Kindervitamines

Marjolein | vrijdag 11 december | Gezondheid

kindervitamines

Moeders zijn vaak overbezorgd en willen alleen het beste voor hun kind. Dat is een mooi uitgangspunt, waardoor de meeste kinderen elke dag een bord vol vitaminen en mineralen krijgen, in de vorm van een uitgebalanceerde maaltijd met groente en vlees. Door deze goede bedoelingen ontstaat er ook stress tijdens de maaltijden. Veel moeders zitten gestresst aan tafel omdat hun kindjes niet willen eten, niet voldoende van de dagelijkse portie groenten eten en ‘worst case scenario’ eten uitspugen. In dit blog vertellen we je wat meer over vitamines die belangrijk zijn voor je kind en of het zinvol is om je kind extra vitamines te geven.

Bekijk hier alle multivitaminie  voor je kinderen bij Plein.

Vitamines voor je kind

De voornaamste problemen zitten in de leeftijdsgroep van 1 t/m 6 jaar. De kinderen in deze leeftijd moeten steeds weer wennen aan nieuwe smaken en dat is best lastig. Vooral groenten en fruit moeten ze wel een keer of tien proeven, voordat ze de bittere of zure smaak ‘lekker’ gaan vinden. Wat doen kinderen dan tot die tijd? Jongens proberen van hun groenten af te komen door veel te wiebelen en ermee te gooien. Meisjes spelen er juist mee. Soms is het dan verleidelijk om te zwichten en lekkere dingen te geven. Maar hoe zorgen we ervoor dat onze kroost de minimale dagelijkse hoeveelheid noodzakelijke vitamines binnenkrijgt, zonder stress en mét plezier?

Maak eten leuk, dan komen de Kindervitamines vanzelf

Veel moeders en vaders zoeken het in de creatieve hoek en maken een vulkaan van boerenkool of vertellen dat sperziebonen groene patatjes zijn. Een andere creatieve poging is om te vragen mee te helpen in het bereidingsproces. Wie wilt er nu niet zijn eigen creatie proeven en daar trots op zijn?! Het voordeel is dat je kind eten leuk vindt en vanzelf de kindervitamines binnen krijgt die het nodig heeft om te groeien.

Vitamine D voor kinderen

Extra vitamine D is nodig voor alle kinderen tot 4 jaar. Elke dag 10 microgram in de vorm van tabletjes of druppeltjes vitamine D. Heeft je kind een donkere of getinte huid of komt je kind niet veel buiten? Of draagt ze bedekkende kleding? Zonlicht kan dan minder goed vitamine D aanmaken in de huid. Ga daarom in deze gevallen door met het elke dag geven van 10 microgram extra vitamine D.

Multivitamine voor kinderen

Daarnaast nemen vele ouders het zekere voor het onzekere en geven hun kind, meestal voor het naar school gaan, een voedingssupplement. Dit compenseert de broccoli en de berg rijst die de avond ervoor is blijven liggen. Een hap stress minder. Multivitaminen zijn favoriet. Op Plein.nl vind je multivitaminen voor kinderen van diverse merken.
Realiseer je wel dat als je kind gewoon lekker alles weg smikkelt en de schijf van 5 dagelijks binnen krijgt, je geen extra vitamines, behalve vitamine D, en mineralen hoeft te geven in de vorm van een voedingssupplement.

Bekijk hier alle Vitamine D voor je kinderen bij Plein.

Over de schrijver

Marjolein
Marjolein

Ik ben Marjolein en ik ben gediplomeerd drogist. Bij mij kan je terecht voor al je vragen rondom je gezondheid.