Wat zijn de voordelen van jojoba olie?

Iris | dinsdag 6 november | Verzorging
voordelen van jojoba olie Jojoba olie komt van de jojobastruik die oorspronkelijk uit Mexico en Zuid-Amerika komt. De jojobastruik wordt vooral gekweekt om haar olie. Bijzonder aan jojoba olie is dat het jarenlang goed blijft. Dit komt omdat jojoba olie niet oxideert en dat heeft de struik te danken aan onder andere de hoeveelheid vitamine E dat er in zit. Vitamine E is een sterk antioxidant. Daarom wordt de olie onder andere in de cosmetica en natuurgeneeskunde gebruikt. In dit blog vertel ik je graag meer over de voordelen van jojoba olie.

Wat is jojoba olie?

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat jojoba olie een ontstekingsremmende werking heeft. De Indianen en de Azteken waren allang op de hoogte van de medicinale eigenschappen van jojoba olie. Het wordt van oudsher gebruikt bij eczeem, huidziekten, keelontstekingen, oogontstekingen, psoriasis, en de geïrriteerde en de ouder wordende huid.

Wat zijn de voordelen van jojoba olie?

Jojoba olie is zowel goed voor je huid als je haren. Daarnaast heeft het de volgende voordelen:
  • Jojoba olie laat zich goed uitspreiden. Je kunt een klein beetje olie prima over de hele huid verdelen terwijl het een dun olielaagje achterlaat.
  • Jojoba olie is goed voor alle huidtypen.
  • De olie is licht, niet kleverig en reukloos.
  • De olie dringt zich diep door in de huid waardoor de huidvochtigheid positief beïnvloed wordt.
  • Jojoba olie is ook nog eens zeer vergelijkbaar met talg, de natuurlijke olie die de huid en haar smeert. De olie kan gebruikt worden ter vervanging van talg voor mensen met een verminderde talgproductie, maar het kan ook worden gebruikt om overtollig talg te verwijderen en de opbouw. Dit maakt dat voor de extra vette en juist de drogere huid de jojoba olie erg geschikt is.
  • Jojoba olie biedt een belangrijke bijdrage voor de hoofdhuid. Het lost vuil op en voedt de follikels en haarschacht. Hierdoor wordt de kans op verstopte poriën minder. Het haar zal gezond kunnen groeien met minder kans op haaruitval.
  • Daarnaast is jojoba olie ook voor de jeukende hoofdhuid en droog haar een oplossing: breng de jojoba olie aan door middel van een heerlijke hoofdmassage.

Jojoba olie in verzorgingsproducten

nivea soft tubeJojoba heeft dus een veelvoudige werking en het mooie is: tegenwoordig wordt jojoba olie in heel veel producten verwerkt. Van douchecrèmes tot bodylotion. Juist om het zo'n verzorgende werking heeft. Van jojoba olie zijn bovendien geen contra-indicaties bekend; dat betekent dat het door iedereen wordt verdragen! Ontdek alle producten met jojoba olie op Plein.nl

Over de schrijver

Iris
Iris

Hi! Mijn naam is Iris van Breugel. Naast mijn opleiding Business Management werk ik parttime als Online Marketeer voor Plein. Ik heb veel affiniteit met cosmetica en verzorgingsproducten en deel graag mijn kennis en tips met jullie.