Make-up in de zomer

Plein.nl | donderdag 2 juli | Make-up

make-up in de zomer

De zomer is heerlijk: hogere temperaturen, meer buitenleven en blije mensen. Maar op sommige momenten is het ook in Nederland soms wel heel erg warm en kun je heftig gaan zweten. In de zomer wordt er vaak minder make-up gedragen dan normaal. Je wil natuurlijk niet dat je make-up uitloopt of dat je foundation of poeder de zonnestralen tegenhouden waardoor je minder zult verkleuren. In dit blog worden tips gegeven hoe je het beste make-up kunt dragen in de zomer.

Bekijk hier het complete assortiment make-up op Plein.

Make-up in de zomer

Wil je graag make-up dragen, ook als het buiten warm is? Met deze tips zorg je ervoor dat je make-up mooi en lang blijft zitten, zonder uit te lopen.

De basis

Begin met het aanbrengen van een verzorgende dagcrème of een primer met Sun Proof Factor (SPF). Een dagcrème werkt overdag beschermend en een primer zorgt er voor dat je make-up beter blijft zitten. Daarnaast beschermt de SPF je huid tegen de zon.

Waterproof

Gebruik een waterproof mascara, eyeliner of oogpotlood om te voorkomen dat je mascara of het lijntje om je ogen uitloopt. Waterproof make-up is zoals het woord al zegt waterbestendig en zal dus niet uitlopen. Je hoeft je geen zorgen te maken wanneer je je make-up wilt afhalen. Je kunt waterproof make-up gemakkelijk verwijderen met een speciale reiniger op basis van olie.

Rode wangen

Door de warmte is er een grote kans dat je al een mooie natuurlijke blos op je wangen krijgt. Als je toch een blusher wilt gebruiken, kies dan voor een crème variant. Breng over de blusher een beetje poeder aan, zodat het goed blijft zitten.

Less is more

Juist als het warmer wordt, de zon schijnt en je meer zweet zou je minder make-up kunnen gebruiken. Je poriën kunnen verstopt raken door het zweten, wat weer kan resulteren in puistjes. Probeer je op hete dagen dus zo min mogelijk op te maken. Gebruik in ieder geval een goede dagcrème met een SPF van minimaal 25. Vergeet daarnaast niet om je alsnog regelmatig met zonnebrand in te smeren. De SPF in je dagcrème of primer is niet voldoende voor de bescherming van een hele dag.

Lippen

In de lippen komen veel zenuwuiteinden bij elkaar waardoor ze gevoelig zijn voor kou, hitte en droogte. Aangezien er in de lippen geen zweetklieren aanwezig zijn komt er vanzelf geen vocht door: dat is de reden waardoor wij vaker onze lippen met de tong bevochtigen. Als we te vaak met onze tong over onze lippen strijken raakt de tere huid juist geïrriteerd, zowel op de mond als er omheen. Daarnaast dien je je lippen goed te beschermen tegen de zon, want deze kunnen ook verbranden. Maak hiervoor gebruik van een lippenbalsem met SPF. Als je een kleurtje op je lippen wilt, kun je een long lasting lippenstift gebruiken. Dep je lippenstift in plaats van smeren.

Bekijk hier het complete assortiment make-up op Plein.

Over de schrijver

Plein.nl
Plein.nl

Op Plein vind je alles voor de verzorging van jezelf, je gezin, huishouden & huisdier.