtspijn in knie en vinger 150g

Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32% dringt diep en aanhoudend in de huid door, zodat de pijn en de ontsteking in de gewrichten langdurig verlicht wordt.
Voltaren Emulgel Extra Sterk wordt gebruikt voor de lokale verlichting van milde tot matige gewrichtspijn, veroorzaakt door verergering van artrose van de knie of vingers. De pijnverlichting van Voltaren Emulgel bouwt zich geleidelijk op gedurende de eerste week van de behandeling.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5054563923912
Registratienummer 117734
Productnaam Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32%
Registratiecode RVG
ATC-code M02AA15
Netto inhoud 150 GR
GPC-nummer 10000855
GPC-omschrijving Pijnstiller (lokaal) artritis/reuma/spier
Dosering Om de 12 uur kleine hoeveelheid op pijnlijke plek
Maximale dagdosering 2x per 24 uur
Leeftijd Vanaf 18 jaar
Gebruiksadvies Verpakking openen en sluiten volgens instructie in bijsluiter. De gel zachtjes inwrijven. De benodigde hoeveelheid varieert afhankelijk van de grootte van de pijnlijke plek. Normaal gesproken zal een hoeveelheid in de orde van grootte van een kers tot een walnoot voldoende zijn. U kunt een licht verkoelend effect waarnemen, wanneer u de gel inwrijft. Uitsluitend voor uitwendig gebruik. Na aanbrengen handen wassen, tenzij daar gericht aangebracht. Als binnen 7 dagen geen verbetering merkbaar is of de klacht verergerd, raadpleeg arts. Niet langer gebruiken dan 3 weken.
Bewaarinstructie Buiten het bereik en zicht van kinderen bewaren. Dit middel heeft geen speciale bewaarcondities.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of de WC en gooi ze niet in de vuilnisbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken op een geïrriteerde of beschadigde huid. - Vermijd contact met de ogen en slijmvliezen. - Niet langer dan 1 week gebruiken zonder overleg met een arts. In totaal niet langer dan 3 weken achtereen gebruiken. - Na aanbrengen de handen afvegen met absorberend papier en daarna de handen wassen. Uiteraard niet als het voor de handen bedoeld is. - De plekken waar het middel op aangebracht wordt niet luchtdicht afdekken. - Stop direct met het gebruik bij huiduitslag.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Emulgel
Te gebruiken bij Te gebruiken voor de lokale verlichting van milde tot matige gewrichtspijn, veroorzaakt door verergering van artrose van de knie of vingers.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel of voor NSAID's, zoals diclofenac, aspirine en ibuprofen. In de laatste 3 maanden van een zwangerschap.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Gebruiksbeperking Niet aanbrengen op beschadigde huid, ogen, neus, slijmvliezen of andere gevoelige lichaamsdelen. Bevat butylhydroxytolueen en propyleenglycol welke huidirritatie kunnen veroorzaken. Niet aanbrengen op borsten als borstvoeding wordt gegeven.
Huisarts Als u de spier of het gewricht nauwelijks kunt bewegen. Als niet duidelijk is waar de pijn door komt, zeker als u daarbij medicijnen gebruikt. Bij bonkende pijn. Bij zenuwpijn, zoals een hernia. Als rugpijn uitstraalt naar één been. Bij pijn die binnen 48 uur niet minder wordt of juist verergert. Bij tintelingen in armen of benen, of in de handen. Als u bij het bewegen pijn in de kuiten heeft, die na enkele minuten rust weer overgaat. Als u rug- of buikpijn heeft en daarbij koorts heeft.Als het gewricht warm, rood en gezwollen is. Als u naast gewrichtspijn ook koorts heeft. Wanneer de vorm van het gewricht er vreemd uitziet. Als de pijn na 1-2 weken nog bestaat. Als u de pijn in meerdere gewrichten tegelijk heeft.
Werkzame stoffen Diclofenac diethylamine 2.32 procent
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Lokale verlichting van milde tot matige gewrichtspijn van knie of vingers
Hulpstoffen :
Propyleenglycol (E1520) en esters van propyleenglycol, cutaan Dit middel kan huidirritatie veroorzaken
Butylhydroxytolueen (E321) Dit middel bevat butylhydroxytolueen (E321), dit kan plaatselijk huidreacties veroorzaken (bijv. contactdermatitis), of irritatie aan de ogen en slijmvliezen.
Allergenen bevattende geurstoffen Dit middel bevat allergenen bevattende geurstoffen (zie bijsluiter voor specificatie). Deze kunnen allergische reacties veroorzaken.
Benzylalcohol (lokaal) Benzylalcohol kan lichte plaatselijke irritatie veroorzaken.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

