Hoe blijft mijn make-up langer zitten?

Iris | dinsdag 16 april | Make-up

make-up

Als je ’s ochtends de deur uitgaat zit je make-up helemaal on fleek en ben je klaar voor de dag. Toch zul je dit gevoel niet de hele dag ervaren. Vaak moet je rond het middaguur je make-up een snelle touch up geven. Herkenbaar? Gelukkig kun je hier iets aan doen.

Ontdek de uitgebreide collectie make-up van bekende merken als Maybelline, L'Oréal en Rimmel op Plein.nl

Hoe blijft mijn make-up langer zitten?

Je make-up blijft helaas niet de hele dag perfect zitten. Na een kopje koffie of een uitgebreide lunch, moet je waarschijnlijk weer je lippenstift bijwerken of even bijpoederen. Gelukkig zijn er producten die je helpen om langer van je make-up te genieten. Hieronder lees je meer over het gebruik van primers en fixing sprays.

Primer

Een primer vormt als het ware een barrière tussen de huid en je make-up. Je brengt een primer aan na een verzorgende crème, maar voordat er make-up wordt aangebracht. Hierdoor wordt de huid beschermd tegen eventuele schadelijke invloeden van make-up producten en daarnaast zullen de make-up producten zich beter aan de huid hechten. Je gebruikt een primer zowel voor het gezicht, als voor de ogen en de lippen. 

De drie belangrijkste bestanddelen van een primer zijn:

  • Siliconen: verbeteren (tijdelijk) de structuur van de huid door imperfecties als grove poriën en fijne lijntjes op te vullen.
  • Silica: matteert de huid.
  • Wassen: zorgen voor een betere hechting van make-up producten op de huid.

Primers vind je terug in een tube of in een flacon met een pompje. De structuur van een primer is veelal in de vorm van een (stevige) crème of een gel die gemakkelijk op de huid is aan te brengen.

Naast de transparante primers, zijn primers ook in een roze of groene kleur verkrijgbaar:

  • Groen: een groene primer maskeert de roodheid van de huid.
  • Roze: een roze primer bevat een glansje en gaat een doffe huid tegen.

SPF en hydratatie

Sommige primers bevatten een zonverzorgingsfactor, oftewel een SPF.  Een SPF biedt bescherming tegen UV straling. Hiermee voorkom je dat huid beschadigd en verbrand raakt. Let er wel op dat de bescherming maar voor een paar uur op gaat en dus niet voldoende is voor een hele dag bescherming. Primers zijn ook een hele goede hydratatie voor de huid, waardoor de huid op langer termijn verbeterd wordt. Natuurlijk kun je een primer ook lokaal aanbrengen. Daar waar je het zelf het meest nodig vindt. 

Fixing spray

Een fixing spray heeft een snel drogende formule en kan op twee manieren gebruikt worden. Je brengt de spray aan onder de make-up als primer of over de make-up als make-up setter. Hierdoor wordt je make-up gedurende de dag beschermt. Een fixing spray voelt fijn en natuurlijk aan op de huid.

Ontdek de uitgebreide collectie make-up van bekende merken als Maybelline, L'Oréal en Rimmel op Plein.nl

Over de schrijver

Iris
Iris

Hi! Mijn naam is Iris van Breugel. Naast mijn opleiding Business Management werk ik parttime als Online Marketeer voor Plein. Ik heb veel affiniteit met cosmetica en verzorgingsproducten en deel graag mijn kennis en tips met jullie.