Advil Reliva Forte Liquid-Caps 400 20 capsules

Op voorraad
9,29

Advil Reliva Forte Liquid-Caps 400

Advil Reliva Forte bevat 400 mg Ibuprofen en zit in een zachte capsule. Door de zachte, gladde en kleine vorm is de capsule gemakkelijk te slikken en blijft er geen nare smaak achter.
Advil Reliva Forte werkt pijnstillend, koortswerend en ontstekingsremmend. Je gebruikt Advil Reliva bij lichte tot matige pijn waaronder; Reumatische pijn, Spierpijn, Rugpijn, Kiespijn, Menstruatiepijn, Voor de verlichting van koorts, Voor de verlichting van de symptomen van verkoudheid en griep, Hoofdpijn, Migraine, met of zonder aura en de bijbehorende symptomen als misselijkheid en gevoeligheid voor licht en geluid.
Advil Reliva Forte is geschikt voor 12 jaar en ouder.

  • Pijnstillend, koortswerend en ontstekingsremmend
  • Bij milde tot matige pijn
  • Geschikt voor 12 jaar en ouder
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712769009669
Registratienummer 28320
Productnaam Advil Reliva forte liquid caps
Registratiecode RVG
ATC-code M01AE01
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1
Maximale dagdosering 3
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Met water innemen. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 7 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op doordrukstrip na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. - Ibuprofen voor kinderen niet langer dan 24 uur gebruiken voor kinderen jonger dan 5 maanden. - Ibuprofen niet langer dan 3 dagen gebruiken bij kinderen jonger dan 18 jaar. - Bij volwassenen dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen bij koorts of langer dan 5 dagen bij pijn gebruiken zonder overleg met arts. - Niet gebruiken bij mensen ouder dan 70 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts bij hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of een verhoogd risico hierop, astma of psoriasis. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden of bij zwangerschap. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij huiduitslag of wondjes in de mond. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn dit kan hoofdpijn veroorzaken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Capsule
Te gebruiken bij Lichte tot matige (reumatische)pijn, spierpijn,menstruatiepijn en migraine.
Niet gebruiken bij Kinderen jonger dan 12 jaar. Eerdere reactie of overgevoelig bij gebruik acetylsalicylzuur of soortgelijke pijnstillers (NSAID's). Maagdarmbloeding , maagzweer, maagbloeding of-perforatie, lever-, nier- of hartfunctiestoornissen. Laatste 3 maanden zwangerschap.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mogelijk, zie bijsluiter
Gebruiksbeperking Intolerantie bepaalde suikers en noten of soja allergie. Kan vruchtbaarheid beïnvloeden. Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter. Bij 12-18 jaar niet langer gebruiken dan 3 dagen. Ouder dan 18 jaar niet langer dan 10 dagen gebruiken.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Ibuprofen 400 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Ibuprofen

De werkzame stof van Advil Liquid Caps 400 milligram is ibuprofen. Elke capsule bevat 400mg Ibuprofen. Ibuprofen is een ontstekingsremmende pijnstiller. Dit soort pijnstillers wordt ook wel NSAID genoemd.

Advil Reliva Forte Liquid-Caps 2x sneller opgenomen

Advil Reliva Forte Liquid-Caps 400 mg wordt 2x sneller opgenomen dan Advil Reliva Forte Oval Tabs 400 mg. Dit komt omdat deze vloeibaar is verpakt in de speciale Liquid Cap technologie, die sneller oplost in het lichaam. Gewone tabletten moeten namelijk eerst oplossen in de maag.

Gebruik:

Lees voor de juiste dosering de bijsluiter. De verschillende pijnklachten hebben soms een andere inname frequentie.

Wie? Kinderen en volwassenen boven de 12 jaar.
Hoe? Met vloeistof gevulde capsules (liquid). Zonder te kauwen, dus heel doorslikken met een half glas water.
Wanneer? Als je snel effect wilt op een lege maag innemen. Heb je snel last van je maag of gebruik je dit medicijn continu? Neem de capsule dan in tijdens of na het eten of neem uit voorzorg een maagbeschermer in, je vermindert hierdoor de bijwerkingen op de maag. Bij zetpillen maakt dit niet uit
Hoeveel:  Neem 1 tot 3 maal per dag 1 capsule met water.
De aanbevolen periode tussen 2 doseringen is ongeveer 6 tot 8 uur. Niet meer gebruiken dan 3 capsules (1200 mg) per 24 uur.
Lees voor gebruik de bijsluiter.

Paracetamol
Als je lichte tot matige pijn hebt die zonder ontsteking of kramp gepaard gaat, overweeg dan of een paracetamol niet afdoende is. Paracetamol kent minder bijwerkingen dan Ibuprofen.

Samenstelling

De werkzame stof in dit medcijn is ibuprofen. Elke met vloeistof gevulde zachte capsule bevat 400mg ibuprofen. De andere stoffen in dit medicijn zijn macrogol 600, kaliumhydroxide, gedeeltelijk
gedehydrateerd vloeibaar sorbitol (E420), gelatine, gezuiverd water, zwarte inkt (zwart ijzeroxide (E172), propyleenglycol, polyvinylacetaatftalaat, macrogol 400, ammoniumhydroxide), phosal (lecithine, triglyceriden (middellange keten) glycerol stereaat, oliezuur en ascorbylpalmitaat). 

Productinformatie over Advil Reliva Forte Liquid-Caps 400

  • Merk: Advil
  • Ean: 8712769009669
  • Artikel: 726-527