IJsjes maken voor je hond

Renée | woensdag 22 mei | Hond

ijsjes maken voor je hond

In de zomer kan het behoorlijk warm worden. Trakteer je hond tijdens de warme zomerdagen op een verfrissende snack. Van wat stukjes Prins NatureCare worst maak je in een handomdraai een lekker ijsje!

Wat heb ik nodig?

Afhankelijk van het aantal honden dat je hebt en het aantal ijsjes dat je wilt maken heb je één of meerdere Prins NatureCare worsten nodig en één of meerdere plastic bekertjes. Voor het ijsje dat we hier maken, is een halve worst nodig.

Hoe maak ik het ijsje?

  1. Snijd de worst eerst in plakjes en vervolgens in kleine blokjes.
  2. Vul een plastic bekertje met de blokjes worst. Doe het bekertje afhankelijk van het formaat van je hond meer of minder vol. Voeg daarna water toe, zodat de blokjes net onder water komen te staan.
  3. Plaats het bekertje daarna minimaal een halve dag in de vriezer.
  4. Haal het bekertje uit de vriezer en knip het vervolgens in de lengte open om het bevroren ijsje er uit te halen. Het bekertje zelf kun je daarna weggooien.

Klaar is je ijsje!

prins ijsje

Goed om te weten

  • Spoel het ijsje altijd eerst even af onder de kraan voordat je het aan de hond geeft. Dat voorkomt dat hij er met zijn tong aan kan blijven vastplakken.
  • Kijk, voordat je het ijsje daadwerkelijk aan je hond geeft, eerst hoe je hond er op reageert. Likken en er kleine stukjes van afbijten is goed, maar het is niet de bedoeling dat de hond deze koude brok in één keer opschrokt. Blijf het ijsje indien nodig zelf vasthouden.
  • Belangrijk om te weten is dat te veel ijskoud eten (of drinken) maag-darmklachten kan veroorzaken als je hond daar gevoelig voor is. Jij kent je hond als het goed is het best: twijfel je of een ijsje geven in zijn geval verstandig is? Dan niet doen!

Smullen maar! Wel met mate, want te veel ijskoud eten kan namelijk maag-darmklachten veroorzaken. De ene hond is daar wat gevoeliger voor dan de andere.

Over de schrijver

Renée
Renée

Hey! mijn naam is Renée en ik ben gek op dieren! Ik woon samen met de allerleukste waterschildpad Simon. Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt. Ik bezit 2 dierdiploma's en ik ben bij Plein werkzaam als huisdier- en productspecialist.