Tips en voordelen van afslanken

Elisha | donderdag 12 november | Afslanken & sport

tips-afslanken

Naast dat afvallen je een slanker lichaam oplevert, kan het je gezondheid ook enorm verbeteren. In dit blog deel ik enkele lichamelijke voordelen met je. Maar ook mentaal heeft afslanken voordelen! Je zit lekkerder in je vel en bent misschien wel zelfverzekerder.

Ontdek het complete assortiment afslankproducten bij Plein

Of je wel of niet wilt afvallen is natuurlijk helemaal aan jou! Je bent mooi zoals je bent. Maar wil jij wel een paar kilootjes kwijt? Dan lees je hier een paar tips.

Fysieke en mentale voordelen bij het afvallen

Ik schreef het net al. Afslanken heeft verschillende voordelen. Zowel fysiek als mentaal. Ik zet 5 voordelen voor je op een rijtje.

1. Een betere nachtrust

Wist je dat een gezond gewicht je nachtrust kan verbeteren? Hier had je misschien niet zo snel aan gedacht, maar het is echt waar. Als je te zwaar bent kun je namelijk last hebben van slaapapneu. Bij slaapapneu staat je ademhaling korte momenten stil terwijl je slaapt. Dit kan je nachtrust flink verstoren.

2. Minder kortademigheid

Als je te zwaar bent kun je soms last hebben van kortademigheid. Je krijgt het snel benauwd, omdat je longen minder goed kunnen uitzetten door extra gewicht. Een erg vervelend gevoel, waardoor je je snel uitgeput voelt. Zodra je gaat afvallen zal je zien dat de kortademigheid dit minder wordt.

3. Je zit beter in je vel

Ja lichamelijk, maar ook geestelijk! Als je te zwaar bent dan heb je misschien wel een negatief zelfbeeld. Je kunt je onzeker voelen en misschien voel je je wel niet lekker in bepaalde kleding. Dit hoeft natuurlijk niet hè?! Je bent echt mooi zoals je bent. Maar soms kan afslanken helpen om je net wat fijner en lekkerder te voelen.

4. Lager risico op hart- en vaatziekten

Een gezond gewicht helpt je om het risico op hart- en vaatziekten aanzienlijk te verlagen. Als je te zwaar bent moet je hart harder werken om het bloed rond te pompen. Hierdoor gaat je bloeddruk omhoog. Dit is schadelijk voor je bloedvaten, maar kan ook negatieve invloed hebben op je hart, nieren en hersenen.

5. Minder vaak ziek

Met een gezond gewicht ben je over het algemeen minder vaak ziek. Een gezond gewicht helpt je om jouw lichaam en geest gezond te houden.

Producten die je helpen bij afslanken

Er zijn veel verschillende diëten en manieren om af te vallen. Het allerbeste is om voor jezelf een gezonde leefstijl te creëren die je goed kunt volhouden. Een combinatie tussen gezond eten en blijven bewegen. Maar soms is het fijn om afslankproducten te gebruiken, die je net even dat zetje geven die je nodig hebt.

afslanken-weight-care

Goeie start met de 5 dagen slim box

Zo kun je bijvoorbeeld de 5 dagen slimbox van Weight Care eens uitproberen. De box bestaat uit vezelrijke ontbijtjes, lekkere snacks en lunchrepen. Zonder zorgen afvallen, want je hebt hiermee altijd wel een goede en snelle maaltijdvervanger in huis. Daarnaast vind je in de box 5 receptkaartjes voor gezonde avondmaaltijden. Ideaal toch?

afslanken-modifast

Lekker en gezonde tussendoortjes

Ben je op zoek naar een snel en eiwitrijk tussendoortje, of een aanvulling van eiwitten op je dagelijkse voeding? Probeer dan eens de vanille Protein Shape milkshake van Modifast. De shake is gereduceerd in koolhydraten en bevat per portie maar 94 kcal. Deze shake past super goed bij een gezonde en actieve levensstijl.

Verminder het aantal koolhydraten

Er zijn nog veel meer verschillende gezonde producten die heel goed bij een low-carb lifestyle passen. Zoals de WeCare Lower Carb Tortilla wraps. Met 80% minder koolhydraten dan reguliere wraps. Een ideale vervanging dus voor een lekkere lunch als wrap of bij het avondeten. Ook de WeCare Lower Carb Crispbread Knackebrod is een aanrader. Een lekker tussendoortje of een cracker als ontbijt of lunch. Dit knackebrod bevatten maarliefst 45% minder koolhydraten dan regulier knackebrod. Bonus: vol eiwitten en vezels!

Welke ga jij uitproberen?

Ontdek het complete assortiment afslankproducten bij Plein

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!