Hoe vlekken verwijderen?

Elisha | donderdag 17 december | Schoonmaakmiddel

vlekken-verwijderen

Het is alweer december! Een maand vol met borrels, etentjes en gezelligheid. Voor zover het kan dan natuurlijk, in klein gezelschap. Een tijd waarin je eindelijk die mooie jurk aan kan die al maanden achterin je kast hangt, of die stralende witte blouse die te mooi is om op een normale doordeweekse dag aan te doen. Ondanks dat er niet zoveel mag en kan tijdens de feestdagen dit jaar is het wel hét moment om een beetje uit te pakken. Dit jaar heb ik daar extra veel zin in, aangezien ik nu het grootste deel van mijn tijd thuis doorbreng in mijn sportlegging en oversized sweater.

Ontdek ons assortiment vlekverwijderaars bij Plein.

Vlekken verwijderen

Nou ben ik zelf ook wel bijzonder onhandig en heb ik vaak aan het einde van de dag altijd wel ergens een vlek in mijn kleding zitten. Niet zo erg natuurlijk als je toch de hele dag in je huis kloffie zit en niemand die je ziet. Minder handig als ik straks in mijn mooie outfit bij mijn schoonfamilie aan het kerstdiner zit. Maar, gelukkig is er voor iedere vlek wel een oplossing! En omdat ik natuurlijk hoop dat jij een mooie, gezellige en vlekvrije kerst hebt, heb ik de beste oplossingen voor je op een rijtje gezet! 

vlekken-verwijderen-hg-vlekkenspray

 

Rode wijn vlekken verwijderen

Tijdens een borrel of etentje gebeurt het vaak genoeg dat iemand in zijn enthousiasme een glas rode wijn omgooit. Zonde van de wijn, maar ook wel vervelend dat jouw kleding of mooie vloerkleed het slachtoffer is. Want die rode wijnvlekken, zijn mega vervelende vlekken.

Als het gaat om rode wijn is zout toch wel echt dé oplossing. Dep de wijn eraf, strooi er een flinke lading zout overheen en laat zo’n 5 minuten intrekken. Vervolgens giet je er kokend water overheen om vervolgens je kleding met wasmiddel in de wasmachine te doen! Een stoel, bank of mooi kleed daarentegen is lastig in de wasmachine te stoppen. De HG Vlekkenspray Extra Sterk is dan de perfecte oplossing! Deze spray is geschikt voor vrijwel alle textielsoorten en verwijdert de hardnekkigste vlekken dankzij de actieve zuurstof formule. Een paar keer sprayen, even laten intrekken en vervolgens met een schone absorberende doek het losgekomen vuil opnemen. Alsof er nooit iets gebeurd is! 

vlekken-verwijderen-dr-beckmann

Vetvlekken uit je kleding verwijderen 

De feestdagen en lekker en veel eten gaan natuurlijk hand in hand. Maar daarvoor moet wel eerst hard gewerkt worden. De hele dag sta je je uit te sloven in de keuken, maar als je niet goed op let zit er zo een vetvlek in je mooie kerst outfit. Gelukkig bestaat er de Ossengal Zeep van Dr. Beckmann die speciaal bedoelt is om vetvlekken te verwijderen. Breng de ossengalzeep direct op de vlek aan om de vlekkenoplosser te activeren. Gelijk even een tip: doe er nooit warm water overheen! De vetvlek trekt dan alleen maar meer in je kleding. Naast vlekverwijderaar kun je de ossengal zeep van Dr. Beckmann gebruiken als extra toevoeging aan je wasmiddel. Ideaal toch?!

Bonus tip: Trek je mooiste outfit pas aan ná het koken.

vlekken-verwijderen-vanish-gold

Bloedvlekken verwijderen

Als je net zo onhandig bent als ik, is de kans groot dat je waarschijnlijk wel een of twee keer in je vingers snijdt tijdens het koken. Behoorlijk vervelend, want die bloedvlekken kunnen er lastig uit gaan. Bij bloedvlekken moet je net als bij vetvlekken niet direct met warm water aan de slag gaan. Koud of lauw water werkt het allerbeste. Zit het bloed niet alleen op je kleding, maar ook op je stoel of mooie tapijt? Dan is de Vanish Gold spray een hele mooie oplossing, deze rekent af met de meest hardnekkige vlekken. Het verwijdert de meest hardnekkige vlekken uit tapijt en gordijnen!

Zo zie je maar weer, voor iedere vlek is er een oplossing. Een vlekkenverwijderaar is toch wel een must-have voor in je keukenkastje! 

Ontdek ons assortiment vlekverwijderaars bij Plein.

Fotografie door Ashwien Jurawan.

Over de schrijver

Elisha
Elisha

Hi! Mijn naam is Elisha Laisina. De online wereld is echt mijn passie. Daar valt zoveel te doen en te ontdekken! Ik maak WordPress Websites en ben Content Marketeer, en vanuit Xplore Online blog ik regelmatig voor Plein. Hoe gaaf is dat? Veel leesplezier. En heb je een vraag? Zoek me gerust op!