Leidapharm Paracetamol Zetpil 500 mg 10 zetpillen

Op voorraad
3,39

Leidapharm Paracetamol 500 mg

Paracetamol zetpil voor kinderen vanaf 6 t/m 12 jaar. Paracetamol werkt pijnstillend en koortsverlagend. Het is te gebruiken bij verschillende soorten milde tot matige pijn, hoofdpijn, migraine, koorts, griep, verkoudheid, keelpijn, bijholteontsteking, middenoorontsteking, spierpijn, gewrichtspijn en menstruatieklachten.

Voor gebruik de bijsluiter lezen

Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 8712755009505
Registratienummer 21913=57799
Productnaam Leidapharm Paracetamol 500 mg zetpillen
Registratiecode RVG
ATC-code N02BE01
Netto inhoud 10 ST
GPC-nummer 10000856
GPC-omschrijving Pijnstiller algemeen
Dosering 1 per keer
Maximale dagdosering 2-4 per 24 uur, afhankelijk leeftijd en gewicht
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies Met puntzijde voorop anaal inbrengen, bevochtigen zetpil bevordert inglijden, 6 uur tussenpozen aanhouden. Dosering en maximale dagdosering is niet alleen afhankelijk van leeftijd, maar ook van lichaamsgewicht. Zie bijsluiter voor het juiste doseeradvies. Bij verergering klachten of bij aanhoudende pijn niet langer gebruiken dan 5 dagen, bij aanhoudende koorts niet langer gebruiken dan 3 dagen. Zonder advies arts niet langer gebruiken dan 14 dagen.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op etiket achter 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Het is belangrijk om niet te veel te gebruiken, want dan kan dit geneesmiddel lever- en nierklachten geven. Wij adviseren u voor gebruik de bijsluiter te lezen. - Vermijd langdurig gebruik bij hoofdpijn, dit kan hoofdpijn veroorzaken. - Niet gebruiken bij slechte nier- of leverfunctie zonder overleg met een arts. - Bij pijn niet langer dan 5 dagen gebruiken of bij koorts niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met een arts. - Bij kinderen jonger dan 4 jaar niet langer dan 2 dagen gebruiken zonder overleg met en arts.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Zetpil
Te gebruiken bij Ter verlichting bij hoofdpijn, koorts en pijn bij griep en verkoudheid of na vaccinatie, kiespijn, zenuwpijn, spit, spierpijn of menstruatiepijn.
Niet gebruiken bij Niet gebruiken bij allergie voor één van de stoffen in dit geneesmiddel.
Zwangerschap Mag gebruikt worden
Borstvoeding Mag gebruikt worden
Gebruiksbeperking Niet gebruiken bij lever- of nierfunctiestoornissen, tenzij op strikt advies arts. Niet samen gebruiken met alcohol. Bij veel en langdurig alcoholgebruik niet meer dan 2 gram paracetamol per dag gebruiken. Niet samen met bepaalde andere geneesmiddelen gebruiken, zie bijsluiter. Bij zwangerschap en borstvoeding zo kort mogelijk gebruiken en in de laagst mogelijke dosering.
Huisarts Als er sprake is van langer dan 2 weken pijnklachten of al langer dan een week griepverschijnselen die niet verbeteren. Bij 3 dagen per week of vaker pijnstillers nodig hebben tegen hoofdpijn.
Werkzame stoffen Paracetamol 500 mg
Document Lees voor gebruik de bijsluiter:
Toepassingsgebied Bij koorts en bij pijn
Hulpstoffen :
Vast vet
Colloïdaal siliciumdioxide (E551)

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering:

 • Kinderen in de leeftijd van 3 maanden tot 1 jaar (5,5 - 10 kg): 120 mg 2 tot 3 keer per dag
 • Kinderen in de leeftijd van 1 - 2 jaar (10 - 12,5 kg): 240 mg 2 tot 3 keer per dag
 • Kinderen in de leeftijd van 2 - 4 jaar (12,5 - 17 kg): 240 mg 3 keer per dag
 • Kinderen in de leeftijd van 4 - 6 jaar (17 - 22 kg): 240 mg 4 keer per dag
 • Kinderen in de leeftijd van 6 - 9 jaar (22 - 30 kg): 500 mg 2 tot 3 keer per dag
 • Kinderen in de leeftijd van 9 - 12 jaar (30 - 40 kg): 500 mg 3 keer per dag
 • Kinderen in de leeftijd van 12 - 15 jaar (40 - 55 kg): 1000 mg 2 tot 3 keer per dag
 • Volwassenen: 500 mg , meerdere keren per dag bij het weer opkomen van de verschijnselen (koorts en pijn). De dagdosering is maximaal 4000 mg per dag.

