Aleve Classic 220 12 tabletten

3,79

Aleve Classic 220

Aleve Classic werkt pijnstillend, ontstekingsremmend en koortsverlagend. Aleve Classic is een pijnstiller op basis van naproxennatrium en is geschikt voor milde lichaamspijn zoals hoofdpijn, (koorts bij) griep en verkoudheid, tand- en kiespijn, reumatische pijn, spierpijn, spit, menstruatiepijn, en pijn en koorts bij vaccinatie. 

 • Geschikt voor milde lichaamspijn
 • Verlicht langdurig en effectief de pijn
 • Werkt pijnstillend ontstekingsremmend en koortsverlagend
 • Geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar (met een lichaamsgewicht meer dan 40 kg)
 • Kleine, gladde tabletjes
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8713091028496
Registratienummer 19630
Productnaam Aleve Classic
Registratiecode RVG
ATC-code M01AE02
Netto inhoud 12 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1
Maximale dagdosering 3 tabletten per 24 uur, vanaf 65 jaar 2 tabletten per 24 uur
Leeftijd Vanaf 12 jaar
Gebruiksadvies Start dosering 2 tabletten, na 12 uur nog 1 tablet; daarna 2-3x per dag 1 tablet met 8-12 uur tussen de innames. 65-plussers niet meer dan 2x per dag 1 tablet met 12 uur tussen de innames. Tablet innemen met ruime hoeveelheid water of melk direct na een maaltijd. Niet langer dan 10 dagen gebruiken zonder een arts te raadplegen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Niet gebruiken als u onder controle staat bij de trombosedienst. - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar of een lichaamsgewicht minder dan 40 kilogram. - Bij volwassenen dit geneesmiddel niet langer dan 3 dagen bij koorts of langer dan 5 dagen bij pijn gebruiken zonder overleg met arts. - Niet gebruiken bij mensen ouder dan 70 jaar. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts als u ook andere medicijnen gebruikt. - Niet gebruiken zonder overleg met een arts bij hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of een verhoogd risico hierop, astma of psoriasis. - Niet gebruiken als u zwanger wilt worden of bij zwangerschap. - Niet gebruiken bij een slechte nier- of leverfunctie. - Stop direct met het gebruik bij huiduitslag of wondjes in de mond. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn dit kan hoofdpijn veroorzaken.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Ter verlichting van hoofdpijn, reumatische pijn, spierpijn, spit, menstruatiepijn, tand- en kiespijn, pijn en koorts bij griep en verkoudheid en pijn en koorts bij vaccinatie.
Niet gebruiken bij Ernstige nierfunctiestoornis, inwendige bloeding, maag- of darmzweer, maagslijmvliesontsteking of maagpijn, allergisch voor NSAID's (ibuprofen, acetylsalicylzuur, diclofenac,e.d.), bloedingsneiging of behandeling met antistollingsmiddelen en bij hartfalen.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden, tenzij op strikt advies arts
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen, zie bijsluiter.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Naproxennatrium 220 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar:
1 tablet iedere 8 tot 12 uur. Eventueel kan een aanvangsdosis van 2 tabletten worden genomen en indien nodig na 12 uur nog een tablet. Maximaal 3 tabletten per 24 uur. Ouderen vanaf 65 jaar: maximaal 2 tabletten per 24 uur. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Let op!

 • Niet gebruiken kinderen jonger dan 12 jaar
 • Bij overgevoeligheid voor naproxen, naproxennatrium of andere pijnstillende en ontstekingremmende middelen
 • Ernstige nierfunctiestoornissen
 • Maag- of darmzweer, maag-/darmbloedingen
 • Andere bloedingen zoals hersenbloeding of verhoogde bloedingsneiging, gelijktijdig gebruik van antistollingsmiddelen en ernstig hartfalen.

Ingrediënten

De werkzame stof in dit middel is 220 mg naproxennatrium per tablet.
De andere stoffen in dit middel zijn povidon, microcristallijne cellulose, talk, magnesiumstearaat, gezuiverd water, coating suspensie (bevat kleurstoffen E171 en E132). 

Productinformatie over Aleve Classic 220

 • Merk: Aleve
 • Ean: 8713091028496
 • Artikel: 957-834