Gezichtsreiniger per huidtype

Eline | dinsdag 1 april | Verzorging

gezichtsreiniger-per-huidtype

De basis van een goede gezichtsverzorging is een goede reiniging. Als je huid niet schoon is, heeft geen enkele gezichtscrème effect. Welke gezichtsreiniger voor jou geschikt is, hangt af van je huidtype. In dit artikel vertellen we je welke gezichtsreiniger het meest geschikt is voor jou.

Bekijk hier het ruime assortiment aan gezichtsreiniging bij Plein.

Gezichtsreiniger per huidtype

Elk huidtype dien je met een daarvoor geschikt reinigingsproduct schoon te maken. Hieronder beantwoorden we de vraag: welk type reinigingsproduct is geschikt voor mijn huidtype?

Droge huid

Gebruik bij een droge huid nooit een reinigingsproduct dat alcohol bevat, omdat dit je huid nog verder uitdroogt. Reinig je gezicht ook niet met producten waar echte zeep in zit. Kies bij een droge huid voor een romige gezichtsreiniger, een gezichtsreiniger op basis van olie of een milde reinigingsmelk.

Vette huid

Als je een vette gezichtshuid hebt, gebruik dan liever geen reinigingsproduct waar olie in zit. Gebruik tijdens de gezichtsreiniging lauwwarm water. Een milde reiniging en een antibacterieel gezichtsreiniging met detergenten zijn goede reinigingsproducten voor een vette huid.

Gemengde huid

Voor de gemengde huid kun je het beste gebruik maken van milde reinigingsproducten. Gebruik nooit een gezichtsreiniger op basis van alcohol of zeep.

Normale huid

De normale huid is relatief makkelijk te reinigen. Een milde gezichtsreiniger is prima.

Gevoelige huid

Dit huidtype reinig je met natuurlijke milde gezichtsreinigers. Hypoallergeen gezichtsreinigers voor de gevoelige huid zijn goed als er geen parfum, alcohol, zeep en dergelijke inzitten.

Gezichtsreiniging in de ochtend

Gezichtsreiniging in de ochtend wordt vaak vergeten, maar dit is wel belangrijk. In de nacht herstelt je huid en produceert de huid nieuwe huidcellen. Bij dit proces komen veel afvalstoffen vrij, die naar de oppervlakte worden gewerkt om het af te voeren. Reinig je gezicht in de ochtend grondig om deze afvalstoffen te verwijderen.

Gezichtsreiniging in de avond

's Avonds moet je je huid nog iets intensiever reinigen. Make-up, vuiligheid, dode huidcellen...allemaal dingen die het herstel- en vernieuwingsproces van je huid 's nachts in de weg zitten. Gebruik voor de gezichtsreiniging een reinigingsproduct die goed bij jouw huid past en sla geen reiniging over. Zo ben je gegarandeerd van een gezonde, stralende en egale huid.

Bekijk hier het ruime assortiment aan gezichtsreiniging bij Plein.

Over de schrijver

Eline
Eline

Hi, ik ben Eline en werkzaam als online marketeer bij Plein. Ik heb een grote liefde voor alles wat met verzorging & make-up te maken heeft.