Breng de zetpil in de anus in. Dit kan zowel met de puntige als met de stompe kant naar voren, afhankelijk van wat het makkelijkst gaat. Laat je kind voorover buigen of liggen met opgetrokken knieën. Druk de zetpil met een vinger voorzichtig naar binnen. Knijp de billen even tegen elkaar, zodat de zetpil op zijn plaats blijft zitten. Gebruik deze zetpillen niet langer dan twee dagen achter elkaar. Houden de klachten aan, neem dan contact op met je huisarts of apotheek.

Wanneer niet gebruiken?

Overgevoeligheid of allergie voor dit medicijn of voor een of meer van de bestanddelen.

Bijwerkingen kinderparacetamol:

 • Bloedbeeld-veranderingen
 • Huidreacties (allergische)
 • Leverbeschadiging, na hoeveelheden van 6 gram of meer per keer of chronisch gebruik van 3-4 g per dag.
 • Nierontsteking (= nefritis), na langdurig gebruik
 • Overgevoeligheid voor dit middel of andere middelen die paracetamol als werkzame stof bevatten

Algemene informatie over bijwerkingen:

Vaak is er maar een kleine kans op bijwerkingen. Als er tijdens het gebruik van dit medicijn effecten optreden die u niet kent, verwacht of vreemd vindt, kan dat wijzen op: (1) een bijwerking van dit medicijn (2) wisselwerking van dit medicijn met een ander medicijn, voedsel of drank (3) overgevoeligheid voor dit medicijn (4) een allergische reactie op dit medicijn. De kans op bijwerkingen wordt gewoonlijk groter bij hogere doseringen. Gebruik daarom niet meer van dit medicijn dan op het etiket of in de bijsluiter staat voorgeschreven. Lees de bijsluiter in de verpakking voor meer informatie over de mogelijke bijwerkingen van dit medicijn.

De Paracetamolzetpil is te koop in de volgende sterktes:
 • 120mg voor kinderen van 3 maanden tot 1 jaar
 • 240 mg voor kinderen van 1 tot 6 jaar
 • 500 mg voor kinderen van 6 tot 12 jaar
 • 1000 mg voor tieners vanaf 12 jaar en volwassenen.
Wisselwerkingen met andere middelen:

Het is mogelijk dat kinderparacetamol een invloed heeft op onder andere:

 • Actieve kool (o.a. Norit®)
 • Alcohol
 • Bloedstolling-remmende medicijnen (= orale anti-coagulantia = 'bloedverdunners' = 'trombose-middelen'
 • Colestyramine (= Questran®)
 • Zidovudine (= Retrovir AZT®)
Overdosering:

Mogelijke verschijnselen na overdosering (o.a.)

 • Verminderde eetlust (anorexie)
 • misselijkheid, braken, ziek gevoel (malaise)
 • leverbeschadiging met o.a. geelzucht (= icterus).

Bij langdurig gebruik van paracetamol kan de paracetamol hoofdpijn veroorzaken. Algemene informatie over overdosering: Blijf kalm, stop het gebruik en bel zo snel mogelijk uw (huis)arts of het dichtst bijzijnde ziekenhuis wanneer sprake is van overdosering of wanneer overdosering wordt vermoed. Hou de bijsluiter of verpakking van het betreffende medicijn bij de hand als u belt. Neem die ook mee als u naar een (huis)arts, ziekenhuis of polikliniek gaat. Lees ook de bijsluiter in de verpakking over de mogelijke verschijnselen en de wijze van handelen bij overdosering. Overige informatie:

 • Zwangerschap: De werkzame stof passeert de placenta en komt zo in de nog ongeboren vrucht terecht. Kortdurende gebruik tijdens de zwangerschap lijkt echter relatief veilig te zijn. Raadpleeg voor gebruik uw huisarts of verloskundige.
 • Borstvoeding: Dit middel gaat over in de moedermelk. Gebruik tijdens de periode van borstvoeding lijkt relatief veilig te zijn. Raadpleeg voor gebruik uw huisarts, concultatiebureau of verloskundige.
 • Verkeer, werk en sport: Dit medicijn heeft voor zover bekend bij gebruik volgens voorschrift geen invloed op het reactie-, concentratie- en gezichtsvermogen.

Productinformatie over Leidapharm Paracetamol Zetpil 500 mg

 • Merk: Leidapharm
 • Ean: 8712755009505
 • Artikel: 732-404