Leidapharm APC 20 tabletten

Op voorraad
1,69

Pijnstillend, koortsverlagend

Leidapharm APC tabletten bevatten Acetylsalicylzuur, paracetamol en coffeïne. APC behoort tot de groep van de zogenaamde pijnstillende en koortsverlagende middelen. Leidapharm APC helpt bij koorts en pijn bij griep, verkoudheid, na inenting, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn, menstruatiepijn en reumatische pijn. Geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712755009598
Registratienummer 21942=03451
Productnaam Leidapharm APC
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE51
Netto inhoud 20 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 0,5-2 tabletten per inname, afhankelijk leeftijd
Maximale dagdosering 2-6 tabletten per 24 uur, afhankelijk leeftijd
Leeftijd Vanaf 7 jaar
Gebruiksadvies In ruime hoeveelheid water uiteen laten vallen, goed omroeren en opdrinken; 4 uur tussen de innames aanhouden. Bij verergering klachten of bij aanhoudende pijn niet langer gebruiken dan 5 dagen, bij aanhoudende koorts niet langer gebruiken dan 3 dagen, zonder een arts te raadplegen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking op een droge plaats beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Dit geneesmiddel kan maagklachten veroorzaken, vooral bij lang gebruik. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Gebruik niet meer dan 5 tabletten per dag zonder met een arts te overleggen. - Voor gebruik met arts overleggen bij: hart- of vaatziekten, maag- of darmaandoeningen of verhoogd risico hierop, bij slechte nierfunctie, astma, zwangerschap, psoriasis, gebruik andere medicijnen of een leeftijd ouder dan 70 jaar.
Afleverstatus code UAD
Afleverstatus omschrijving Uitsluitend apotheek of drogist
Toedingingsvorm Tablet
Te gebruiken bij Te gebruiken bij koorts en pijn bij griep, verkoudheid en na inenting, hoofdpijn, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn, menstruatiepijn en reumatische pijn.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel. Overgevoelig gelijksoortige middelen en bepaalde ontstekingsremmende middelen; astma; maagpatiënt, maagpijn, lijdt aan maagzweer of maag- en darmbloedingen; lever- of nierfunctiestoornis; snel last van bloedingen of gebruik bloedverdunnende middelen.
Zwangerschap Mag NIET gebruikt worden
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet gebruiken bij kinderen met verschijnselen van griep of waterpokken, zonder overleg met arts. Niet samen met bepaalde (recept)geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter. Dit middel gaat niet samen met alcohol. Niet gebruiken kort voor of na trekken van tanden en kiezen.
Huisarts Als er sprake is van langer dan twee weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij drie dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn. Bij gebruik van een NSAID en last krijgt van de maag of donkerzwarte ontlasting.
Werkzame stoffen Acetylsalicylzuur 250 mg , Coffeïne 50 mg , Paracetamol 250 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Ontstekingsremmend, koortsverlagend en pijnstillend.
Hulpstoffen :
Lactosemonohydraat Als u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan voor gebruik contact op met een arts
Microkristallijne cellulose Dit is een vulmiddel
Gehydrogeneerde plantaardige olie
Gehydrogeneerde ricinusolie

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Volwassenen:
1 à 2 tabletten per keer, maximaal 6 tabletten per etmaal

Kinderen van 12 jaar en ouder:
1 tablet per keer, maximaal 3-4 tabletten per etmaal

Kinderen van 7 tot 11 jaar:
1/2 tablet per keer, maximaal 2 tabletten per etmaal

Waarschuwingen:

Niet gebruiken bij maagklachten of ernstige nieraandoeningen. Aanbevolen dosering niet overschrijden. Lees voor gebruik de bijsluiter.

Welke stoffen zitten er in dit middel?

De werkzame stoffen in dit middel zijn 250 mg acetylsalicylzuur, 250 mg paracetamol en 50 mg coffeïne.
De andere stoffen in dit middel zijn lactose, microkristallijne cellulose, gehydrogeneerde plantaardige olie en gehydrogeneerde ricinusolie.

Productinformatie over Leidapharm APC

  • Merk: Leidapharm
  • Ean: 8712755009598
  • Artikel: 729-045