7vhCkU5QXvU

Hoe te gebruiken?

 • Verwijder voor het eerste gebruik met een draaibeweging de verzegeling van de tube met behulp van de inkeping aan de bovenkant van de dop. Niet gebruiken indien de verzegeling al verbroken is.
 • Wrijf zachtjes een hoeveelheid van Voltaren Emulgel op de huid waar u pijn heeft. De benodigde hoeveelheid is afhankelijk van de omvang van de pijnlijke of gezwollen plek.
 • Gewoonlijk is een hoeveelheid in de orde van grootte van een kers tot een walnoot voldoende.
 • Gebruik en gooi de lege tube weg volgens de instructies in de bijsluiter.

Dosering en wijze van toediening

De pijnverlichting van Voltaren Emulgel bouwt zich geleidelijk op gedurende de eerste week van de behandeling. De aanbevolen dosering voor volwassenen is 1 keer per 12 uur (bij voorkeur ’s morgens en ’s avonds) aanbrengen op de te behandelen pijnlijke plaats.

 • Het effect van Voltaren Emulgel wordt gedurende de eerste week van de behandeling geleidelijk opgebouwd. Indien de situatie niet is verbeterd of indien de situatie verergert na 7 dagen, dient een arts te worden geconsulteerd. De gel dient niet langer dan 3 weken te worden gebruikt.
 • De handen wassen na toepassing, tenzij de handen worden behandeld.
 • Voltaren Emulgel wordt afgeraden bij kinderen.

Geneesmiddel bij gewrichtspijn

Voltaren Emulgel (Diclofenac diethylammonium) is een geneesmiddel bij gewrichtspijn van knie of vinger. De werkzame stof in Voltaren Emulgel is Diclofenac. Diclofenac verlicht doelgericht de pijn en remt de ontsteking en zwelling bij milde tot matige gewrichtspijn van knie of vingers. Lees voor gebruik de gehele gebruiksaanwijzing aandachtig door.

 • Niet gebruiken als u ooit een allergische reactie heeft gehad voor diclofenac of andere medicijnen om pijn, koorts of ontstekingen te behandelen
 • Niet gebruiken tijdens het derde trimester van de zwangerschap. Als je zwanger wilt worden, zwanger bent of borstvoeding geeft is het altijd verstandig om eerst te overleggen met een arts voordat je dit product gaat gebruiken.
 • Niet gebruiken bij een maag- of darmzweer, maagdarmbloedingen of andere bloedingen, niersufficiëntie
 • Niet gebruiken in combinatie met antistollingsmiddelen.
 • Als je twijfelt of dit product geschikt voor je is raadpleeg dan voor gebruik een apotheker of arts.

Ingredienten

Werkzame stof in dit middel is diclofenac diethylammonium. De andere stoffen in dit middel zijn butylhydroxytolueen, carbomeer, cocoylcaprylocapraat, diethylamine, isopropylalcohol, vloeibare paraffine, macrogolcetostearylether, oleylalcohol, propyleenglycol, parfum eucalyptus sting en gezuiverd water. 

Productinformatie over Voltaren Emulgel Extra Sterk 2,32%

 • Merk: Voltaren
 • Ean: 5054563923912
 • Artikel: 1017-900