Leidapharm Paracetamol 1000 mg 10 stuks

Op voorraad
4,19

Leidapharm Paracetamol 1000 mg Zetpil

Paracetamol 1000 mg zetpil is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. Het is te gebruiken bij verschillende soorten milde tot matige pijn zoals hoofdpijn, migraine, koorts, griep, verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking, middenoorontsteking, spierpijn, gewrichtspijn en menstruatieklachten.

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen een halfuur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Meer informatie over Leidapharm Paracetamol 1000 mg

Dosering en gebruik

 • Kinderen in de leeftijd van 12 - 15 jaar (40 - 55 kg): 1000 mg 2 tot 3 keer per dag
 • Volwassenen: 500 mg , meerdere keren per dag bij het weer opkomen van de verschijnselen (koorts en pijn). De dagdosering is maximaal 4000 mg per dag.

Breng de zetpil in de anus in. Duw met een vinger de zetpil helemaal naar binnen. Dit kan zowel met de puntige als met de stompe kant naar voren, afhankelijk van wat het makkelijkst gaat. Als je de zetpil met een beetje water nat maakt, kun je hem wat makkelijker inbrengen. Knijp de billen even tegen elkaar, zodat de zetpil op zijn plaats blijft zitten. Gebruik deze zetpillen niet langer dan twee dagen achter elkaar. De aanbevolen dosering niet overschrijden. Houden de klachten aan, neem dan contact op met je huisarts of apotheek.

Wanneer niet gebruiken?

Overgevoeligheid of allergie voor dit medicijn of voor een of meer van de bestanddelen.

Bijwerkingen paracetamol

Lees voor gebruik de bijsluiter voor bijwerkingen. Vaak is er maar een kleine kans op bijwerkingen. Als er tijdens het gebruik van dit medicijn effecten optreden die u niet kent, verwacht of vreemd vindt, kan dat wijzen op:

 1. Een bijwerking van dit medicijn
 2. Wisselwerking van dit medicijn met een ander medicijn, voedsel of drank
 3. Overgevoeligheid voor dit medicijn
 4. Een allergische reactie op dit medicijn.

De kans op bijwerkingen wordt gewoonlijk groter bij hogere doseringen. Gebruik daarom niet meer van dit medicijn dan op het etiket of in de bijsluiter staat voorgeschreven. Als je denkt dat je een bijwerking hebt van een medicijn bespreek dit dan met uw apotheker of uw arts en meld dit bij het Bijwerkingencentrum Lareb.

De Paracetamolzetpil is te koop in de volgende sterktes

 • 120mg voor kinderen van 3 maanden tot 1 jaar
 • 240 mg voor kinderen van 1 tot 6 jaar
 • 500 mg voor kinderen van 6 tot 12 jaar
 • 1000 mg voor tieners vanaf 12 jaar en volwassenen.

Overige informatie

 • Zwangerschap: De werkzame stof passeert de placenta en komt zo in de nog ongeboren vrucht terecht. Kortdurende gebruik tijdens de zwangerschap lijkt echter relatief veilig te zijn. Raadpleeg voor gebruik uw huisarts of verloskundige.
 • Borstvoeding: Dit middel gaat over in de moedermelk. Gebruik tijdens de periode van borstvoeding lijkt relatief veilig te zijn. Raadpleeg voor gebruik uw huisarts, consultatiebureau of verloskundige.
 • Verkeer, werk en sport: Dit medicijn heeft voor zover bekend bij gebruik volgens voorschrift geen invloed op het reactie-, concentratie- en gezichtsvermogen.

Productinformatie over Leidapharm Paracetamol 1000 mg

 • Merk: Leidapharm
 • Ean: 8716049035584
 • Artikel: 1069-994