IJsjes maken voor je hond

Roosmarijn | donderdag 20 juni | Hond

ijsjes maken voor je hond

In de zomer kan het behoorlijk warm worden. Trakteer je hond tijdens de warme zomerdagen op een verfrissende snack. Binnen een handomdraai maak je een ijsje voor je hond. Lees verder om erachter te komen hoe je dit op verschillende manier kunt doen. 

Het recept voor een heerlijke verkoelende snack

Van wat stukjes Prins NatureCare worst maak je in een handomdraai een lekker ijsje! Doe de stukjes worst in een plastic bekertje, vul met een beetje kraanwater en zet dit enkele uren in de vriezer. Voor extra kauwplezier kun je een rechte kauwsnack in het midden van het bekertje plaatsen, als ijsstokje. Nadat het ijsje is bevroren kun je het plastic bekertje verwijderen.

Daarnaast zijn de producten van Smoofl speciaal ontwikkel om hondenijsjes mee te maken. Met de smakelijke vulling en de ijsvormpjes, kun jij je hond echt verwennen op warme zomerdagen. Met de Starterskit van Smoofl kun je direct aan de slag! Beschikbaar in diverse maten, voor ieder hondenras een passend formaat hondenijsje. 

IJs voor gevoelige honden

Gelukkig kunnen ook de honden die gevoelig zijn voor bepaalde voedingsmiddelen genieten van een hondenijsje. Met een  likmat samen met zijn/haar eigen hondenbrokken, kun je jouw viervoeter extra lang laten genieten van een verkoelende snack. Laat de hondenbrokken enige minuten weken in warm water tot deze zachter worden en smeer deze uit over de likmat. Verdeel hierbij de “pasta” gelijkmatig over de likmat en leg deze enkele uren in de vriezer. 

Smullen maar! Wel met mate, want te veel ijskoud eten kan namelijk maag-darmklachten veroorzaken. De ene hond is daar wat gevoeliger voor dan de andere.

Goed om te weten

  • Spoel het bevroren gedeelte altijd eerst even af onder de kraan voordat je het aan de hond geeft. Dat voorkomt dat hij er met zijn tong aan kan blijven vastplakken.
  • Kijk, voordat je het ijsje daadwerkelijk aan je hond geeft, eerst hoe je hond er op reageert. Likken en er kleine stukjes van afbijten is goed, maar het is niet de bedoeling dat de hond deze koude brok in één keer opschrokt. Blijf het ijsje indien nodig zelf vasthouden.
  • Belangrijk om te weten is dat te veel ijskoud eten (of drinken) maag-darmklachten kan veroorzaken als je hond daar gevoelig voor is. Jij kent je hond als het goed is het best: twijfel je of een ijsje geven in zijn geval verstandig is? Dan niet doen!

Neem hier ook een kijkje voor alle andere verkoelende producten voor jouw huisdier!

Over de schrijver

Roosmarijn
Roosmarijn

Hi, ik ben Roosmarijn, gediplomeerd dierenarts assistente en al heel mijn leven dol op dieren. Van groot tot klein! Ik vind het leuk om andere dierenliefhebbers te informeren & adviseren over de gezondheid en het welzijn van dieren.

* Alle aanbiedingen zijn op basis van de adviesprijs