Strepsils Zuigtabletten Aardbei Suikervrij 24 tabletten

Op voorraad
7,09

Strepsils Suikervrij

Strepsils suikervrije zuigtabletten met aardbeiensmaak gebruik je bij beginnende keelpijn. De zuigtabletten hebben een antiseptische werking op de keel. 

 • Suikervrij
 • Bij beginnende keelpijn
 • Geschikt vanaf 6 jaar
Let op

Dit is een geneesmiddel:
Lees voor gebruik de bijsluiter. Let op de maximale dagdosering. Voor geneesmiddelen geldt een maximum bestelhoeveelheid van 3 stuks per product. Wij verkopen geen geneesmiddelen aan personen onder de 16 jaar.

Medische informatie

EAN-code 5410036301425
Registratienummer 112654
Productnaam Strepsils Aardbei suikervrij
Registratiecode RVG
ATC-code R02AA03
Netto inhoud 24 ST
GPC-nummer 10000880
GPC-omschrijving Keel
Dosering 1
Maximale dagdosering 12
Leeftijd Vanaf 6 jaar
Gebruiksadvies 2-3 uur tussenpozen aanhouden, tablet langzaam opzuigen. Bij geen verbetering van de klacht niet langer dan 3 dagen gebruiken zonder overleg met arts.
Bewaarinstructie Buiten bereik en zicht van kinderen houden in goed afgesloten oorspronkelijke (buiten)verpakking beneden de 25 °C.
Verwijderinstructie Spoel geneesmiddelen niet door gootsteen of WC en gooi niet in prullenbak.
Houdbaarheidinstructie Niet meer gebruiken na uiterste houdbaarheidsdatum. Te vinden op verpakking en inhoud na 'EXP' staan een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum.
Risicowaarschuwing - Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 6 jaar. - Niet gebruiken bij zwangerschap of borstvoeding. - Niet langer dan 3 dagen achtereen gebruiken.
Afleverstatus code AV
Afleverstatus omschrijving Algemene Verkoop
Toedingingsvorm Zuigtablet
Te gebruiken bij Te gebruiken bij beginnende keelpijn.
Niet gebruiken bij Kinderen jonger dan 6 jaar.
Zwangerschap Nee
Borstvoeding Mag NIET gebruikt worden
Huisarts Als er ook sprake is van benauwdheid, piepende of gierende ademhaling. Als slikken of drinken niet meer gaat, er gekwijld wordt of de mond niet meer goed open kan. Bij steeds zieker worden of klachten aan één kant van het hoofd. Bij een chronische ziekte en/of (chronisch) gebruik vaste medicijnen. Bij koorts die minimaal 3 dagen duurt of als de keelpijn langer dan 10 dagen duurt.
Werkzame stoffen Amylmetacresol 0.6 mg , 2,4-dichloorbenzylalcohol 1.2 mg
Document Bijsluiter
Toepassingsgebied Bij beginnende keelpijn
Hulpstoffen :
Maltitol (E965)/isomalt > 10g Indien uw arts u heeft meegedeeld dat u bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met uw arts voordat u dit middel inneemt. Kan een licht laxerende werking hebben. Calorische waarde 2,3 kcal/g
Natrium Dit middel bevat minder dan 1 mmol natrium (23 mg) per tablet, dat wil zeggen dat het in wezen ‘natriumvrij’ is.
Benzylalcohol Dit middel bevat benzylalcohol, dit kan allergische reacties veroorzaken.
Allergenen bevattende geurstoffen Dit middel bevat allergenen bevattende geurstoffen (zie bijsluiter voor specificatie). Deze kunnen allergische reacties veroorzaken.

Bijsluiter:

Lees voor gebruik van dit geneesmiddel de bijsluiter voor waarschuwingen, bijwerkingen, dosering en duur van het gebruik. Sommige geneesmiddelen kunnen niet in combinatie met andere geneesmiddelen worden gebruikt. Raadpleeg bij twijfel de (huis)arts.

Wil je advies van onze drogist?

Heb je na het lezen van de informatie nog vragen over dit geneesmiddel? Mail dan onze gediplomeerde drogist via [email protected] of bel naar telefoonnummer 088-8000200. Wij zijn bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 17:00 uur. Op zondag is de drogist van 13.00 uur tot 17.00 uur per mail ([email protected]) bereikbaar. We streven ernaar om binnen 2 uur reactie te geven op je vraag. Zolang je vraag niet beantwoord is raden wij je aan de aankoop uit te stellen.

Milieu:

Spoel geneesmiddelen niet door de gootsteen of toilet en gooi ze niet in de vuilnisbak. Vraag bij de gemeente na wat je met geneesmiddelen moet doen, die niet meer nodig of te gebruiken zijn. Ze worden dan op een verantwoorde manier vernietigd en komen niet in het milieu terecht.

Bijwerkingen:

Als je bijwerkingen ervaart van een geneesmiddel die niet in de bijsluiter worden vermeld kun je deze melden bij Bijwerkingencentrum Lareb. Je draagt hiermee bij aan de veiligheid van geneesmiddelen. Meer informatie en het meldingsformulier voor bijwerkingen vind je op de site van Lareb.

Dosering en gebruik

Volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar: om de 2 à 3 uur 1 tablet langzaam opzuigen, maximaal 12 tabletten per 24 uur. Maximaal 3 dagen gebruiken.
Aanbevolen dosering niet overschrijden
Pas op met jonge kinderen, er bestaat een stikgevaar als de tablet in hun keel schiet

Samenstelling

 • De werkzame stoffen in dit middel zijn amylmetacresol 0,6 mg en 2,4-dichloorbenzylalcohol 1,2 mg.
 • De andere stoffen in dit middel zijn aardbeismaak 052312B, anthocyanen (E163), natrium saccharine, wijnsteenzuur, vloeibare maltitol (E965), isomalt (E953)

Waarschuwing

 • Zuigtabletten kunnen voor (jonge) kinderen gevaarlijk zijn i.v.m. verstikkingsgevaar.
 • Gebruik Strepsils Aardbei niet als je overgevoelig bent voor een van de bestanddelen van deze zuigtabletten.
 • Strepsils Aardbei Suikervrij bevatten o.a. vloeibare maltitol en isomaltitol. Indien je arts heeft gezegd dat je bepaalde suikers niet verdraagt, neem dan contact op met je arts voordat u dit geneesmiddel inneemt.
 • Lees voor gebruik de bijsluiter voor aanvullende informatie.

Productinformatie over Strepsils Zuigtabletten Aardbei Suikervrij

 • Merk: Strepsils
 • Ean: 5410036301425
 • Artikel: 994-479