Leidapharm Paracetamol / Coffeine 500 mg / 50 mg 50 tabletten

Op voorraad
2,79

Bij koorts en bij pijn

Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. Coffeïne versterkt het pijnstillende effect van paracetamol en werkt opwekkend.
Het is te gebruiken bij verschillende soorten milde tot matige pijn, hoofdpijn, migraine, koorts, griep, verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking, middenoorontsteking, spierpijn, gewrichtspijn en menstruatieklachten.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712755002322
Registratienummer 21762=55048
Productnaam Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE51
Netto inhoud 50 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1-2 tabletten per keer, afhankelijk leeftijd/gewicht
Maximale dagdosering 4-6 tabletten per 24 uur, afhankelijk leeftijd en gewicht
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Minste toedieningen per etmaal voor jongste kinderen in leeftijdsgroep, innemen met ruime hoeveelheid water, 4 uur tussenpozen aanhouden. Dosering en maximale dagdosering zijn afhankelijk van leeftijd en lichaamsgewicht. Zie bijsluiter voor het juiste doseeradvies. Bij geen verbetering van de klacht niet langer gebruiken dan 3 dagen bij koorts en 5 dagen bij pijn, zonder overleg arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet tegelijk met andere geneesmiddelen met paracetamol gebruiken, zie bijsluiter. Langdurig gebruik van pijnstillers kan pijnstiller-afhankelijke hoofdpijn veroorzaken. Paracetamol kan de testresultaten van verschillende laboratoriumtesten beïnvloeden. Geen alcohol gebruiken zolang u paracetamol gebruikt. Vermijd het gelijktijdig gebruik van producten met een grote hoeveelheid coffeïne ( zoals koffie, cola en energiedrankjes).
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van meer dan 5 tabletten paracetamol per dag, gedurende meer dan 2 weken.
Werkzame stoffen Coffeïne 50 mg , Paracetamol 500 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn
Hulpstoffen :
Maiszetmeel
Gelatine (E485)
Croscarmellosenatrium (E468) Dit is een antiklontermiddel
Magnesiumstearaat (E470B) Dit is een antiklontermiddel

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering:

  • Volwassenen en kinderen vanaf 15 jaar:1-2 tabletten per keer, max.6 tabletten per 24 uur.
  • Kinderen van 9-12 jaar: 1 tablet per keer, 3 tot 4 maal per 24 uur.
  • Tieners van 12-15 jaar: 1 tablet per keer, 4 tot 6 maal per 24 uur.

De kleinste toedieningen per etmaal geldt voor de minimale leeftijd in een bepaalde groep. De tabletten doorslikken met een ruime hoeveelheid water, of de tabletten in een ruime hoeveelheid water uiteen laten vallen. Na het innemen van uw dosis paracetamol moet u minimaal 4 uur wachten met het nemen van een volgende dosis, ook wanneer de klachten eerder terugkomen. De tabletten doorslikken met een ruime hoeveelheid water, of de tabletten in een ruime hoeveelheid water uiteen laten vallen, goed omroeren en opdrinken.

Zwangerschap:

Onderzoek toont aan dat paracetamol geen ongewenste invloed heeft op de zwangerschap of op de gezondheid van het ongeboren kind. In de aanbevolen dosering kan paracetamol gebruikt worden tijdens de zwangerschap. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

Borstvoeding:

Hoewel paracetamol in kleine hoeveelheden wordt uitgescheiden in de moedermelk, zijn er geen ongewenste effecten gemeld bij kinderen die borstvoeding krijgen. In de aanbevolen dosering kan paracetamol kortdurend worden gebruikt door vrouwen die borstvoeding geven. Vraag uw arts of apotheker om advies voordat u een geneesmiddel inneemt.

Wat bevat Leidapharm Paracetamol/Coffeïne 500/50 mg?

De werkzame stoffen in dit middel zijn paracetamol en coffeïne. Een tablet bevat 500 mg paracetamol en 50 mg coffeïne.
De andere andere stoffen in dit middel zijn: maïszetmeel, gelatine (E441), croscarmellosenatrium (E468) en magnesiumstearaat (E470b).

Productinformatie over Leidapharm Paracetamol / Coffeine 500 mg / 50 mg

  • Merk: Leidapharm
  • Ean: 8712755002322
  • Artikel: 733-477